|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plodna voda
7.2.2006 20:28:25   
jerneja
pozdravljene,

danes sem bila na pregledu in mi je G rekla, da imam malo plodne vode in zrelo posteljco (sem v 35. tednu).  Me malce skrbi, ima kakšna izkušnje v zvezi s tem?

prosim za pomoč

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plodna voda
7.2.2006 20:33:41   
KMALU
A nisi vprasala kaj to pomeni in kaksne si lahko posledice?

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2006 20:38:06   
Mina1
Malo plodne vode pomeni, da je otroček lahko kmalu v stiski in tako. In če je posteljica zrela, pomeni, da se lahko kaj kmalu pripraviš na porod. In če bo recimo otroček v stiski in ne bo časa, te čaka CR. Nič ne skrbi, jaz sem imela obakrat CR, pa je je vse fajn izteklo. Držim pesti zate in za otročka.

Če si še vedno v dilemi, pač pokliči G in jo vprašaj in povej, da te skrbi in na kaj bodi pozorna.

Pa sporoči veselo novičkouser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2006 20:39:35   
Anonimen
punce a ve mate vse telefonsko od svojega ginekologa? jaz je nimam.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2006 20:41:54   
Mina1
VSE za vsakega doktorja posebej z urniki vreduser posted image user posted image user posted image  - resno mislimuser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2006 20:58:33   
MAREC06
Tudi jaz sem imela danes ginekologa,  sem v 35/36 tednu. Sem jo vprašala, če bom imela še kakšne UZ, pa je rekla, da ne. Nazadnje sem ga imela v 29. tednu v porodnišnici. 
JERNEJA, a si imela kakšne težave, da ti je to odkrila oz. kako ti je to odkrila.  Mene vse skupaj skrbi, ker enkrat imam kakšne moker izcedek,  včeraj pa me je nekaj špikalo v desnem delu trebuha spodaj in zadaj desno v križu. Pa je rekla, da mi bo vodo pregledala. 

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2006 21:13:12   
b.nika
Tudi jaz sem imela v 36.tednu manj plodne vode. Baje, da to pomeni, da sta posteljica in otrok zrel. Meni so nato vsak teden delali UZ in kontrolirali količino plodne vode. Je pa tudi važno kakšni so pretoki, te ti tudi izmerijo pri UZ pregledu.
Jaz sem rodila 2 dni po roku ( 40+2), plodne vode je bilo manj, bila pa je tudi mekonijska, kar se je videlo tudi že na UZ. No bilo je vse ok, tudi user posted image  ni potreboval antibiotika. user posted image

(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2006 15:38:31   
Anonimen
Ko je meni g. ugotovil premalo plodovnice, sem šla kar takoj rodit. Porod so mi sprožili umetno. Sem bila pa že čez rok, 40 4/7.

Če bi bilo premalo, bi g. sigurno ukrepala.

(odgovor članu b.nika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2006 18:42:28   
jerneja
MAREC06

ko mi je nazadnje G delala ultrazvok je videla, da je posteljica zrela. Nato me je naročila čez teden na pregled in ugotovila, da je bolj malo plodne vode. Dala mi je napotnico za bolnico in grem jutri na pregled.

en drug G mi je rekel, da v najhujšem primeru lahko prej rodim.

bom jutri kaj več zvedela

vam poročam

lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2006 14:51:28   
jerneja
pozdravljeni,

danes sem bila na pregledu in vse kaže ok, sem zelo srečna.

lep pozdrav

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2006 14:52:48   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vesela sem zate.

(odgovor članu jerneja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.2.2006 9:24:56   
3new!yes!!
So lahko se kaksen komplikacije razen prezgodnjega poroda?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2006 23:01:06   
Anonimen
Težave bi nastale, če bi bilo premalo plodovnice, pa se porod sam ne bi sprožil. Otrok se mora čimprej spraviti na svet, vsaj v 24 urah menda, če se ne motim. To je nekje enako, kot če bi ti voda odtekla. V mojem primeru mi sploh ni odtekala, tako da jaz brez UZ ne bi mogla vedeti, da je imam premalo. Moj otrok jo je namreč začel piti.

(odgovor članu 3new!yes!!)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.2.2006 11:58:56   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

punce a ve mate vse telefonsko od svojega ginekologa? jaz je nimam.

jaz sem si med nosečnostjo (rizična nosečnost) dala telefonsko celo v spomin na mobiju!

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.2.2006 12:01:09   
kati*
jaz sem imela v 38t zelo zrelo posteljico in malo polodovnice, pa nobenih popadkov in odprta le 1 cm, pa so me zaradi tega kar v porodno sobo po pregledu poslali in še isti dan sem rodila!
Jaz bi na tvojem mestu šla kar na pregled v porodnišnico, pa naj te še kdo pregleda - itak ti pripada!

lp, K

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?