|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PORODNA IZKUŠNJA:z besedo na dan!
16.12.2005 13:29:12   
Anonimen
Sem v pričakovanju drugegauser posted image otroka.Prvi porod je bil ZELO hiter user posted image Bilo me je  zelo strah rodit in če sem odkrita me je zopet ZELO STRAHuser posted image .Vse,ki se vam da pisati o porodni izkušnji PROSIM PIŠITE kako je bilo drugič oziroma prvič.Z veseljem bom brala .Hvala!user posted image user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PORODNA IZKUŠNJA:z besedo na dan!
16.12.2005 13:41:17   
rainbow
Halo!

Prvič je bilo kar dolgotrajno in dosti bolj boleče, drugič pa hitro kot blisk (skoraj, no); najboljše mi je bilo to, da ko so prišli tisti res hudi popadki, ko ne moreš več, ne da bi kričal (vsaj jaz nisem mogla), in sem pri prvi mogla še eno uro zdržat, drugič pa sem kar rodila. Super, sem si mislila, o kak fajn, konec trpljenja, pa tak hitro.

Kar pogumno in z zdravo mero strahu!!

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2005 14:03:20   
ona
Če je šlo prvič hitro,bo drugič še hitreje,vsaj tako je v večini primerov,tako da kar brez straha.Mene je bilo tudi pri drugemu bolj strah,ker sem vedela kaj me čaka,a je minilo kot bi mignil,še 5 dni pred rokom!
Pa srečno in veliko veselja zuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2005 15:17:18   
Teni_

Bom napisala na hitro, ker je tako tudi bilo. Prvič 4 tedne pred rokom v eni uri, dobila sem veliko šivov. 2. 2 dni preko roka, 1,5 ure, oz. dobrih 10 minut po prihodu v porodno sobo. Odnesla brez šiva.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2005 15:37:59   
Marogica
Če bi rada brala porodne zgodbe, klikni pod reklamo, ki je na vrhu, na "nosečnost", ko ti bo tam odprlo, imaš v levem kotu"porodne zgodbe". Zaenkrat jih je ca 28, tako, da boš imela kaj brati.
Čeprav bi ti jaz svetovala, da tega ne bi toliko brala, če te je strah. Ljudje smo tako različni in tudi rojevale smo različno, tako, da lahko bereš od najhitrejših pa do najneprijetnejših porodov. Ne vem, če ti bo to kaj prineslo, razen še več strahu in tesnobe. Če pa je bil prvi porod tako hiter, bo drugi najbrž še hitrejši.
Čim lažji porod ti želim

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2005 16:12:05   
Anonimen
Ali mislite,da DRŽI,da je drugi porod hitrejši in lažji.Posebej,če je razlika dokaj majhna med njima?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2005 16:31:03   
Anonimen
Moja porodna zgodba je objavljena med zgodbami tam, kjer ti je Marogica povedala. Mene je bilo ful ful strah. No, izkazalo se je, da me je imelo zakaj biti. Moj porod je bil hud in naporen in si mislim, da v drugo hujše ne more biti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2005 17:15:40   
mala
prvi porod zelo boleč trajal je 6 ur dobili smo dečka 3920g in premer glavice 38,5cmuser posted image  bila sem tudi šivana,ko sem bila drugič nosečauser posted image me je bilo poroda zelo strah saj je ponavadi drugi otrok težjiuser posted image no ko je nastopil dan D se je vse zelo lepo odvijalo sestre so bile zelo prijazne,prišla sem s svojimi popadki in še s pomočjo umetnih sem po dveh urah rodila deklico 3100guser posted image  s premerom glavice 33cm, nič nisem bila šivana kar je čudovito. Lahko bi rekla da je bil porod popoln z veliko manj mučenja kot prvič.

