|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Smrka
21.12.2005 14:28:14   
smrka
13.10. četrtek..
Ta Nemčija, ko bi bila vsaj za polovico krajša, na živce mi gre ta avtocesta, ki vozi v neskončnost. S solznimi očmi že večji del dneva samo strmim na uro in na to cesto ki je brez konca. Skrivam se od pogleda mojega smrkca, da me nevidi v obraz  da sem objokana, neupam se niti useknit v robček, da bi slišal da jokam. Še dobro da je prižgan radio čeprav mi gre že na živce ta CD ki že cel dan v isto tolče. Adriana mi slatko spančka, prav lepo jo je gledat ko se vsake toliko v sanjah zasmeji, ali obesi ustnice v jok. Bog ve kaj sanja.
Še dobro da mam gajbico vloženih kumaric in rdeče pese pod nogami za sedežem kjer sedim, da mam lahko noge pokrčene tadko da lahko na prazen papir zlivam svojo bolečino. Včeraj mi je bil eden izmed najtežjih dnevov-saj gremo domov via in Švedska. Cel dan sem hodila po hiši, nikakor nisem mogla kako pametno povedat svji mami, bratu... vsake toliko sem hodila v kopalnico se zaprla in se zjokala. Skratka cel dan sem imela nek cmok v grlu. Zadnja noč mi je hitro minila kot bi mignil je bilo jutro. Tudi Adriana je celo noč spala prvič odkar je med nami.. mogoče je tudi ona slutila da odhajamo daleč od babike in ujčka in dedija... saj ne za vedno.. a vseeno, verjetno bo pogrešala njihove poglede, objeme, tako kot jaz. Ko je ura zvonila in nakazala čas, da se je treba vstati sem si rekla: "nesmem jokati." Umila sem se, oblekla, odnesla še zadnje stvari v avto nato sem zbudila še svojo Adriano jo oblekla jo podojila in šla v kuhinjo kjer je mama pripravljala zajtrk. Sedeli smo vsi za mizo, meni je sirovka namazana s pašteto tako težko šla skoz grlo, da sem vsak požirek čutila kako mi gre počas po grlu navzdol, še dobro da sem vsak grizljaj zalila z malo čaja, da sem lažje pojedla. Solze so mi silile iz oči, zakaj nemorem ukazovati svojim čustvom!!! Mama je držala Adriano v naročju, ki je stegovala svoje male ročice proti njenemu obrazu, mama ni mogla izustiti nobene besede, samo tiho je bila in gledala svojo vnukinjo. Nisem mogla zadržati tega pogleda na mamo in njeno vnučko, bruhnila sem v jok in odšla ven. Za menoj pa moja mama. To so tako teška čustva, le gdo bi me razumel. Še smrkec me nemore, saj ima svoje starše na dosegu rok, lahko jih vidi kadar hoče, pa brata tudi. Kaj pa jaz,... odpravljam se daleč na pot, kjer sem sama s svojo malo družinico, kjer lahko svoje starše in prijatelje slišim samo po telefonu jih nemorem objet, se z njimi nemorem pogovarjat tako dolgo kot bi se lahko v živo, ker so telefoni predragi!!! Zakaj sem hudiča tako čustvena,  zakaj si nemorem enostavno reči: "saj se kmalu spet vidimo, ne joči!!!" Ko sem se malo umirila smo se z mamo objele, se tako močno stisnile in se držale tako objete nekaj časa...joj te solze,...nismo mogle zadržat solz.. s solzami v očeh sem ji rekla naj se čuva in pazi nase. Potem sem se vsedla v avto in smo odšli... Pogled na objkoano mamo mi je kar naprej pred očmi, rada jo imam in pogrešam jo.
Adriana še kar spi.. smo skoraj že pri Minhnu, kmalu bomo zavili z avtoceste in si poiskali kako prenočišče in drugi dan nadaljevali pot. Zdaj se moram umirit prenehat jokat, ker edina ki lahko čuti da sem raztresena in žalostna je Adriana, ki se hrani z mojih prsi. Otroci čutijo marsikaj. Verjetno me je tudi smrkec moj videl da se jokam na skrivaj zato se niti ni z mano pogovarjal ampak me je pustil pri miru. Zdaj bom zaključila s pisanjem in malo zadremala, ker se moram malo duševno umirit in iti naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Smrka
21.12.2005 14:33:35   
*barbapapa*
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

smrka,.... zakaj se pa ne meniš z vašimi prek netauser posted image ,....
pa kamero naštimaš....
pa se vidite.....

pa te vsak dan vidijo, pa tvojo Adriano,..... pa ti vidiš njih....

mislim, da bi  bila tako vaša komunikacija lažja....
pa še babica bi vidla vsak dan adriano prek kamere.....

no to je moje mnenje.....

