|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrana v jaslih
4.1.2006 10:31:49   
eva1
Evo naš gre drugi mesec v varstvo, pa me zanima, kašno hrano dobivajo v jaslih za zajtrk, malico , kosilo! naš namreč ima še miksano sadje, druga pa mu dajem v kočkih, samo sam še ne zna jest, iz skodelice ne zna pit...pa me malo skrbi...čeprav vem, da se bodo že poštimani, samo tako me zanima, kako je s tem!
Kaj pa glede plačila vrtca-za februar plačam meseca marca!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrana v jaslih
4.1.2006 11:12:03   
čebelica maja
Ko je naš šel v vrtec je bil star 13 mesecev in tudi ni znal jesti sam, niti ne piti s skodelice. Tako, da ne skrbi, pri hranjenju mu pomagajo in tudi sama hrana je bolj pretlačena in primerna za tako majhne otroke. Boš videla koliko dobrega ima vrtec, ko ga bodo naučili, da bo sam jedel in začel uporabljati lonček, pa počasno privajanje na kahlico,...pa še in še pozitivnih strani.user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2006 11:19:00   
borovnička
V jaslih dobijo otroci za zajtrk ponavadi tisoč in eno vrsto ...linota, gris, mlečno kašo... Hranijo jih vzgojiteljice. Tisti, ki pa že lepo jejo, pa tudi kruhek ali žemljico. Čaje in soke dobijo v svojih flaškah, tisti, ki že sami pijejo ali pa se navajajo na lonček, pa jim vzgojiteljica pomaga pri lončku. Za kosilo, dobijo ponavadi rižek, drobcene makarončke ali ponavadi pire krompir, omakice in pa pasiran mesek. Če je kaj drugega, dobijo tudi pasirano. Tisti, ki pa jejo že hrano v kosih, pa dobijo tudi takšno hrano. Za malico je ponavadi sadje. Za mlajše kobacajčke, pa pripravijo sadne kašice s piškotki.

Tako, da glede hrane in hranjena te naj ne skrbi. Je pa odvisno spet od vzgojiteljice. Ene pač niso za otroke in če boš opazila, da hodi otrok lačen domov ali da v vrtcu ne je, pa na to opozori oz. vprašaj v vrtcu. Včasih pač moraš bit malo tečna.

Glede plačila vrtca, pa ti bo kakšna mamica znala bolj povedat.

Pogumno v vrtec in lep pozdravček user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2006 12:01:19   
viv_
Oj,

naj te ne skrbi. Kot so napisale predhodnice, izbire je veliko in tudi vzgojiteljice pomagajo. Jaz sem s hrano super zadovoljna, ker je res pestra, skrbijo, da pojejo dovolj sadja, super!

Boš pa videla, kako hitro se bo vsega naučil - naša je šla v jasli pri 11 mesecih in je pila samo iz flaše (še slamice ni kapirala), jedla sicer je koščke, ampak daleč da bi sama jedla... No in v vrtcu se je zgodil čudež:
- pri 14 mesecih  je jedla vse sama (tudi juho)
- sedaj, že kakšna dva meseca (stara dve leti) uporablja tudi nož - sicer ima NUK pribor, kjer je nož samo kot kos pribora in niti slučajno ne reže, ampak ona ga lepo prime v desno roko, vilico v levo in "cefna" po krožniku
- naučila se je piti iz kozarca...

Kar pogumno, boš videla, kako bo super!

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2006 15:59:08   
valči
naša je stara 11 mesecev,pa je danes prvič bilas cel dan v vrtcu.Za kosilo pa so imeli,juho,pečenko,kislo zelje in krompiruser posted image user posted image .In je jedla vseuser posted image Ker sem jo že dolgo navajala na vso hrano,pa ni problemov.Za zajtrk je pa bil gris in rogljič,malica pa jogurt.Jaz sem zadovoljna in nimam pripomb.Verjetno pa so bolj bogi tisti,ki ne poznajo vse hrane...

P.s se opravičujem,ker zmedeno pišem,mam tečnega sinka v rokahuser posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2006 10:23:06   
Bib
Pri nas je pa bolj čudno kar se hrane tiče.
V skupini so  otroci  od 1-3 let,.
Danes npri. je bila za zajtrk rezina šunke, sir, paradižnik in kruh, kar se meni ne zdi primerno za enoletnike.
Je bilo pa poleg tega tudi mleko in čokoladni "kornfleks". Ne vem no če je to ravno primerno.

Za kosilo imajo pa telečji frikase user posted image , svaljke in redčo peso.
Kaj mislite?

Lari je moj srček!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2006 10:27:11   
eva1
O bib ne me strašit no-ob takem jedilniku bo moj lačen, ker šunke in paradižnika še jedel ni, sir sem mu dala, pa je vsega vn popluval, no kruh pa je!
Kosilo-bo spet lačenuser posted image

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2006 10:34:33   
Bib
No sej po moje je naš vrtec bolj izjema kar se prehrane tiče.
Ta teden je bil sicer zajterk vedno OK (polenta, gres-posut z kakavomuser posted image , čokolino), danes pa je tako.

