|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 0:20:02   
kimi
Moja user posted image user posted image je bila stara 5 mesecev. Ampak zadnje 3 tedne se tako dereuser posted image da je to neverjetno, kot bi jo nekaj bolelo. Peljala sem jo k zdravniku in pravi da je videti vse okuser posted image . Teža gre gor, kri je ureduuser posted image . Pa sedaj ne vem glede na to, da je rojena 1 mesec in pol pred rokom ali jo že mučijo zobje. In mislite da toliko? Ker včasih še jazuser posted image z njo ko tako vrešči.

Ne vem kaj ji je ampak me veeno skrbi. Je mogoče kakšna imela kaj podobnega oziroma ima boljši nasvet. Samo ne pošiljajte me k zdravniku ker sva bile v treh tednik že 4krat pri njem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 0:26:37   
morskadeklica
O madona, nič ti ne zavidamuser posted image ... A je to samo zvečer oziroma ponoči ali tudi čez dan?
Za zobke je pa čisto možno. Eni jih začnejo dobivati tudi pri 4 mesecih ali pa še prej.

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 8:27:30   
lelaval
Nisi rekla, kako jo hraniš. Če še dojiš, morda ti kaj takega ješ  ( kravje mleko, agrumi,...) in jo potem napenja. Morda si ji dala adaptirano mleko, pa jo po njem ščipa, ali pa ji že kaj dodaš, pa ne prenese najbolje.

Kar pa se tiče zobkov - jaz sem imela dva otroka, pa nobden ni  jokal ali imel vročine zaradi njih. Po moje je to za ene starše samo tolažba za težave, katerih vzroka ne najdejo. Slinijo se otroci, ker se jim žleze slinavke začnejo razvijati (morda ravno v tem času pokuka ven zobek) sami pa še ne znajo tako požirat sline. Kar pa se tiče joka in vročine - v tem času začnemo otrokom dodajat hrano, ki pa jo mora telo sprejet in se nanjo navadit, in, ker dojenčki ne znajo povedat, da jim nekaj ne paše oz. odgovarja, je njihov odziv jok.
Dojenčka pa dlesni tik preden zobek ven pokuka dobesedno srbijo (ne pa ravno bolijo) - zato tjim tudi dajemo igračke za drgnjenje dlesni. Takšno razlago sem jaz našla v strokovni zdravstveni literaturi.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 8:32:28   
CIPRESA
Ja Kimi tudi naš je star 5 mesecev pa ima en zobek že zunaj in sedaj čakamo na naslednjega zraven. Dretje pa...ja vsak dan pa cviljenje zraven pa skos nekaj v usta pa nemirni smo pa .....včasih za znoret in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . To paše zraven sem tud jaz mislila da me bo kap če bo vsak dan tak pa me zaenkrat še ni se vstrajno prebijamo dan za dnem.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 17:45:40   
kimi
Polno jo dojim. Ne jem niti sadja, stročnic in ne pijem melak. Pa to dretje traja že 4 tedne ne jem eno in isto stvar 4 tedne. No na srečo ponoči spi....pa vse daje v usta...ali je bilo že pri kakšni kaj podobnega. Sem že prav obupana

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 17:49:29   
dory
Kimi welcome to the club...nas tamal je non stop krical..najprej so bli krci, pol so bli zobje, pol ga je oviral, ker je umsko hotel neki narest, pa mu je hipertonost preprecevala...in ce potegnem crto...res se je skoz drl in sele ko je shodil se je dretje umirilo, nadaljevala se je trma,ki je iz dneva v dan bolj izrazena...ne vpras kako vozim vse skup, ker se sama ne vem...ponoc ne spi, podnev tezi...k sreci mamo nodija,ki mi omogoci,da cez dan se kej nardim  :)

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 17:49:35   
kimi
Cipresa naporno je ker sem po cel dan sama zraven imam pa še 21 mesečnega fantka...pa mala je bila 4 meseca tako pridna sedaj pa tak preobrat

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 18:58:29   
Romcka
hi kimi:) ja ful stekam...nasa Kaja je bla tok pridkana, da sem skozi govorila, da je kot iz kataloga :) zaj pa smo stari 5 in pol m pa kr neki jo matra....tolazba je da zaj vsaj ponoci spi v enem kosu cca 7 urc... sicer ena decva gori  pametovala, kok zobki naj ne bi boleli in blablabla...no moja pediatrinja se ne strinja...nasi mali clovekeci so zaceli jest neko drugo hrano pa zobeki ven pocais silijo, in seveda jih matra....ampak tolazba je, da bo kmalu boljse.... meni ful pomagajo vikendi, ko mojemu dam pupiko in potem grem spat...al pa prosim tasta, da jo z vozekom fura okoli hriba....pa si tak malo napolnim baterije.... ker ipak tole jokanje pac nervira, pa ce mas bejbija se tok rad... kok sem bla pametna :) uzivajte
R

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 20:32:39   
Anonimen
moja se je tko drla ker je bla lačna! mleka sem mela za izvoz ampak zgleda da ni blo dost kalorično zanjo. k sem ji dala flašo adaptiranga je pa nehala se dret!