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2005 15:33:57   
petraz
user posted image user posted image  Žalostno, ni kaj....user posted image user posted image  Zelo lepo si to napisala, še jaz imam polna oči solzic. Tako kot je napisala *barbapapa* nabavi si kamro, ti bo lažje. Lepo pot domov in SREČNO 2006!user posted image user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2005 18:10:59   
Anonimen
Smrka, bom js k tebi pršla... spomladi enkrat obljubim. Če bo še tko kot je... bova prišla. Častna titova.

Pa kamero kupi, pa msn si zrihti...

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2005 19:28:31   
babylove
Upam, da si dala s tem postom komu kaj misliti. Ljudje namreč v grobem vidijo zdomce kot ljudi, ki živijo v boljšem svetu z višjim standardom in krasno plačo. To, kar ti opisuješ, pa apriori spregledajo. Slovesa so zmeraj user posted image , ko se enkrat aklimatiziraš, gre lažje (ne lahko...). Osebno pa gledam na to drugače. Moj dom je tam, kjer je moja družina; moja družina sta pa mož in sin. Vse ostalo je postransko, da smo le mi skupaj, pa čeprav na koncu sveta user posted image .

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2005 19:39:20   
Anonimen
Smrk,smrk........Počakaj,da se obrišem nos!
Evo sem si ga.Draga Smrka,težko je slovo od doma,ker veš,da te pot nese daleč stran,pa vendarle ne tako daleč,košček srca vedno ostane v domovini pri starših.Pa veš,da naslednje praznike ali dopust boš spet doma v objemu tvojih dragih in ljubljene domovine.
No ja telefon je le tolažba,ampak glasove pa le slišiš,pa pogovarjate se tudi.
Si daleč,pa si blizu,pomisli no na eno od naših,ki jo je ljubezen zanesla v Afriko.
Tam daleč,lahko le hrepeni po domovini,videla pa jo bo poredko.
Ala nehajmo že šmrkat!
Prespi,izjokaj se,pa naprej z novim elanom v novo obdobje življenja.
Dej no saj bomo me vsak dan s teboj.Nasmešek prosim!!!!!
Pa nos si obriši..ala...dejmo!Si?
Se tipkamo!!!!

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2005 21:20:24   
muki1
user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2005 6:52:51   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Smrka, bom js k tebi pršla... spomladi enkrat obljubim. Če bo še tko kot je... bova prišla. Častna titova.

Pa jst bom prišla k tebi na Švedsko....začetek poletja..zagotovo. Pa resno pravim, ker se res odpravljamo tja.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2005 7:42:13   
Nasy
jaz sem se pa zdejle pošteno zjokala...upam, da si se ti pomirila! Želim ti vse naj naj,pa res si zrihtaj vso to mehanizacijo, da boš lažje komunicirala z domačimi!!!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2005 7:55:21   
Moyca_
user posted image  upam da porihtate -kamere,...

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2005 12:12:04   
A-N-J-A
Bogica!Nič ti ne zavidam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2005 14:27:26   
tanikaa
jaz tega ne bi zmogla....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2005 15:13:02   
Jutra
Smrka, zelo ganljivouser posted image
Včasih, ko berem tvoje poste, si rečem: "Njo je pa user posted image  zelo daleč odvleklo."
Upam, da živiš tam gori v ljubečem domu. Domotožje pa vedno ostane.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2005 15:30:00   
paris
Smrka fejst punca si, drži se!!!user posted image user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2005 21:23:13   
Anonimen
Ej Smrkica, glavo gor. Verjamem, da ti je težko. Jaz te prav občudujem.

Naslednjič, ko boš doma res greve na kafe.
Drži seuser posted image user posted image