Za kosilo so pa razne "cvetke" , ki ti jih rajši ne povem.
Sem pa žalostna, saj sva eno leto jedli kolikor se je dalo zdaravo, kuhano na pari, pol pa prideš v vrtec pa tako.
Pol pa tebe čudno gledajo, ko jim rečeš, da nočeš da je salamo za zajtrk. No saj jo tudi ne more, ima namreč šele dva zobka.

Upam, da bo pri vas bolje.user posted image

Lari je moj srček!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2006 23:31:13   
Suzi*
Naš gre pri enem letu v vrtec, pa bo ravno v skupini z našo sosedo, ki je stara 1,5 leta....do septembra, ko bo v skupini z vrstniki. In sem dobila dobre informacije o hrani....baje dobijo svašta. Torej čist vse, od hrenovk, evrokrema, paštet, za kosilo tudi ričetuser posted image , skratka ni da ni. Jaz bom mašemu v tem času  ko sva še doma, poskusila čimveč stvari dat za jest. Boje da prej sprobamo, kot da bo v vrtcu kaka panika. Pa upam, da bodo kaj pomagali jest, ker naš še daleč od tega da bi sam jedel.

Se pa ful lepo naučijo sami jest in pit, to pa res.user posted image  

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2006 23:49:31   
Seven*
Četrtek: 1.12.2005
ZAJTRK: Šipkov čaj, rženi kruh, umešano jajce s piščančjo klobaso
MALICA: Navadni kefir, čokoladne kroglice
KOSILO: Zelenjavni ričet, rezina kruha, vzhajanci, jabolčni sok

Petek: 2.12.2005
ZAJTRK:* Bela žitna kava, pšenični žganci
               * Ovseni kruh, kisla smetana
MALICA: Jabolko, kivi, črni kruh   
KOSILO: Fižolova juha, ribji polpeti, krompir v kosih, zelena solata s koruzo
              1-3  Pire, omaka iz puranjega mesa

Ponedeljek: 5.12.2005
ZAJTRK: Bezgov čaj, ovseni kruh, piščančja salama, ščep kislega zelja   
MALICA:  Navadni jogurt z banano
KOSILO:  Korenčkova juha, sojini polpeti, zeljna solata s krompirjem
               1-3 mesno zelenj. namaz       

Torek: 6.12.2005
ZAJTRK: * Mlečni riž s čokolado
               * Kruh francoz, čokoladno mleko
MALICA: Mlečni parkelj, 100% breskov sok   
KOSILO: Juha miljon,telečji zrezek  omaki, krompirjevi svaljki, solata ( rdeča pesa, kislo zelje)

Sreda: 7.12.2005
ZAJTRK: Kamilični čaj, polžki s skuto
MALICA: Hlebček s sezamom, klementine
KOSILO: Čufte v paradižnikovi omaki, pire krompir, gosti sok

Četrtek: 8.12.2005
ZAJTRK: Bela žitna kava, rženi kruh, skutin namaz z jagodami
MALICA: Sadni krožnik (jabolka, naschi, rozine)
KOSILO: Cvetačna juha, ribe na več načinov, dušen riž, zelena solata
               1-3 Ribji puding

Petek. 9.12.2005
ZAJTRK: Čokoladno mleko, mlečni kruh       
MALICA:  Banana, naschi
KOSILO: Otroška juha, ocvrte piščančje  krače, rizi-bizi, solata-kitajsko zelje, rdeča pesa
               1-3 Omaka iz piščančjega mesa

Ponedeljek: 12.12.2005   
ZAJTRK: Metin čaj z limono, ajdov kruh, sardelin namaz
MALICA: Mandarina, jabolko, suhe fige
               1-3 Sadna kaša
KOSILO: Grahova juha, sesekljan zrezek, matevž, kisla repa
              1-3 Kisla repa narezana na drobno

Torek: 13.12.2005   
ZAJTRK: Bela žitna kava, kruhov praženec
MALICA: Mlečno sadni napitek, piškot
KOSILO: Goveja juha z rezanci, govedina, krompirjeva omaka s kislimi kumaricami, čaj

