|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se spopadate z zaskrbljenostjo?
19.12.2005 6:53:26   
Marjana-5
Dobro jutro vsem!user posted image

Zanima me, če ima še kakšna podoben problem kot jaz. Mene preveč skrbi zaradi različnih stvari in to me zgleda podzavestno tako muči, da se zaradi skrbenja zbujam. user posted image  Spat grem normalno in zaspim, potem pa me proti jutru zbudijo moja glupa razmišljanja, probleme v glavi nenormalno napihnem in potem samo tuhtam in tuhtam, moje misli se vrtijo v eni in isti smeri, razmišljam, zakaj sem kakšno stvar narobe naredila ipd.

To se mi zdi problem predvsem zaradi tega, ker sem zaradi tega živčna in se ne počutim tako dobro, kot bi se lahko. user posted image  Pa še eno kronično črevesno bolezen imam, na katero stres zelo slabo vpliva.

To se ne dogaja vsak dan, se pa zelo poslabša, ko imam v službi kakšno pomembno nalogo, za katero sem jaz odgovorna. 

Danes sem tako raje kar vstala in šla na računalnik, da se ubadam z drugimi stvarmi in prekinem moje neplodno živciranje in skrbenje. Ko sem budna in čez dan, se trudim skrbi zatreti, čez noč pa mi to zgleda ne rata.

Zanima me, kakšne recepte imate ve, da se ubranite pretirane zaskrbljenosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se spopadate z zaskrbljenostjo?
19.12.2005 6:59:20   
Anonimen
Zakaj misliš, da sem tako zgodaj tukaj?user posted image

Meni se dogaja isto, samo moje misli so bolj aktivne zvečer in potem ne morem zaspati. Danes pač zjutraj.
Delam že več kot dobro uro, upam, da bo zaskrbljenost šla.
Će boš našla recept, ga napiši.

(odgovor članu Marjana-5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.12.2005 7:58:25   
*zvezdica*
No, sem pa mislila, da sem edina s tem problemom! Jaz imam prav obdobja "zaskrbljenosti"...mene prav obsede neka fiksna ideja (negativna) in potem lahko cele dneve samo o tem razmišljam. Najbolje je, da se čim bolj zamotim s kakšnim delom in pozabim. Najhuje je, če sem sama doma ...te negativne misli privrejo na dan...pa sploh ne vem kako naj se jih znebim. Men se zdi to že kar resen problem, saj si na ta način prav "kvarim" cele dneve, ko bi se lahko imela lepo. In to brez kakšnega utemeljenega razloga! Tudi jaz se priporočam za kakšno idejo kako se tega znebit!

Marcel in Zarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.12.2005 9:12:37   
muki1
user posted image  sem ravno pred kratkim hotela načeti podobno temo.
Mene NONSTOP nekaJ skrbi. Koliko sem bila brezbrižna v najstniških časih, toliko sem sedaj bolj zaskrbljena.
Mene skrbi vse po vrsti, če me slučajno kakšen kaj kaj ne skrbi, me pa potem spet to skrbi, zakaj me zdaj nič ne skrbi.
Skrbi me že to, če bo Neža dobila službo user posted image  user posted image . Pa je šele 20 mesecev stara.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 19.12.2005 9:14:00 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.12.2005 10:04:59   
iana
Joj punce, jaz sem pa mislila, da samo moj mož ponoči tuhta in hodi okoli ( jaz spim kot ubita, ne glede na to koliko skrbi ali dela imam ).

Edini RECEPT ki je do sedaj pomagal njemu je  fizični napor. Ne zvečer tik pred spanjem, ampak enkrat popoldan. S tem, mislim telovadbo, tek, premaganje kakšnega hriba. Dobro spi torej takrat, ko je fizično utrujen.
Če vam torej čas dopušča oz, se lahko kako organizirate poizkusite, morda za začetek 1-2x na teden, redno.
Jaz mislim, da se človek pri fizični dejavnosti nauči tudi sprostiti, odmisliti skrbi ( mora pa biti ta dejavnost dovolj zahtevna da si se primoran osredotočiti na to, kar delaš ) in se na splošno bolje počuti.
Posledica je boljše spanje, to je pa pol zdravja...

