|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čas med obroki
7.2.2006 17:25:52   
wawa
Saj vem da me boste nekatere nadrle, ampak pač reskiram zato da bi dobila kak uporaben predlog.....


Kako naj podaljšam čas med obroki pri dojenem otroku?? Problem je v tem, da jeva na dve ure in ne pojeva vseskupaj nič...............potem pa spet čez dve ure. Kadar nama uspe jest na tri ure takrat pošteno je in vleče. Ampak večinoma nama ne uspe počakat tri ure.

Ni mi problem dajat mu na dve ure, ampak zdi se mi brezveze, če fulll malo poje, na tri ure pa res lepo je. Zelo bom vesela kakršnega koli predloga. Aja še to Andraž je star dva meseca in pol.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čas med obroki
7.2.2006 17:32:06   
Naja31
Jaz mislim, da je še premali, da bi podaljševala čas med obroki. Pri nama je zelo, zelo redko uspelo, da je med obroki minilo tri ure.  
Sicer pa se pri tej starosti itak še dojijo ko želijo in ne na uro.
No, vsaj jaz sem tako prakticirala.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: čas med obroki
7.2.2006 17:39:14   
Anonimen
jaz nikoli ne pogledam na uro kdaj je nazadnje jedel. Takrat, ko me prosi, mu dam. Pa če je to za pol ure ali  4. Tako, da ti ne znam pomagati

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: čas med obroki
7.2.2006 17:57:33   
lumpy
Jaz pa mislim da je sedaj že toliko star da je prav da si uredita svoj red, tako vsaj pravijo po enem mesecu. Izkušenj nimam lahko ti povem samo po nasvetih ostalih.

Ko se joče in če je še prehitro je babica svetovala da ga kar z dudko zamoti, pa se z njim pogovarjaj in ga malo nosiš - pa čas mine.  


_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: čas med obroki
7.2.2006 18:04:56   
tina104
Jaz mu zdaj pri 5 mesecih in pol poskušam uvesti obroke malo redkeje - na 3 do 4 ure, pa tudi ne gre vedno. Najlažje je, če ga zamotim z nošenjem, kar pa ni preveč fajn za mojo hrbtenico, ker ima skoraj 10 kg. V glavnem nošenje ful pomaga, včasih pa petje, pa razgibavanje - malo migava z nogicami, rokicami. Dude nima, tako da to pri nas ne pride v poštev. Ker naš ful veliko je ga zadnje čase malo motim tudi s čajem, samo to pri tebi ne pride v poštev, glede na to, da že tako malo je.
Teh metod se poslužujem jaz, me pa zanimajo tudi druge user posted image , ker te ne delujejo vedno.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: čas med obroki
7.2.2006 19:25:55   
Anonimen
Hm. Bom bolj slaba tolažba user posted image  midva sva se pri 2m dojila tudi na 1 uro user posted image  sem ga pristavljala kadar se mi je pač zdelo, da bi rad jedel. Se pa strinjam z že napisanim, da je pri 2m še malo prezgodaj, da bi naštimala točen čas med podoji. Pa še zdaj 1x bo poskok v rasti, pa tko...
No, mi smo stari 7m pa sedaj malo raztegnem tako, da pač nisva doma, ko "naj bi" jedel. Greva na sprehod, na obisk, v trgovino ali pa sam mal okol z avtom. In nama je uspel, da že zjutraj zdrži 5,5 ur, pa potem zopet 4,5 ure user posted image  no, in imava 4-5 obrokov na dan user posted image

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: čas med obroki
7.2.2006 19:41:38   
petarda
Meni večinoma uspeva držati med obroki 3 ure ali pa vsaj 2.5. Ko mineta dve uri od obroka in če postane tečen, ga malo nosim in zaigram, potem pa ga nesem na previjalno in ga počasi previjam, zraven mu pojem, se igrava in luftava rito. Največkrat se tako zamoti pol ure ali še malce več. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: čas med obroki
7.2.2006 21:17:28   
Grascakinja
Midve sva se do uvajanja goste hrane dojili na 2,5h. Pa da se na zobe mečeš, ni šlo drugače. Jok do stropa. Ne čaji, dude, igranje, nič ni zamotilo lakote. Edina sreča je ta, da je potem kasneje znala bolje jest in se je hitreje najedla, ni vlekla po 15 minut ampak kakih 5. Držim pesti, da bo šlo tebi bolje!

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: čas med obroki
7.2.2006 21:26:22   
Katrin
Jaz prvih 6 mesecev nisem nikoli gledala na uro. Če je bilo treba, sva jedli vsako uro. So pač še premajhni in prav tako imajo majhen želodček. Nimajo še občutka sitosti poleg tega se radi crkljajo.

Ne obupaj, saj bo user posted image  še prehitro zrasel in bo minilo to obdobje.

Lp

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: čas med obroki
9.2.2006 17:03:33   
tincci
Tud jaz ti ne znam pomagat. Naša je na 2.5 ure, ponoči na 3. Ampak je min 20 max 55 minut. Skratka, stalno jo imam na joškah, tako da komaj čakam, da bo to enkrat mimo...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: čas med obroki
9.2.2006 17:37:35   
SLAMlCA
V taki starosti je tud naš user posted image  kar naprej zizal, ampak vse lepo in prav priklopljen je bil potem 1 uro ali 45 minut po tamalen, jst sem bla čist fertik, tak da sem se oddahnila da nimam dvojčkov, ker tako bi cel dan samo dojila, tako da če je hitro fertik si lahka srečna

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: čas med obroki
9.2.2006 17:40:50   
rozi81
Moje mnenje:
daj mu takrat, ko želi jesti saj je še majhen, pa ne glej kaj piše v knjigah. to je tvoj otrok, je edinstven in ni narejen po knjigi ali pa po povprečju. Jst sm tut mojo kar naprej pristavljala, pa hvala bogu da je bilo tako kaj pa če ne bi mogla. Drugače pa slej ko prej mine. boš vidla še dvakrat se boš okoli obrnila in že bo star 8,9 mesecev. Tako da ne sekiraj se. moja je zdaj stara 7m pa jo skoraj morm spomnt da je čas za jest. Prej mi je pa vlekla tut na 1,5 uro.
Vse ob svojem času.


LP S

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: čas med obroki
9.2.2006 18:06:16   
NRMM
Ker je še tako majhen mu daješ jesti, ko zahteva. Midve sva večinoma na flaši (stara je 7 tednov)in mi je vsake 3 ure, ponoči na 5-6. Ko je bila še moja mlekarna aktualna je bla tudi vsako uro na njej. Ker je na adaptiranem mleku in ker poje veliko glede na svojo starost mi je pediater rekel, da naj ne je prej kot na 3 ure. Zamotim jo pa z dudico, čajem, igranjem, nošenjem......

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




dojencek
v3sn4

Z dojenckom na letalo!?

da (54%)

ne (46%)


Število vseh glasov: 41

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!