|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
26.12.2005 16:20:37   
pikika
Sem 4 mesece stara dojenčica, nimam stabilne glavice in menda imam nizek tonus. V razvojni ambulanti mi grozijo s fizioterapijo.

a.Kako zgleda pri fizioterapiji?
b.Kakšna pa je nevro izvedba?
c.Koliko časa trajajo posamezne seanse?
d.Kakšen nasvet mogoče...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
26.12.2005 18:32:21   
Vrtnica1
Zakaj grozijo? Saj to vendar ni nič groznega in je samo dobro za tvojo bebo. Tudi moj Žiga hodi na fizioterapijo, ker je bil nedonošen in je tudi pozno sam držal glavico, in sem samo hvaležna, da sva šla k fizioterapevtu, da mi je pokazal določene vaje, da je šlo potem pa res hitro naprej. Če bi se sama pacala, po mojem še sedaj (pri šestih in pol mesecih) ne bi držal stabilno glave sam pokonci. Pač eni otroci potrebujejo malo drugačno "vodstvo" ali pač malo bolj strokovno pomoč, kot je samo starševska skrb. In to res ni nič "groznega".
Ps: baje v Nemčiji kaj takega kot je razvojna ambulanta sploh ne poznajo - zato bodi vesela, da je tvoj otrok deležen dodatne pomoči, če jo potrebuje. Saj bosta hitro napredovala in ujela sovrstnike.
Pa veliko sreče.
lp, Vrtnica

(odgovor članu pikika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
26.12.2005 20:10:58   
Anonimen
Grozijo?
Jaz sem grozila drugim, da smo sploh prišli do nftp in da smo imeli terapijo vsaj enkrat tedensko.
Izgleda tako kot si sama organiziraš. Nekatere terapevtke so klepetave in pol časa porabijo za preoblačenje in slačenje otroka, ostalo četrtino za klepetanje, nekaj časa je tudi za vaje. Tudi tu sem grozila, da se 45 minut popolnoma posvetijo mojemu otroku, terapijo pa snemala s kamero, da sem doma vaje pravilno izvajala.

(odgovor članu pikika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
26.12.2005 20:37:27   
CatJa
Midva z Janom imava zelo dobre izkušnje. Slekla sem ga sama, ves preostali čas pa se je fizioterapevtka res 100% posvetila vajam. Hodil je približno pol leta.
Tudi sama sem prvič, ko je pediatrinja predlagala fizioterapijo, začutila nek odpor, ampak na kraj pameti mi ni padlo, da bi se tam izvajale kakšne "seanse". In že po prvi uri mi je bilo zelo všeč, malemu pa tudi.

Malo pozitivnega mišljenja ti ne bo škodilo! Otrok to čuti!

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu pikika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
26.12.2005 21:45:13   
HuAnita
meni pa je bilo to sprva kot grožnja. mala je hitr držala glavo pokonci, na pregeldih pa je ni želela. In sva jo 'fasali'. Vesela sem bila FT le toliko, da so mi pravilno pokazali baby-handling, ki je na Vzajemninih kasetah bolj slabo prikazano, sicer pa capinka ni marala svoje 'vaditeljice'. Vsakič, ampak res čisto vsakič je zdržala le 15 minut, potem pa tulila kot volk. In to celega pol leta. Meni se je smilila, ker sem vedela, da je  znjo vse ok, ampak fizoterapevtka je pa kar neke čudne znake videvala in to me je res plašilo. Še pred nekaj dnevi, ko je mala lagodno capljala pred njo, ni mogla verjeti, da res hodi že lep časuser posted image user posted image user posted image
Moj nasvet: če otroček ne bo maral izbrane fizioterapevtke, naj ti določijo drugo. Nima smisla hoditi vsaj 1xteden, pa od tega telovaditi 15 minut, ostalo pa gledati, kako se ti dojenček krči in upira, tako da itak ne moreta pravilno izvajati vajuser posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
26.12.2005 23:58:23   
pikika
Sorry, niste prav razumele.
Mamica se veseli pomoči, moji pikici so "grozili".
Upam, da čimprej prideva na vrsto in povišava najin mali tonus.
Handling po navodilih razvojne že izvajava in počasi napredujeva.

Obe sva hvaležni za vaše nasvete in jih še pričakujeva.