Ne sam jamrat, naredi kaj!

Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2005 10:15:03   
minaja
Če bi bil danes vaš zadnji dan na tem svetu... bi se še žrle zaradi omenjenih in res brezveznih stvari? Uživajte življenje in se zahvalite za vsak dan, ki vam je ekstra podarjen-you never know when is your last....

Očitno imate res premalo resnih težav, da se potem ubadate s takšnimi, ki to sploh niso. ARBEIT MACHT FREI, torej spravite se k delu (karkšnemukoli, službenemu, gospodinjskemu, za svojo dušo, dobrodelnemu, sprostilnemu...) in ne smilite se same sebi. Takšno javkanje ne vodi nikamor, koliko je res ljudi, ki so v stiskah, težavah, so brez staršev, so izgubili svoje otroke, nimajo niti za kruh in mleko kaj šele za kaj drugega, ve pa stokate, ker nimate kaj drugega početi. 

Kot že veste, ali pa tudi ne, sama že 15 tednov samo ležim z dvignjeno medenico, 24 ur na dan, ker imam blazno težko nosečnost. Enkrat na dan vstanem, ko grem na blato, in to je vse. Pa ne jamram in nisem nič zaskrbljena kako in kaj bo z mano, z mojim otrokom ipd., ampak dajem drugim nosečkam le spodbudne besede, če jih skrbi in imajo podobne težave kot jaz. Glavo pokonci, malo samospoštovanja, hvaležnosti in potrpežljivosti, pa gre. Vse se da premagati z dobro voljo, upanjem, molitvijo...

Sprostite te in bodite vesele majhnih, drobnih stvari tega dne, sončka user posted image , nasmeha sodelavca user posted image , poljuba moža zjutraj user posted image ...to je največ kar šteje... v službi smo pa itak vsi nadomestljivi in se ne sekirajte preveč zaradi nje. Danes si tam pomembna, jutri mogoče že letiš (poznam to iz prve roke). In še en rek naših babic in dedkov, ki vam bo preprečil negativne misli:

Delaj kot da boš večno živel in moli kot da boš jutri umrl. Deluje.

Pa ne bit hude, ker sem vas malo okrcala, ampak danes smo res v takih časih, ko sploh ne znamo biti več za nič hvaležni, vse nam je samoumevno, zdolgočaseni smo do amena in potem pride apatija, depresija...in krog je sklenjen. CARPE DIEM, v pozitivnem smislu, ne le v hedonizmu!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.12.2005 10:29:39   
muki1
Vau, zdaj me je pa malo sram [sm=smiley9.gif" border=0>.
Ampak me še vseeno skrbi za Nežino službo

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2005 10:53:57   
minaja
Muki, danes sem pa fightersko razpoložena, kaj? Pa nisem mislila nič slabega s svojimi odgovori. Sama vem, da me najbolj strezne (če začnem kaj bluzit in se pomilovati), če mi mož ali mami rečeta kakšno konkretno in resno dobronamerno v smislu, kot sem vam jih jaz napela user posted image user posted image user posted image . Vzemi za dobro in če dobro premisliva vse skupaj, kar drži a ne?