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2005 0:40:36   
smrka
24. december
Zbudili smo se ob 9 uri, naša bejba je mal potegnila s spanjem, se je samo enkrat zbudlia ponoči in to proti jutru ob 5 uri, popila 150 ml in lepo podaljšala s spanjem... Ko se moja bejba zbudi zmeraj začne spuščati glasove kot bi pela.. se preteguje in obrača po posteljci, ko me končno prepriča da se vstanem s pojstle grem po njo, jo položim med naju in nas začne cukat, škrabat z nohtki in seveda se preobračat, kaj hitro so nogice pri naši glavi njena pa ravno obratno. To jutro se nismo dosti kušvale kot ponavadi in žgečkale, ker sem hotela pohitet s pospravljanjem. Matr, v glavi mi je bilo .. to moram narest, potem to to to... Po zajtrku sem mislila da bo šel moj smrkec s tamalo ven z vozičkom da jest v miru posesam in začnem likat. Pa ja začelo scat.. matr... božič prihaja zunaj pa dež. No moja dva nista potem šla nikamor, sta se v spalnici igrala medtem ko sem jest pridno vse posesala in pobrisala prah. Kar oddahnila sem se, ker je bilo videti vse pospravljeno. Dnevno in hodnik sem okrasila še s svečami, tako da nismo uporabljali elektrike, je bilo prijetno vzdušje. Potem je prišlo likanje. Kot zmeraj, nevem kdaj moj ponosi 10 majic s kratkimi rokavi v roku 6 dni... ni mi jasno... ko likam likam samo njegove majce, za znoret.. likala sem 2 ure. No medtem je moja bejba sedela v sedežku poleg mene in me gledala in vsake toliko grizljala plišastega kužita... Moj dedc.. jooj.... toliko dela sem imela potem še v glavi da bi naredila, pa prosim mojega smrkca naj on kopalnico spuca, ploščice so čist adijo od tega kamna.. on pa...: "evo zdaj bom..." mine pol ure, mi spet reče: "evo zdaj grem"... matr čist sem znorela, malo od jeze ker sem imela toliko za likat potem pa še njega gospoda morem prosit da mi pomaga pri pospravljanju,...  ura je bila že 14 popoldne, ob 16 uri sta pa še tast in tašča rekla da prideta. Moj dedc je bil pa zaposlen z iskanjem nekega radija prek satelita, nikakor ga ni mogel najt, in on kar išče in išče.... No ko se je končno spravil pucat kopalnico, je videl da sem imela prav ko sem ga priganjala k pospravljanju, saj se je potem moral še obrit pa skopat.. tako da je blo to vse na hitr.

S taščo sva se zmenili, da bo ona prinesla k nam posotice (domači rezanci za golaž) in bakalar, jest bom pa še kako malenkost pripravla, mogoče kako meso spekla. Matr jest sem pričakovala da bo ona tega dost prnesla.. ko so prišli, ona prvleče sam eno vrečko na vrhu so bli neki piškoti (trdi kot kamen, ko smo jih jedli potem), spodaj pa ena majhna posoda posotic, jest bi jih od čupa sama pojedla..... matr men je kar vroče ratalo KAJ BOMO NA BOŽIČNI VEČER JEDLI!!!!! Mislila sem da bom kar znorela... takrat sem si  rekla, da nikoli nikoli več, ko jih povabim k nam nebom pustila da mi ona reče, da bo prinesla nekaj za jest. Potem sem šla hitr narest kremno brokoli župco, rezancev za juho trenutno nisem imela in sem dala namest tega notr grah in korenček. Imela sem hvala bogu 10 piščančjih prsi kere sem prerezala napolnila z baziliko, potem sem jih spekla, nato sem prepekla še napol prerezane paradajze in spekla v pečici krompir... preliv je bil iz majoneze notri nasekljana bazilika in česen... mmmmm. Medtem ko sem pekla, je tašča hotla na vsak način da začne bejba odpirat darila, matr, tolk daril je dobila, same velke škatle. Tašča in tast sta ji prinesla velikega kužita plutona, pa stolček kjer sedaj veselo že sedi nanj ko jo mamika hrani.... in še velka škatla v keri se je skrivala hodalica... mmmmm kako je imela velike oči ko je odpirala darila..... Seveda jest sem letela iz kuhne v dnevno sobo, da sem vse poslikala zraven pa še kuhala... čisto vsa sem bila prepotena.. ker sem bila še živčna in nekako jezna na taščo.

Ko je bila večerja gotova sem se preoblekla, za tuširanje ni bilo časa. Ko smo začeli jest mi tašča še reče: " ma kaj si šla pečt toliko mesa... jest sem posotice prinesla pa bakalar, bi samo še mal sira dala pa je"  Joj ti stara sem si mislila, na božični večer bom jest žulila kruh pa sir, ker posotic je itak sam za enga, tako da si niti ne upam prva zagrabit v krožnik... matr... sam tih mi bodi sem si mislila pa jej!!! Pojedli smo, in na koncu je bilo vse ok. Po večerji smo sedeli v dnevni, bejba je bila v središču pozornosti, jedli smo moje piškotke, pa seveda taščine tud trde kot kamen.. še dobr da sem imela kavico zraven da sem lahko zalila vsak grižljaj. Tast pa tašča sta se spokala ob 22 uri domov.. naša bejba je bila pa budna do 23.30. Midva s smrkcem sva gledala potem še nek vojaški film na slo tv, si zaželela vesel božič ene 10 krat :) in potem sva tudi midva šla spat.

