*hana*
|
Hojla, tudi jaz sem vas našla, ko ste bile še večina v pričakovanju sem bila malo med decemberkami, samo so mi mal "ušle", sploh tiste, ki so rodile bolj v začetku decembra. Čeprav sem rodila 30.12. (blizu lonje), bom še kar januarka, saj drugače bo moj PDP šele jutri. No, naša Hana bo jutri stara točno 4 tedne. Spi podnevi in ponoči enako, in sicer se zbudi točno na 3 ure, s tem da ponoči takoj po hranjenju zaspi (trkam na mizo), podnevi pa včasih takoj, včasih pa je kakšno urico pokonci, jo dam kar v ležalnik in ona gleda, ko pa ji učke skup lezejo, jo nesem v posteljico. A mislite, da je prekmalu, da jo imam v ležalniku? Tako da po naročju je samo ko se hrani in včasih ko vidim, da jo napenja (to traja največ 15 min, dokler se ne pokaka), jo mal crkljam in masiram trebušček. Spi pa vedno v svoji posteljici, pri nama še ni nikoli spala. Je pa res, da skoraj nič ne dojim, oziroma sem ji samo včasih bolj za dudo, ker ŽAL nimam mleka, tudi če si iztisnem (to še kar vztrajam na cca 2-3 ure), je največ 20ml, potem pa ji dam po flaški. Ne vem, zakaj ga ni, pa sem probala že vse sorte čaje, .....pa ni in ni, verjetno je tudi to vzrok, ker sem jo imela prvi teden v bolnišnici na aparaturah, kjer nisem mogla dojit???? Glede krčkov tudi mi nimamo težav, ampak baje res zelo pomagajo tiste kapljice, ki se dobijo tukaj pri nas v Tržiču. Če bo katera imela težave, ji lahko pošljem ali kakorkoli pomagam, ker ta lekarna je od naše hiše samo čez cesto. Sem jih pa jaz kar preventivno kupila, če bi bilo kdaj ponoči kriza-daš vedno pred obrokom na žličko 5 kaplic, trikrat na dan, stanejo pa 1100 sit. Puri to pa je sanjsko, da ti spančka 7 ur skupaj-očitno imaš zelo hranilno mleko . Jaz sem zs Hano prišla domov, ko je imela 2515g, pa jo je patronažna sestra že naslednji dan kopala??? , tako da je res povsod drugače, pa že takrat mi je rekla, da grem lahko z njo za 15 min ven, samo jaz sem kar raje počakala, da je bila stara 3 tedne, ko sva šle prvič ven, je le imela premalo razvite pljučka in do odhoda domov je bila v topli posteljici, jaz naj jo pa takoj peljem na minus??? Kmalu se bomo vse tukaj zbrale, saj mislim (zdaj sem malo čekirala prejšnji forum), da so vse že mamice, pogrešam samo javljanje pikice*, ampak verjetno je notri, upam da že rešena. čau mami *hana* in Hana
|