Vsako jutro, ko v poltemi gledam svojega prvorojenca, kako spi kot angel in ko mi v trebuhu potem zabrca še ta drugi in me predno gre v službo poljubi še mož....se mi zdi, da sem v nebesih. To je res največ kar imamo, drug drugega. Cenimo to. In se vsako jutro in vsak večer zahvalimo za to...ker ni samoumevno, to dokazujeva jaz in moj mož in še cel kup drugih parov, ki se krvavo trudimo vseh devet mesecev, da pridemo do otrok (vmes pa seveda nič seksa user posted image  in le pedenanje mene, pa se imava kljub temu noro rada in se nama že kar trga, kdaj bova spet lahko...), pa mi ni žal, čeprav se nisem pošteno stuširala že 4 mesece, imam vse neostrižene lase in ležim na postelji, ki je najbrž že povsem polna pršic od non-stop ležanja user posted image , s kahlo pa sva skoraj že zlimani user posted image . Lep dan ti želim.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.12.2005 10:58:46   
smrka
Mislim da je vzrok tvojih problemov v večini kriva služba. Kot praviš če dobiš kako pomembno nalogo da ti je še hujše. Svetujem ti, da si poiščeš mogoče drugo službo kjer nebi bila toliko pod pritiskom in stresom - ker ti to načenja tvoje zdravje. Ali pa se prepričaj, da boš nalogo svojo dobro opravila in da nimaš biti zakaj zaskrbljena. To je vse v tvoji glavi. Zvečer pa preberi kako knjigo, sestavljaj puzzle, delaj kaka ročna dela.. samo da nemisliš na "probleme". 100% ti bo pomagalo.

Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2005 12:17:42   
nejcko
Minaja, se povsem strinjam s tabo, ampak človek se težko izkoplje iz tega večnega premišljevanja, če je že po naravi bolj analitične sorte. Kaj hočeš, taki pač smo. Tudi jaz nenehno nekaj tuhtam in tuhtam, vsako stvar v detajle analiziram in razčlenjujem, vsak problem 1000x okoli obrnem, pa čeprav vem, da se bo prej ali slej rešil, ... ampak taka pač sem. Če mi slučajno kdo to očita, se pa lahko sklicujem na poklicno deformacijo, haha.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2005 17:19:56   
Anonimen
Minaja - svaka ti čast.
Česa takole napisanega pa že dolgo ne...
Sama sem optimistka. Oz. sem mislila, da sem, dokler nisem prebrala tvojih besed. Sedaj pa kar malo dvomim.
Ampak še vedno pa je dejstvo, da primanjkuje tako moćnih žensk, kot si očitno ti... Res, ne morem reči drugega, kot - vsa čast...
Tvoje besede si moram sprintati in nositi s sabo v denarnici - pa ne pretiravam - prav zadele so me.

(odgovor članu minaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.12.2005 22:38:00   
Marjana-5
Forum se je izkazal še enkrat za zelo uporabno stvar. Fajn je, da zveš, da imajo tudi drugi podobne probleme (čeprav vam jih ne privoščim), zveš nekaj receptov za premagovanje težav....

Minaja vem, da ti je težko in ponavadi je res tako, da ko si velikih težavah, potem vidiš, da si se prej sekiral za brezveze. Če si pa nagnjen k sekiranju, potem pa skrbiš zaradi majhnih stvari, ko ni velikih. Tvoji nasveti sigurno držijo, tudi zaradi tega sem se zjutraj vstala.

Včasih pa je vseeno težko prekinit ta tok misli- zvečer sem lahko prav utrujena, pa se vseeno proti jutru zbudim in tuhtam in tuhtam. Vem, da telovadba pomaga, pa tudi kdo, da te malo brcne v rit vsake toliko časa.  Sem prebrala tudi nekaj knjig s tega področja in dostikrat našla pametne nasvete v njih, toda kaj, ko jih je tako težko vpelajti v svoje življene (navada železna srajca..)

Pri meni razpoloženje niha in velikokrat sem tudi brezskrbna, dejstvo pa je, da si včasih naredim probleme iz nič. Res je tudi, da tudi težko prenašam odgovornost v službi in sem preveč vestna. To me potem ponavadi še najbolj teži.

Razmišljam, da bi se pridružila skupini Maman o kateri sem brala na forumu med.over.net - kjer naj bi sicer zdravili obporodne stiske. Jaz imam sicer stiske, ki niso toliko povezane z materinstvom, pa upam, da se jim bom vseeno lahko pridružila na njihovih srečanjih in poskusila spremeniti malo moje razmišljanje v družbi drugih mamic.

lp in lahko noč vsem, pa čim manj skrbi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?