Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Mamice hipertonih otrok 17.1.2006 9:18:26
|
|
|
|
dory
|
Imam eno vprasanje, mogoce bolj za tiste mamice, katerih hipertoncki so ze tolk veliki, da ze kej povejo...namrec nas tamal je bil kar hud primer hipertonika, kar smo z najboljso terapevtko in vztrajnim vajam doma ( tko fizicnim kot vokalnim ) uspesno uspeli ublazit...mam pa zej drug problem...tamal ima se vedno sibko medenico in v ramenskem obrocu je se vedno zategnjen, kar pa v primerjavi s prej ni nic...poleg tega je mel hude tezave s poziranjem hrane...se dones,ce ni kej ornk zmixan mi zbruha ..in od tukaj naprej sledijo tezave...njegova leva stran je bla izredno sibka,kar je ostalo se dones...in ker smo v obdobju,ko je ena velka ropotulja, opazam, da levo stran ust,ko spregovori stiska in zateguje, medtem ko odpira samo desno ...tudi jezik se mu pri dolocenih besedah zapleta..razmisljam, da bi ga pelala k logopedu...ima katera kaj tovrstnih izkusenj?
|
|
|
|
RE: Mamice hipertonih otrok 17.1.2006 9:26:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Vsekakor ti priporočam obisk logopeda. Se mi pa zdi, da navaden logoped ne bo dovolj, ker za take primere obstajajo posebni logopedi. POzanima se pri pediatrinji! Moja kolegica bo tudi fantka peljala k njemu, vendar že pri starosti 13 mesecev, ker ne požira v redu!
|
|
|
|
RE: Mamice hipertonih otrok 17.1.2006 9:59:05
|
|
|
|
Seven*
|
Teja. Lep pozdrav tebi in malemu razgrajacu. Jaz bi ga cimprej peljala. Saj sama ves, kaj se da popraviti, ce prides dovolj zgodaj. Bolje da gres prehitro, kot prepozno.. Vec kot odsloviti te ne more..
|
|
|
|
RE: Mamice hipertonih otrok 17.1.2006 11:33:46
|
|
|
|
dory
|
Ja sej to me skrbi...ker se je vse skupaj zacelo s poziranjem...to se je mal ublazilo, ampak se pa odraza pri govorjenju...ze svojega imena ne more rect... Pomoje res najbols,da ga peljem k logopedu...se bom pozanimala...sicer sva se narocila pri logopedinji ze pri enem letu, a nimajo prostora, zato sva zvisela...upam,da je kje privat
|
|
|
|
RE: Mamice hipertonih otrok 17.1.2006 14:36:15
|
|
|
|
Mina1
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja. tamal ima se vedno sibko medenico in v ramenskem obrocu je se vedno zategnjen, kar pa v primerjavi s prej ni nic...poleg tega je mel hude tezave s poziranjem hrane...se dones,ce ni kej ornk zmixan mi zbruha Teja, to mi je poznano, je nekako tako tudi pri mojem piškotku, ki bo jutri star 11 mesecev. Po levi strani je še vedno zategnjen, čeprav je že ogromno napredoval. FZT imava še vedno 1x tedensko in tudi porodniško so mi podaljšali. Tole glede požiranja me zanima: tudi moj se "duši" in celo bruhne ven, ker ne more pogoltniti hrane oz. tini mini koščkov. Mi je pediatrinja rekla, da to ni dobro, da vse zmiksam v nulo, ampak drugače pe še to ne poje, kako pa naj??? Joj, tista mamica, ki ima takšne težave ve, kaj prestajamo. Potem mi je pa ena zdravnica na Alergo kliniki rekla, da še sem obupala glede hranjenja , sem bila čisto pikasta, ko je to "izustila". Kako lahko to reče??? Prvi škratek se še danes ne more najesti, drugi pa štrajka na polni črti in je res hudo. CMOK tvojemu piškotku
< Sporočilo je popravil puncica -- 18.1.2006 20:32:56 >
|
|
RE: Mamice hipertonih otrok 18.1.2006 17:35:48
|
|
|
|
sonjaka
|
Ne vem, kje si bila naročena pri logopedu, ampak jaz ti svetujem, da poskusič priti k logopedom v Ljubljano na "Sočo" - Center za rehabilitacijo. Tam so res specializirani zate stvari - od hranjenja do govora. Delajo namreč prav s tako populacijo - otroci s cerebralno paralizo, odrasli po kapi ipd. lp
|
|
|
|
RE: Mamice hipertonih otrok 18.1.2006 18:58:09
|
|
|
|
Anonimen
|
tudi jaz se oglašam, čeprav naša deklica ni nedonošena. Rojena je bila en dan pred predvidenim rokom, porod je potekal brez zapletov prav tako nosečnost, vendar je bila zelo zaspan otrok in len, ker ni hotela vleči tudi na teži ni pridobivala, ob rojstvu pa je imela tudi znižano temperaturo, tako da je takoj dobila vodno posteljo, da so ji uravnavali telesno temperaturo. tretji dan je dobila treslaje v levi roki in nogi, vendar nihče ni opazil od pediatrinje do sester. V PORODNIŠNICI SO NAJA ZADRŽEVALI SAMO ZARADI TEMPERATURE, nihče pa ni opazil nič posebnega, jaz pa niti nisem upala nič vprašati , ker je deklica moj prvi otrok in niti sama nisem vedela kaj vsa to pomeni. Peti dan sva prišle domov in drugi dan je ob prvem obisku babica opazila in nas takoj poslala k zdravnici ta pa takoj v lj na pediatrijo. Ko smo prispeli je bila živa panika vsi so tekali sem in tja nihče ni nič rekel. Naju pa so vse sorte stvari spraševali, deklica pa je dobila takoj zdravila. drugi dan so se krči omirili, povedali pa so nama, da je imela infarkt cerebria desno in da ima v glavici svežo krvavitev. V BOLNICI SVA OSTALE 12 dnI, ugotovili pa so da ima povečan tonus na levi strani.Pri dveh mesecih sva začele oboskovati FTH in jo obiskujeva še danes. Deklica bo stara14 mesecev, sicer še ne hodi se pa postavlja ob opori in dela korake, vstaja in je zelo dobrovoljna, zna že veliko stvaio pokazati , pove mam, baba, tete.Ves ta čas sva imele tudi zdravila PHENOBARBITON, ki pa ga zdaj zmanjšujejo in čakamo še zadji izvid, če nam ga bodo ukinel. Če ima kdo kakšne podobne težave naj se oglasi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?