|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ti hudobni zobki
30.1.2006 18:00:20   
mammy26
Tia je stara 8m in prav kmalu bosta zunaj oba zgornja zobka, spodnja ima že nekaj časa.

Problem je v tem, da jo to tako muči, ima visoko vročino ter prespi skoraj ves dan. Tako je že dva dni. Za nameček je danes še bruhala. Seveda sem se malo prestrašila, a je zdravnik na pregledu rekel vse je ok, le zobki so hudobni.

Kaj imate tudi ve takšne probleme pri izraščanju zobkov?

Ko jo takole vidim nemočno mi gredo kar solze po licu!user posted image user posted image

Ubošček mamin sonček moj!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 18:11:08   
total
Boga Tia,mi na srečo nismo imeli nobenega problema do zdaj z zobki mogoče mal siten drgač pa nič,ta glavni še prihajajo,dej ji kako žličko Dalerona bo bolje.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 18:45:40   
chips
Naša Tea bo pa stara čez en teden 3 mesece in si tlači vse v usta in joče in joče dokler ji ne grem s prstom po dlesnih potem je pa bolje.Zgoraj spredaj ima  že belkaste dlesni,boga revica tak jo srbijo dlesni da si včasih celo roko da v usta potem si pa dlesen drgne ob pest.
user posted image


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 20:11:45   
napa
Mi smo tudi včeraj dobili prva dva zobka (6,5 mesecev). Bilo je zelo hudo. Že dva dni ima zelo mehko blato, tudi po4 x na dan. Prej je kakala samo 1x dnevno. Včeraj je imela tudi vročino okrog 38, danes je hvala bogu več nima. Ponoči nismo nič spali. Dlesni sem mazala z Gengi gel baby in parkrat dala po žličko Calpola, ki blaži bolečine in znižuje vročino. Podobno situacijo smo imeli tudi pri starejši hčerkici. Ni kaj, ubogi so ti naši malčki, vendar bodo hitro zrasli in vse bo pozabljeno.

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 20:19:44   
cicido
Nasa Ula je bila stara 7 mesecev, prve dva zobka je dobila za bozic, danes pa ji je pokukaj ven zgornji. Vrocine ni imela pri nobenem, samo sitna je veliko bolj kot ponavadi. user posted image

(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 20:20:42   
Janeja
Bošček Tia!
Nas pa vse to še čaka. Pri Lei gre že en mesec vse v usta, pol pa z vso močjo grize in prav uživa zraven. user posted image    Upam pa, da ne bo tako hudo. Jan je imel pri vsakem zobku vročino nad 39 stop. C

Poskusi s Calpolom. Malo ublaži bolečino in bo potem bolje spala.



(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 22:00:14   
Barči78
Pri nas tudi dobivamo še zgornja dva zobka, spodnja je dobila pri 5. mesecih, pa ni bilo večjih problemov. Sedaj pri zgornjih dveh je pa res hudo. Sploh se ne smem dotakniti zgornje dlesni, da bi ji namazala s Calgelom, tolk ustnice skup tišči. Zraven je pa še dobila rota virus, ki smo ga skoraj preboleli, le driska ostaja, pa sedaj nevem, ali je možna ta driska še malo od zob, ali pa je še vedno virus, ker se vleče že en teden. Ful je boga, res upam, da kmalu pokukata na plan.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 22:04:37   
mammy26
Calpol sem ji dala, a ne zaleže prav nič. Mogoče malo omili, vročina pa je ista. Spomnim se, pri sinu nobenih problemov, pri starejši hčeri so bili prisotni napadi sitnobe in driske, Tia pa je čisto zase. Visoka vročina in samo spanje in spanje. Šele ko sem ji dala, 1/4 Voltaren svečke, ki je res zadnja stvar, ji je šele zagrabilo.

Ampak to uporabim le v zelo skrajni sili, saj ni dobro za njo, da bi ji to pogosto dala.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ti hudobni zobki
30.1.2006 22:57:55   
Maja Z
Ojla

ko so pri kaji 3 spodnji lezli ven, skorajda ni bilo nič, le malo sitnobe. Ko sta pa zgornji enki lezli na plano, je bil pa cel user posted image . Vročina 3 dni, sitnoba, zelo malo je spala (ponoči), čez dan pa ful, skratka nič zavidljiva situacija.

Zdej jo imam pa na sumu, da spet rinejo zobki ven, ker kaka po ene 6-8 na dan, tak čuden mehek kakecuser posted image  Pa malo bolj je spet sitna. Ampak ponoči pa spi OK. (trkam na les). Bomo videli, kaj bo iz tega.

Ene bolj mučijo ti zobki, spet pri drugih pa najbrž sploh ne vejo, kdaj so ven prilezli. Mormo pač potrpet.

Svečke sem ji pa tut jaz dajala, ampak če je vročina presegla 38. Pa hladne kopeli, sploh pred večernim spanjem.

Srečno.
Maja


_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ti hudobni zobki
1.2.2006 11:42:16   
Avri
v zadnji številki revije MAMA pediater odgovarja obupani mamici, ki toži kako že en teden vsi trpijo, ker ti zobki jim spati ne pustijo. Vprašuje, če mu lahko da tri svečke v dveh dneh. Pediater Lev Bregant odgovarja, da ni nič narobe, da mu ne škodijo, ker nimajo takih sestavin, da bi se na njih navadil in da deljujejo proti vročini in bolečini hkrati, kar je pri tem problemu zelo učinkovita rešitev. Svetuje tudi, da imajo čez mejo več pripravkov v lekarnah, ki olajšajo izraščanje zob, samo sestavine preverite. Na koncu doda: Svečke so primerno zdravilo, a brez pretiravanja. Izraščanje zob je fiziološko dogajanje in malo bolečine seveda sodi zraven.

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ti hudobni zobki
1.2.2006 13:18:41   
SashaB
Mi pa trenutno pri dobrih sedmih mesecih dobivmo prve, spodnje zobke. Danes zjutraj smo začutili prvo špičko. Spanja je bolj malo kot ponavadi, a na srečo nima vročine ali kaj podobnega. Je celo več kot sicer. Samo malo bolj tečen je.

Ne vem pa ali naj mu dlesni kaj mažem (glede na to da nima nič vročine in niti nič kaj bolj ne grize stvari...) ali naj kar pustim??? user posted image

(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?