Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 11:37:27
|
|
|
|
cmokec
|
V lekarni se brez recepta kupi sirup Portalak ali Prorektal. Učinkuje tako, da črevo izloča večje količine vode in je blato bolj mehko. Sirup ni odvajalo in se ga telo ne navadi. Je pa res, da je tudi zaradi sirupa potrebno več piti, da ne pride do dehidracije. Od kod pa si? Mislim, da imam še en sirup čisto zaprt doma, pa ga ne potrebujem več.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 11:42:17
|
|
|
|
kepa*
|
Sem iz Velenja, tk da sva predaleč. Vseeno hvala. Bom šla v lekarno. Sam me zanima, a lahk tak sirup pijejo tudi tako mali otroci (enoletniki)?
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 11:46:06
|
|
|
|
cmokec
|
Ja lahko. Drugače pa vseeno pazi, da zaužije čimveč vlaknin. Jaz sem bila s Saro zaradi tega tudi po bolnicah. Ker verjetno tudi ti ne dovoliš svojemu čokolade (ker zapira) ti povem en trik. V bolnici so za posladek Frutabele v zelenem ovitku. Sem kar oči napela, da so ji dali čokolado . Ampak ta čokoladka vsebujedodane vlaknike, čokolade je pa samo za preliv.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 11:49:22
|
|
|
|
Marogica
|
Pomaga tudi, če bo jedel sadje, pa seveda tekočina, jogurti.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 11:58:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa kivi, kivi, kivi. Pri nas je delal čudeže.
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 12:01:06
|
|
|
|
zmajček
|
Mi se s tem borimo odkar je prešel na čvrsto hrano in sedaj je star že 13 mesecev tudi nam pomaga kivi, čudeže pa dela kefir. Pa ugotovili smo, da ga navadno mleko zapira.
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 12:19:48
|
|
|
|
petrulja
|
Nam zelo pomaga domače stisnjen jabolčni sokec. Po moje bi tudi kupljen bil o.k. Je še najbolj naravno zdravilo za vaš problem. lp Petrulja
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 12:35:49
|
|
|
|
tascha
|
Ja tudi jaz sem slišala za zelene Frutabele, menda vsebuje lahktozo. Pri nas pomaga v zadnjem času kompot skuhan iz jabolk in suhih sliv, pa mu ga dajem po par žličk naenkrat (ker tudi ful malo pije), pa zrel kivi.
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 12:59:16
|
|
|
|
ZARA
|
Kivi, kaki, grozdje, mandarina !
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 13:07:33
|
|
|
|
urška
|
kompot iz suhih sliv, rozine
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 13:34:15
|
|
|
|
hanita
|
zelene frutabele še mene spravijo hitro na wc, jaz si jih večkrat kupim ko mam težave. No mojemu možku ne pomagajo nič. Ena moja kolegica je imela s punčko tudi take težave, ni kakala tudi po 4 al 5 dni in to od enega leta naprej. pol so bli pri bioenergetiku, ma zaradi ene druge težave in od takrat se ji je prebava uredila, je rekel, da se je telo zastrupljalo z nepravilnim prehranjevanjem. Bo? Kolkor berem je vse več otrok s takimi težavami .
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 13:44:12
|
|
|
|
Maxica
|
Jaz mu naredim eno tako kašico iz kuhanih jabolk, pa suhe marelice in suhe slive dam zraven in to zmiksam-se pokaka, da je joj . Drugač pa ja-piti, piti, piti...
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 13:50:03
|
|
|
|
Ro-La
|
Portalak (ali Prorektal) sirup JE odvajalo. Na tešče mu daj kivi (če ga je), ali pa zluftan Donat z gostim breskovim sokom- preverjeno deluje, naj je veliko sadja in vlaknin in omejuj vnos mleka, ker mlečne maščobe srkajo vase vodo in zato blato postane trdo in suho. Pomagajo tudi čez noč v vodo namočene suhe slive.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 14:18:20
|
|
|
|
cmokec
|
Ro-La, pri nas smo oba sirupa uporabljali 3 leta vsakodnevno, da smo vsaj enkrat na teden kakali. In ta dva sirupa nista odvajalo, ampak pripomoreta, da je v kakcu čimveč vlage. Tako je kakec bolj in dalj časa mehek. Pa si nisem sama izmislila, ampak so to podatki od gasrto oddelka Pediatrične. Sama nebi otroku tolk časa dajala sirup, če bi bilo to odvajalo, ki se ga organizem navadi. Prej bi res probala še kaj drugega, tudi alternativne vede. Drugače se pa strinjam z vsemi, da je bolje pomagati z veliko sadja, zelenjave in sokov. Prav tako kot mleko, zapira tudi sir. Zapira riž in vsi piškoti, čipsi, smokiji in bobi palčke. Zaradi razgradnje namreč potrebujejo dosti vode, zato jo za črevesje zmanjka. Pa banane in čokolada so prepovedane. Ko je bila pri nas najbolj kriza, sem kuhala ričete, zelenjavne enolončnice na sto in en način. Tako je dobila iz "juhe" veliko vode, pa zelenjave tudi. Je pa boljša sveža zelenjava, kot kuhana, a solate pri nas ne je (z izjemo pese, kumar in kitajskega zelja). Sirup sem napisala zato, ker mi je logično, da si pri takih težavah z ustrezno prehrano že vse poskusila. Nikoli se pa nisem posluževala kakega spodbujanja kakanja z toplomerom v ritko. V bolnici je to strogo prepovedano in tako početje je zastarela in škodljiva metoda zdravljena.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 14:24:51
|
|
|
|
Ro-La
|
Odvajala, ki jih dajemo- Portalak (Prorektal) sirup, Importal prašek, Dulcolax svečke....vse to predpisuje "naša" dohtarca v službi za ljudi, ki so zaprti in ne morejo odvajat, zato so zame vse to odvajala, ki ob dolgotrajni uporabi meddrugim polenijo tudi peristaltiko črevesja. Vsak pa naj daje "kemijo" ob predhodnem posvetu z zdravnikom.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 14:31:08
|
|
|
|
cmokec
|
Vse, kar si napisala, imaš prav. Edino za odvajalo se ne strinjam. Res je, da sirupa pomagata pri odvajanju blata, a samo posredno. Jaz sem Sari dajala trikratno dozo na dan, pa ni kakala. Če bi bilo odvajalo, blata nebi mogla več dni zadržat, ker sem jo v bistvu vsak dan predozirala. Po nasvetu gastro zdravnika seveda. Sirupa samo pomagata in nista odvajala v pravem pomenu besede. Importal prašek, Dulcolax svečke - ta dva pa ne poznam in ne vem, če sta odvajala ali ne. Kar se pa tiče uživanja "kemije" - posvet v lekarni ali pri zdravniku je seveda logičen.
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 4.1.2006 14:43:06
|
|
|
|
Anonimen
|
čežana iz jabolka, hruške in suhih sliv je pr ns nardila čudeže. al pa kompot iz suhih sliv.
|
|
|
|
RE: Zelo trdo blato - kaj svetujete? 5.1.2006 17:20:22
|
|
|
|
Anol
|
Naš pikec sicer nima težav s prebavo, kar lepo redno kaka, zelo rad pa je tudi jabolčne krhlje ali take brez lušine ali pa tiste od Lumpija, ki so kot čips in moram reči, da se ob preveliki količini pokaka še dodatno, tako da ga moram malo nazaj držat, da ne poje preveč. Res pa je, da je tudi totalna žolna in spije ogromno navadne vode.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?