želim ti lep porod s čim manj bolečinamiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2005 22:22:43   
teta beta
Brez panike. Zaupaj zdravstvenemu osebju, ne brani se umetnih popadkov, ne kompliciraj preveč z ohranjanjem presredka (boljše je rez kot raztrganine), če pa je sila, je pa najbolje, da se zmeniš za epiduralno. Priporočam.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.12.2005 18:18:57   
lelaval
Pravijo, da je vsak naslednji porod lažji in hitrejši, bolečine po porodu - ko se krči maternica pa vedno hujše. user posted image
Jaz sem 1. ridila v 5 urah, 2. v 1,5 ure, 3. pa me je bilo ful strah in sem porabila 17 ur. user posted image
Ne sme te bit strah, ker to zavira porod, otroku je huje, pa še posledice ima lahko potem. Skratka oprimi se tistega prvega stavka - prvo polovico, pa bo šlo kot brzivlak.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2005 21:20:49   
Tanja D.
Hello.Naj ti jaz zaupam svoje izkušnje.Imam hčerkico staro 6 let in sinčka starega 2,5 mesecev,v prvo je bilo katastrofalnouser posted image ,voda mi je odtekla ob polnoči,odpeljali so me v porodnišnico odprta nisem bla totalno nič tako,da so mi ob 7-ih zjutraj dali umetne popadke.Rodila sem šele ob 16.20 se pravi 16ur pa pol!!Sedaj pri drugem porodu pa je bilo isto-voda mi je odtekla ob 9-ih zvečer in sem tudi dobila umetne in rodila sinčka ob 9.35 zjutraj.Jaz sem rekla,da imam dosti ker pomoje še enga poroda ne bi prežvela hudooooo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2005 23:04:23   
Anonimen
V prvo se je meni zdel lahek porod. Sem pa zavračala umetne popadke, tako da sem rodila s svojimi. Sicer bolj počasi, pa za gotovouser posted image Aja sem pa z EA rodila.
V drugo me je pa veliko manj strah. Pravijo, da je 2.lažji. Sicer pa se spomnim, da je enkrat MISKA01 pisala o vseh 6 porodih, in kolikor mi je ostalo v spominu, je bil čisto vsak zelo drugačen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.12.2005 23:12:51   
Anonimen
Prvič sem rodila pred 8 leti. Voda mi ni odtekla, v porodnišnico sem prišla odprta 3 cm ob cca. 21:30, rodila sem naravno, brez umetnih popadkov in EA, brez šivov, ob 22:21.
Drugič sem rodila prejšnji teden. Voda mi prav tako ni odtekla, v porodnišnico sem prišla odprta 7 cm ob cca. 23:30, rodila sem naravno, brez umetnih popadkov in EA, brez šivov, ob 01:26.
Kaj pa vem... Ni bilo hudega, ne prvič ne drugič. Edino, kar boli, no, pa še to bolj peče kakor boli, je takrat, ko gre ven glavica. Ostalo preživiš brez problema (vsaj pri mojih porodih).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.12.2005 13:45:15   
petraz
Jaz sem letos maja prvič rodila. Tudi mene je bilo strah, kako in kaj bo. Pa je teklo nekako takole... Najprej mi je odtekal voda, tam ob 01:25h, nato sva se s partnerjem napotila v MB porodnišnico. Meni se seveda ni nikamor mudilo, v strahu in pričakovnje kaj bo.... Ko sva prišla, so me pregledali in mi povedali, da sem odprta le za en prst, ter partnerja poslali domov. Nato, so me pospremili do porodne sobe, kjer sem čakala in čakala... Babica mi je dala nekaj za hitrejše odpiranje in res, pomagalo je, saj sem se začela odpirati.... Nato, sem lahko poklicala partnerja, ki je kot strela prišel in začelo se je... Ob pol sedmih smena babic, takrat sem se že veselo gugala na žogi, in babica mi je predlagala naj grem pod prho...  Ob pol osmih sprehod po hodniku in selitev v sobo 6. Nato, pa je šlo zares!! Stopnjevali so se popadki, ki so bili ob 9h že na 1- 2 minuti in bilo je prav veselouser posted image . Ob kakih 10h je prišel zdravnik in je vprašal, koliko sem že odprta, babica je rekla 10 cm in so sklenili da gremo.... RODITI, seveda. Ker sem dovolila, da so prisotni tudi študentje, so prišli in začelo se je... Pa je trajalo in trajalo.... preležavanje iz enega na drug bok. Ja, to pa je bolelo!!!  In.... ob 12:30h sem rekla, da jaz hočem roditi in prišla je še ena babica na pomoč, pritisnila na trebuh, jaz sem tiščala in rodil se je naš Anže... težek 3700 in 51cm. Najpomembneje pa je to, da me je v vseh teh trenutkih, slabih in dobrih, stal ob meni partner, me bodril in tolažil, zato sem mu zelo, zelo hvaležna.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.12.2005 17:22:12   
Anonimen
Saj ne vem kje začeti.
Dva dni preden se je zares začelo, se mi je odčepil čep. Sledi napeto čakanje...
Potem pa so se zvečer začeli popadki, katere sem pridno beležila. Niso bili boleči - občutek pritiska, otrdevanje trebuha. Nekje ob 13 sem zbudila user posted image , da sva se  zadnjič sama pomuckala, nato sva se pa odpravila.

