Anonimen
|
Gliste se izločajo ciklično, kar pomeni, da se enkrat izložijo z blatom, drugič pa spet ne, ker so pač v kakšni drugi stopnji razvoja. Tako da se res ne sekirat, lahko, da tudi če bi z miksroskopom gledala, pa jih ne bi našla, ker jih preprosto ni vedno v blatu. So pa v telesu. S čistočo nimajo veze, mislim na to, kako čisto imate doma. Edino roke si je pa treba umivat, posebej temeljito po potrebi. Jaz sme jih kot otrok imela kar večkrat, pa smo imeli doma res čisto. Kaj pa vem, mogoče imajo ene ljudi zelo radde. Npr. uši me pa sploh ne marajo. Jih je imela cela šola, jaz pa ne. Punčica, pomiri se, to res ni nič takega. Ogroooomno otrok ima gliste. Fino, da ste jih odkrili, izgleda zelo zgodaj, ker še ni bilo nobenih znakov, in se jih boste hitro in temeljito znebili. O mački pa ne vem, ampak po moje ni prenašalka. Tiste živalske gliste so po moje druge, niso podančice in se ne prenašajo na človeka. Nisem sicer 100-posto, ampak po moje bi o tem že kje kaj brala, če bi bilo tako. Je pa res, da sem pa že brala, da so sirup proti glistam dali v primeru, če jih ima en član, celi družini, da se ne bi prenašala iz enega na drugega. Daj o tem pa malo povprašaj, mogoče kar pediatrinjo ali pa tvojega osebnega zdravnika.
|