< Sporočilo je popravil pikika -- 27.12.2005 0:03:37 >

(odgovor članu pikika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
27.12.2005 0:46:50   
pika**
NFT je končno nekaj dobrega, kar mi je to naše zdravstvo dalo. Z Gašperjem hodiva na 2 tedna in malček prav vidno napreduje. Seveda je v začetku jokal. Saj tebi tud nebi blo po godu, da te teka tuja ženska premetava po svoje in hoče da migaš po njeno. Tudi naša Maja je pravi sonček in malček jo ima prav rad. In še vedno se tudi kdaj oreng dere. Sam sem ugotovila kdaj. Če je sit in naspan - JOKA NI. Prav z veseljem sodeluje in se med telovadbo smeji. Po enih 40 min ga počasi mineva potrpljenje - mene bi tudi.
Samo želim si lahko, da bova čim dlje hodila na NFTuser posted image

_____________________________

am, bam, pet podgan

(odgovor članu pikika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
27.12.2005 7:52:00   
CatJa
Naša fizioterapevtka je bila tako prijazna, da naju je vsakič sproti vprašala, kdaj nama najbolj paše - ravno zaradi hrane in spanja. Res super ženska. Pikika tudi vama želim enga takšnega angela kot je bla naša. Jan je jokal menda dvakrat, ker ni bil naspan.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
27.12.2005 8:59:43   
dory
Midva sva tudi zacela,ko je mel mali okrog tri mesece...terapija traja 45min, terapevtka pa izvaja vaje primerne za otroka...moj je hipertonik...zakaj je krical...ne zato,ker bi ga bolelo, ampak zato, ker je trma prve klase in ker se ze od malega ne pusti :)...celo terapevtka je rekla,da tako trmo tezko srecas :)...sem pa vesela, da sva bila napotena na terapije, saj sva dobila res enkratno terapevtko,ki je mojga soncka sprvla na noge....cisto ok nikol ne bo, ampak meni je vazno,da siba sam po svoje :)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
28.12.2005 16:43:04   
botra jedrt
MI imamo malo nedonošenko, ki pa odlično napreduje, celo prehiteva v določenih stvareh. Mislim, da gredo vsi nedonošenčki na nft, kar se mi pa ne zdi nič slabega. Jaz doma vaje izvajam, kadar je mala pri volji, ne pa, kadar ima krče ali je tečna, ker je utrujena ali lačna. Tudi preveč sita ne sme biti. Če pa otroka pripelješ na nft, ni vedno ugodno razpoložen. Če z njim dela človek, ki ima pravilne prijeme, ga hitro pripravi do sodelovanja. Zadosti je že, da parkrat pokaže pravo vajo, pa jo potem sami izvajamo doma. Zaleže. Vsaj videti je tako, ali pa se otroci res razvijajo neodvisno od tega, kaj pa vem. Zdi se mi, da je vsekakor treba iti, da si kasneje ne očitaš.
Vso srečo in lepe praznike vsem!!!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
31.12.2005 14:33:07   
pikika
Kako pa te vaje pravzaprav zgledajo. Mislim konkretno kakšne vaje izvajajo za nizek mišični tonus, kakšne vaje, če ne drži glavice pokonci itd. Samo firbec nas matra. Kako hitro so vidni rezultati?

(odgovor članu botra jedrt)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
2.1.2006 4:22:27   
pika**
Točno opisat vaje mi verjetno nebi ratal. Naš po domače povedano ima prenapete mišice po levi strani teleščka. Imava razgibalne vaje, iztegovat se mora v obe smeri na tleh, v naročju, leže .... Razbit mu moram ta vzorec. Lahko samo rečem, da Gašper napreduje po vsaki terapiji . Res pa je, da tudi doma delava vsakodnevno, skozi igro, med previjanjem...

Da mi bo handling nekaj samoumevnega, sem najbolj vesela. Ko vidim kakšno mamico, kako grdo nosi dojenčka , mi je prav hudo.

In nikar ne bit nestrpna in gledat na uro ali koledar , kdaj bo kaj vidno!!!!
Sigurno po enem obisku ne bo nič in če ne boš tudi sama aktivna in delala tudi doma z otrokom, tudi ne bo nič.



_____________________________

am, bam, pet podgan

(odgovor članu pikika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
3.1.2006 9:07:11   
Mina1
Bodi vesela, da to sploh obstaja. Vse je še kako dobro za tvojega otročka in tako.

Jaz hodim s piškotkom že iz štarta na fizioterapijo in dan pred novim letom so mi podaljšali porodniško na račun tega. Hodiva 1x tedensko, pa kontrole v razvojni ambulanti.

S fizioterapijo otroček zelo napreduje in s telovadbo oz. s pravilno telovadbo se vse popraviuser posted image , pa naj bo to nizek mišični tonus, visok mišični tonus ali drug resen oz. malo manj resen vzrok.

Torej, če menijo, da tvoj otroček potrebuje tole fizioterapijo, le pojdi in sodeluj za njegovo dobro!