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2006 23:52:15   
Seven*
Nas vrtec ima kompleten jedilnik na internetu... In vsakic ko ga berem se cudim, kako dobro in skrbno je pripravljen.. Se caj vsak dan zamenjajo..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2006 12:56:20   
taška30
Sem malo pogledala tale jedilnik, super fajn, AMPAK, a čisto, čisto vsak dan jejo meso (če ne za kosilo, pa za zajtrk)?
To pa ne vem, če je res potrebno.
P.S. Jemljite me malo z rezervo, ker sem jaz vegi.user posted image  Tamala pa je meso, da ne bo pomote, ampak 3x na teden.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2006 0:11:57   
KODA
V našem vrtcu sem zadovoljna s prehrano otrok.Tastarejši dostikrat pohvali.Tamali sicer ima dieto,ampak oba imata zelo raznolike in bogate jedilnike.So obešeni v garderobi,za cel teden naprej.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2006 9:14:52   
borovnička
Vsak vrtec ima v upravi odgovorno delavko ali delavca samo za prehrano. Ta delavec hodi na seminarje in skrbno pripravlja jedilnike za malčke. Sicer so jedilniki res zelo čudni včasih, ampak naj bi bili posebej za otroke. Mi smo recimo dobili tudi morskega psa, pa losos, morsko rižoto, ajdovo kašo... To so jedi, ki jih otroci ne poznajo, čudno izgledajo in še neprijeten vonj imajo. Otroci so ponavadi samo čudno gledali v svoje posodice in bore malo jedli. Imajo še vedno najraje makarone z omako, kakšne mesne kroglice in pire krompir in od tega se vsaj najejo.

Pozdravček user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2006 9:27:09   
eva1
Ja tale jedilnik je pa res ful ok user posted image ! Mi pa tudi jemo meso vsak dan, ker so nam tako v zdravsvenem domu rekli-ali naj bo meso ali pa jajček...zaradi železa!

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2006 18:43:50   
zlatolasska
Jaz sem pa letos zacela delat v vrtcu, v jaslih. Z vzgojiteljico sva se odlocile, da bodo vsi najini malcki jedli miksirano hrano oz. hrano, ki je prilagojena dojenckom in tako nismo se dobili pecenice z zeljem. vsi so stari tam do 2 leti, vecina pa je bolj pri enem letu - nekateri 'novejsi' se manj. Tako da bi bilo tezko, ce bi imeli za kosilo cele kose mesa in bi vsakemu morale rezat. Že tako je dosti dela s hranjenjem, ceprav so mali pridni in se hitro ucijo sami jest (na zalost moram rect, da nimajo druge izbire, saj sva le samo 2, njih pa veliko vec, in tako se vecina ze sama potrudi, da zacne sama jest - vsem pa pri zadnjih grizljajih pomagava).
Je pa res, da pojedo otroci veliko sadja. Za dopoldansko in vcasih tudi za popoldansko malico. Za zajtrke pa se nikoli nismo dobili salame, ker imamo jedilnik za dojencke, ti pa vecinoma dobivajo mlecno hrano.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.1.2006 20:05:41   
andrejaz
Sicer je ponavadi v našem vrtcu jedilnik dokaj normalen, ampak moram pa napisati kaj so imeli včeraj v jaslih za zajtrk ob 8h - KISLO ZELJE. Se ne hecam. Resno. Sem 2x prebrala, če prav vidim.

Na izobešenem jedilniku je pisalo naslednje:
Zajtrk ob 8h - črn kruh, mesni sir, kislo zelje, čaj
Kosilo- zelenjavna enoločnica z telečjim mesom, carski praženec,...

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.1.2006 22:05:17   
Anonimen
Kar se zelja tiče, ga tudi naši dobivajo za kosilo. In nimam čisto nič proti, da ga jedo. Otroci se morajo navadit na različne okuse. Vem, da ne marajo zelja, pa tudi solate ne, pa rib... naš noče jest pohanega. Potem pač poje juhico, ki je obvezna vsak dan.

Nikar ne skrbi, Eva1, v vrtcu so zaposleni strokovnjaki in morda je hrana, ki jo otrok dobiva tam, celo bolj zdrava in raznolika, kot bi bila pri tebi doma. Ne se obešat na besede, pravim morda, to pa zato, ker ne vem, kako se ti prehranjuješ in kaj kuhaš. Vsekakor ti svetujem, da jim zaupaš. Še noben otrok ni zaradi slabe vrtčevske hrane zbolel.

Pa če vzgojiteljice vidijo, da otrok ne zna jesti koščkov, jim tudi spasirajo hrano. Mojemu to počnejo še zdaj, pri letu in pol, kadar ima res slab dan in noče nič jesti - pa se potrudijo, odnesejo njegov krožnik v kuhinjo in mu vso hrano spasirajo, čeprav že je čisto normalno.

Je pa res, da mi vzgojiteljica prav vsak dan pove, da moj mali je kot ptička. Še ribico s prstki trga narazen in daje drobtinice v usta.

Zadnjič so jedli šunko in kruh za zajtrk. Ker se moj izbirčnež ne bo niti pod razno lotil kakršnega koli kruha, ki je namazan ali obložen, mu pač dajo suhi kruh za glodat - tega ima pa rad in ga kar nekaj poje.

Jaz pravim, da so naše vzgojiteljice res super in da boljših ne bi mogla izbrati.

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.2.2006 18:50:57   
Anonimen
V naših jaslih je za malico samo sadje, zato je moj otrok lačen. Sploh se ne nasiti sadjauser posted image  Čeprav sem omenila, ne pomaga nič. Naj ga tudi doma tako navajamo, pravijo v jaslihuser posted image
Malo mi je hudo zaradi tega.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?