(odgovor članu Romcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 20:38:35   
Seven*
Kimi. Predlagam ti naslednji eksperiment. Enkrat ji daj Calpol ali otroski Lekadol. Ce bo dretje poniknilo, potem jo nekaj boli.. Cist enostaven poskus. Lahko je tud svecka, kar ti je pac lazje..

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 23:10:06   
kimi
Lara kako naj vem da mleko ni dovolj kalorično. Res da se dojiva na vsake 2 uri samo grejo kile zaenkrat še uredu navzgor. Pa tudi ponoči lepo spiuser posted image

Seven ali lahko tako majhni dajem calpoluser posted image

Romcka midve sva zaenkrat še na dojenju ampak me vseeno tolaži da nisem edina ki ima ta problem

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 23:17:14   
Marogica
Calpol ji lahko daš, pol žličke

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 23:17:24   
Marogica
Calpol ji lahko daš, pol žličke

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 23:20:15   
Seven*
Tako kot pravi Marogica.. Bos videla, ce bodo spremembe..

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomoč-neprestano dretje
14.1.2006 23:29:19   
kimi
Sedaj dva dni je že bolj mirna ni več toliko dretja. Mislim ali ni tako da če bi jo kaj bolelo bi jokala tudi ko jo nosimouser posted image . Ona pa tako neha samo da se jo nosi. Aja še nekaj se drugače lahko daje calpol čeprav se samo dojiva, ker jaz vem da mi ga zdravnik pri prvem ni hotel predpisati dokler naj nebi jedla tudi kakšne druge stvari razen mlekauser posted image  hm....ali je to rekel za en sirup za kašeljuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomoč-neprestano dretje
15.1.2006 18:06:20   
Galja
Naš dojenček je star 15 dni in dva dni full joka, ga komaj pomirimo. Najbolj mu paše, če ga obrnemo na trebušček in ga nosimo ter masiramo po trebuščku. Ne vem v čem je problem; kot da ga zvija- se napenja in postane rdeč v obrazek. Ne vem kaj naj naredim-danes še ni kakal- kaj storiti?

Ponoči mu dajem svoje mleko, čez dan pa ga nimam dovolj in mu dam aptamil. Kaj naj naredim-opustim dojenje in preidem na apatamil? Prosim za nasvet-NUJNO.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
15.1.2006 20:12:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Galja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pomoč-neprestano dretje
15.1.2006 21:20:32   
Seven*
Kimi. Verjetno je rekel za sirup za kaselj. Cisto komot das lahko Calpol. Ce pa imas slab obcutek pa lahko das svecko paracetamola. Moji Emi so v bolnici kadarkoli se jim je zazdelo, da jo kaj boli kar veselo svecko dali. Predvsem da so mir imeli.. user posted image user posted image

Galja. Ne prenehat dojit!! Najbrz ima kolike!! Ti kar delaj po obcutku, ce manj joce, ko jo nosis, jo nosi.. Bo minilo!

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pomoč-neprestano dretje
17.1.2006 12:30:58   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Kar pa se tiče zobkov - jaz sem imela dva otroka, pa nobden ni jokal ali imel vročine zaradi njih. Po moje je to za ene starše samo tolažba za težave, katerih vzroka ne najdejo.


Mi sicer nimamo težav, a to mnenje se mi ne zdi OK. Če ti nimaš težav, še ne pomeni, da jih drugi nimajo. Sploh pa vročina 40 stopinj, ki jo dobijo nekateri otroci pri vsakem zobku - temu res ne moreš reči tolažba staršev !!!!!!

_____________________________

lp, K

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pomoč-neprestano dretje
17.1.2006 21:57:14   
Meggi






    








Kimi a je to možno???????????

Pr men je isto s to razliko da je moja stara le 2 mesca.

Utrgal mi bo počas.

Čez dan mi spi po 15 min,pol pa dreje. Uspavam al  z dudo al na rokah spet sam 15 min. Po se začne obračat da je lačna se dojiva živčno se obrača, neki le poje. Sem ji dala hipp na avent ne zna potegnat, po kalih dobiva a se obrača, sem probala A ptamil z nukom ista štorija.

         Čez noč po uspavanju tam od 19 do 23 pa le spi 7ur skupi.
        A dnevno in večerno drenje me res ubija.

Napreduju drgač normalno, občasno se nasmeji a je NORO


 Ne vem kaj naj naredim. Čaka me še triletenica pa kup cot, črepinj,........ fulzla se mi.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?