No pa je minil božič. Predbožični večer nam je pokvarilo tudi vreme, ko bi bil vsaj sneg... da bi dal poseben čar temu prelepemu prazniku. Oh.. ja.. no saj  zdaj pride pa novoletni večer, ko bosta spet tast pa tašča prišla k nam.. sam naj mi reče, da bo tudi tokrat prnesla ona kaj za jest user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.12.2005 22:58:19   
muki1
user posted image  Dobra si, Smrka, ni kaj....
Samo ta tvoja tašča, pa bi te lahko malo več crkljala, če si se že za njenega sineka tak daleč v svet podala. user posted image user posted image user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.12.2005 13:52:18   
mojchka x
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Osebno pa gledam na to drugače. Moj dom je tam, kjer je moja družina; moja družina sta pa mož in sin. Vse ostalo je postransko, da smo le mi skupaj, pa čeprav na koncu sveta user posted image .

Babylove, to si pa zelo lepo napisala. Se popolnoma strinjam s tabo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Gremo v Slovenijo
7.1.2006 21:15:03   
smrka
07.januar
Bliža se ta teško pričakovani torek, ko bove z mojo malo bejbiko šle babiki na obisk in to z letalom!!!!! Adriana kot da bi vedla da je treba še 3 krat prespat z rokicami kaže prstke kot bi štela. :) Včeraj mi je moj prinesel tavelik plastičen kufr, vanj sem danes najprej zatlačla darila. Matr, samo darila so mi napolnila kufr, morem pa še oblekce od bejbe  zložit pa še moje stvari... saj nevem kako bom stlačla vse to, no saj to me sploh ne skrbi, glavno da bo moja tamala imela kaj za oblečt, jest imam "doma" zmeraj kaj za navlečt nase. Komaj čakam torek, da se zbudim ob 6 uri, hitr kot da mi kaj gori pod nogami bom pojedla zajtrk, zbudila svojo pikico jo oblekla v najlepše cotke kar jih ima, ji dala flaško mlekca in potem nas bo naš ati odpeljal do vlakca, vlakec  pa do letališča. Matr, vsa sem že  zasanjana, in v mislih sem že kar pri mojih ljubih domačih ki jih pogrešam da to ni res. Komaj čakam da stopim na slovenska tla, da se vržem v sneg in da naredim ogromnega snežaka na našem vrtu in da slikam mojo srčiko v kopici snega..... joj... kar nekaj sanjam. Mogoče pa v torek ko pridem domov v času južne sploh nebo snega, in bo padal dež? No saj to me sploh ne gane, naj bo kakršno bo vreme, men bo toplo pr srcu.
Malo prej sem govorila z mamo mi je povedala, da je brat glancal avto pol dneva, da nebo mala Adriana rekla: "fej" kako je umazan avto :) sem se kar smejala ko mi  je to rekla... Oh ja....
Zdajle sem ravno prišla s kopalnice si umila lase in si jih zavila v taveliko brisačo, matr sem kot nek arafat, še Adriana me je čudno pogledala, verjetno si je mislila: "mat a si to ti, kakšna pa si?" :) gdo ve kaj se mota po njeni glavici. No mal se me je ustrašla, ampak potem ko sem jo prijela in ji začela delat neke čudne frise si je gotovo rekla: "Ah to si ti mami, daj umiri se :)" Zdaj je zaspala, jest bom pa tud počas se šla mal stisnt mojmu pobcu, prečekirat kaj je na TV in potem spat... da bove jutri kazale z bejbiko samo še 2 prstka.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Gremo v Slovenijo
9.1.2006 8:37:40   
Moyca_
srečno potuser posted image user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.1.2006 19:30:16   
smrka
Hvala Mojca...

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.2.2006 22:48:06   
Anonimen
A si že doma???? Čakam na nove dogodivščine.... povej, kako sta se imeli.user posted image

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
3.2.2006 20:58:05   
Anonimen
Blacky, meni je Smrka obljubila, da me pokliče, da greva na user posted image  - je le streljaj od mene. Upam, da mi ne bo prej pobegnila nazaj na Švedsko. Bom hudauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?