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu pikika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
4.1.2006 17:10:44   
Romcka
kuku...midve s Kajo ze tri mesece hodova na NFTH pa sem prav vesela da hodiva...mi2 sva v mostah in je tam dr.Kalar pa mi je ful vsec - je stroga in res ful dela..moj mali pikec ful napreduje in misice na levi strani so super mehkejse in glavico drzi naravnost...skratka nc bat in hitro tja...Jaz sem mau iz tega foha in ko sem opazila, da moja puzika se drzi samo na desno, sem sama navalila da so naju posali v razvojno....user posted image
Nekja casa sem imela filing da se nikamor ne premaknemo...cele lube dneve sem samo oprezala kdaj bo kajci dobre volje za telovadbo - napornoooo.----in potem naenkrat je zacela sama lepo lovit nogice in  jih tlacit v usta..pa se obracat v pbe smeri..pa sevceda handling je zakon....mene tud srcek boli ko vidim kak kdo grdo drzi detece....ekoli dost za danes...cmoka vsemuser posted image

(odgovor članu pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
4.1.2006 22:30:24   
tins
Mi tudi hodimo na fizioterapijo in smo fuuul veseli zaradi tega, maximalno smo zadovoljni tudi z dr. Jančarjevo na Metelkovi, ki jo je moja pikica lepo sprejela.
Na fizioterapiji vsakič izvem ogromno stvari, pa tudi moja mala napreduje ( njen mišični tonus je sicer primeren, vendar je prisotna blaga asimetrija trupa in pa delamo na preprečevanju njenega prepogostega iztegovanja).
Kdaj so vidni rezultati je res težko vprašanje:kakor pri komu.
Slabo voljo res prežene samo spočitost in pa sitost (se je treba zment z zdravnico, kdaj želiš pridit, pa bo).
Še to sem hotla rečt: a ne, da bi blo fuuul dobr, če bi bili razlage, vsaj osnov, handlinga deležni prav vsi, ne samo nedonošenčki itd. Naprimer v okviru materinske šole, a? Sigurno bi bilo totalno koristno predavanje (bolj že kot pa npr. predavanje fizioterapija po porodu za mamice: 2 uri nakladanja o keglovih vajah, uh je bilo dolgočasno).
No, a začnemo peticijo?

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
4.1.2006 22:41:53   
Barči78







Tins, jaz se strinjam s tabo. Meni niti na Pediatrični kliniki sestre niso pokazale kako moram Nejo nosit, dvigovat, spuščat,.. Potem pa je le do mene prišla fizioterapevtka in mi pokazala par prijemov. Samo sestra je ni nikoli pravilno vzignila, tudi če si jo opozoril, da je ne smemo tako nositi. In to mi gre res na živce. Ti in vsi okoli tebe se trudiš s pravilnim nošenjem, pol ga pa sestra na Pediatrični, ki bi to mogla znat, prime, ko prazen žakelj.
Drugače pa tako, midve tudi hodiva na fizioterapijo približno 4 mesece. Neja vztrajno joka. Sploh kadar ji ne pustimo, da tišči nazaj glavo, takrat se dere. Pa ne zato ker bi jo karkoli bolelo, ampak zato, ker ji ne pustiš, da dela po svoje. Pač se je navadila enih vzorcev, ki niso ravno kvalitetni in sedaj ji je treba ta sistem podreti. In to ji gre strašno na živce. Moram rečt, da FT zelo pomaga moji punčki, saj na začetku res ni nič kaj dobro kazalo, sedaj pri sedmih mesecih, se pa že sama vzigne na nogice, ..  Mi hodimo na FT 1x na teden po 45 minut, kar je pa sigurno premalo, da bi otroku pomagalo. Vsak dan tudi sama delam z njo, če pa kakšen dan slučajno iz kakšnega vzroka ne delava, pa sigurno vsako minuto pazimo, kako jo nosimo in jo med igro pravilno usmerjamo.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nevrofizioterapija??? Zakaj jočejo?
4.1.2006 23:03:16   
POCA
Ja Tins se popolnoma strinjam s tabo, da bi morali o osnovah rokovanja oz. handling-a z novorojenckom in dojenckom slisati v materinski šoliuser posted image . V Novi Gorici so to predavanje strnili v sklop nege dojenčka, a kaj ko si nevrofizioterapevtka deli uro, ki je temu namenjena z med. sestro, ki ji pusti natanko 5 min. časa za razlagouser posted image . Vseeno boljse kot nič.
Glede na dejstvo, da gre vsa stvar glede dojenčkov z vso naglico naprej pa se mi zdi, da program materinskih šol ostaja malo za časomuser posted image !!!!

Moje mnenje je tudi to, da bi morala vasaka novopecena mamica skozi  program materinske šole, ki bi moral biti enak za vso državo.  

Drugo kar je bi morale biti s tem znanjem podkrepljene v prvi vrst vse medicinske sestre v porodnišnici in na pediatričnih oddelkih, ne pa da te premetavajo user posted image  kot bi imele v rokah vrečo krompirja!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Še posebej je to pomembno pri tistih otrocih, ki imajo kakršne koli razvojne težave!!!!! Starši se trudijo skupaj s terapevti pol pa sestra zruši vse kar si ti vložil!!!!! In to na škodo otroka!!!!!!!

Sem takoj za tako peticijo!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?