|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Od katerega dneva naprej se šteje?
1.2.2006 19:04:14   
pilotgirl
Punce mene zanima od katerega dne naprej naj štejem svojo nosečnost? A se to mogoče šteje od prvega dna zadnje menstruacije?
papa maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Od katerega dneva naprej se šteje?
1.2.2006 19:08:56   
PBJ
Ja, od prvega dne zadnje menstruacije.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu pilotgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2006 19:09:37   
karin412
Ja, od prvega dne zadnje menstruacije.

Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2006 21:19:51   
lelaval
Kot si že sama ugotovila in sta ti že obe predhodnici povedali. Potem še z UZ ugotavlja po velikosti ploda - ampak ta dva datuma se kasneje itak ujemata.

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2006 21:53:17   
urska2258
PRVI DAN ZADNJE MENSTRUACIJE- se steje nosecnost, takrat je prislo do oploditve. Za ta datum te bo tudi vprasal ginekolog.
Drugace pa mislim da pa je plod star oz. velik za 2 tedna manj.

lp

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2006 23:17:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pilotgirl

Punce mene zanima od katerega dne naprej naj štejem svojo nosečnost? A se to mogoče šteje od prvega dna zadnje menstruacije?
papa maja

A se hecas? To ti vsepovsod pise in ce si bila zmozna, da najdes tole stran in tale forum, potem si sigurno na tej strani prebrala kaj in kako pise o nosecnosti. Pise ti cisto vse!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2006 7:25:51   
NATAŠI
pilotgirl prav razmišlajš... prvi dan zadnje M

pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2006 8:33:14   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: urska2258

PRVI DAN ZADNJE MENSTRUACIJE- se steje nosecnost, takrat je prislo do oploditve. Za ta datum te bo tudi vprasal ginekolog.

To seveda ne drži. Na prvi dan zadnje menstruacije NE pride do oploditve. Ginekolog vedno vpraša za  prvi dan zadnje menstruacije in na koliko dni imaš ponavadi menstruacijo ( na 26, na 28, na 30....) . PDP - predviden datum poroda ina začetku zračuna sicer izključno na podlagi prvega dne zadnje menstruacije, če pa imaš menstruacijo na daljša obdobja, pa to kasneje pri meritvah tudi upošteva pri velikosti ploda. Do ovulacije in seveda oploditve pa pride ponavadi na sredini "dveh cikusov" .

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu urska2258)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2006 11:00:47   
Reja
Barbs ima prav. Je pa težko ugotoviti, kdaj je bila ovulacija in oploditev, zato je stvar poenostavljena tako, da se nosečnost šteje od prvega dneva zadnje menstruacije. Dva tedna sta pač prišteta.

Jaz sem zdaj na primer noseča 11 tednov, moja pikica pa je stara 9 tednov.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2006 19:42:10   
urska2258
sorry za napacno informacijo, sem se zmotlauser posted image

V GLAVNEM NAMEN JE BIL DOBER

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2006 21:30:55   
HuAnita
Kolikor se spomnim iz biologije v OŠ (je pa res tega že dolgo...user posted image ), ne zanosiš prvi dan zadnje M, pač pa nekje 5-10 dni po M, njaverjetneje 8. dan.
Tako ti tudi določijo PDP -(jaz imam vzorčne podatkeuser posted image  - 1. 11. zadnja M, PDP 8. 8. 2006)!!!

(odgovor članu urska2258)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2006 18:16:28   
PilotGirl_
No se ena stvar vec, da si se bol v dvomih kdaj je kaj :)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2006 22:12:52   
pilotgirl
Ja no sej bom vidla ko grem na pregled,sem naročena 27.2 tko da pol bom pa točno vedla.
Ampak hvala za vaše odgovore.

(odgovor članu PilotGirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.2.2006 16:52:09   
x_srečka_x
ja meni je tud blo čudno ko mi je G rekla kolko časa sem noseča zdej sm že 10 tednu pa majo verjetno drugačno tehniko seštevanja tednov jst vem kdaj sem zanosila in če preštejem kolko časa je pikica stara je to8 tednu noseča sm pa 10 tednu user posted image  najbolje da prašaš svojo G k ona ti bo znala najbolše povedat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?