Na poti v porodnišnico pa se je pojavil strah in to tak, da ko so me tam vprašali koliko sem stara, in otove podatke se nisem spomnila ničesar. Temu posledično so prenehali tudi popadki. Ko mi je babica rekla, naj se preoblečem, sem ji rekla, da bom šla domov. user posted image user posted image  Moj dragi in babica sta se samo pogledala, babica je pa rekla: ne gospa vi boste pa rodili.

Ob 6-tih zjutraj so se popadki spet začeli, ki sem jih veselo predihavalauser posted image  in bilasrečna , da pa res nekaj bo. Ob 7.30 mi je babica predrla mehur, potem pa se je začel user posted image . user posted image user posted image . Ker sem alergična na vse možne analgetike in spazmolitike, se je dr. odločil, da bom rodila brez vseh analgetikov.
Popadke sem imela redke, vendar izredno močne in dolge, tako, da sem med posameznimi popadki izgubljala zavest. Seveda v času popadkov pa sem tulila, kot idiot. Mater je bolelo. Če ne bi bilo user posted image zraven, ne vem kaj bi počela. Dr. sem s prekrižanimi rokami prosila, naj mi nekaj da, ker ne zdržim več, dragimi je včasih moral, kar usta dol držat. Dihanje ni nič pomagalo.
Potem pa je še plodovnica postala zelena in se je dr. hitro odločil, da mora otrok ven. Tako sem pri 7 cm odprtosti morala roditi vakumsko. Noge so mi zvezali, za roke me je pa zadaj držal user posted image  in se jokal zraven, ko je videl kaj mi počnejo in da mi ne more pomagati. Ker zaradi pnevmothoraxa nisem smela pritiskati, sta se mi babici vlegli na trebuh in iztiskali otroka, G. je pomagal vakumsko, ena babica pa mi je na živo delala epiziotomijo. Brez vseh protibolečinskih so me tudi sešili.

Ko je bila glavica zunaj sem si oddahnila in takrat je bil moj Max Luka že na mojem trebuhu. Res je, naj boli še kako, ko ti dajo otroka na trebuh je vse pozabljeno, čeprav sem med popadki kričala, da je to 1. in zadnjič.

In potem, ko je očka prerezal popkovnico in ko so mu položili otroka v roke se je še enkrat zjokal tokrat od sreče. Je rekel, da ko ga babica vprašala za ime otroka sploh ni mogel spraviti od ganjenosti besed iz sebe.

Nato smo se slikali na tisoč in en način.

Ko pa je ati prišel popoldne nazaj k nama, pa se je zgodil še en srečen trenutek. Moj user posted image  ME JE ZAPROSIL. user posted image user posted image  Prinesel nama je ogromen šopek. Rdeče vrtnice zame in modre marjetice za Maxa.
Takrat sem videla, da se je v mojem user posted image  nekaj premaknilo. Mi je pa prijateljica povedala, kako je na žurki med govorom povedal, da bi moral vsak bodoči očka biti pri porodu zraven, da bi videl, kaj morajo prestati mame. Naš ati se je začel zanimati tudi za gospodinjska dela in v vsem mi hoče nagoditi. Ja porod mu je res odprl oči in ga zresnil.

In zdaj smo srečna družinica. Ati že načrtuje hčerkico, mami se ob tem samo smehlja, Max Luka pa pridno spi in je in ne zna jokati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.12.2005 19:52:28   
anajmad
Prvič sem rodila skoraj pred 12 leti,pa 5 tednov prezgodaj.Prišla sem na normalni pregled.Res pa je,da sem celo noč slabo spala in ko sem šla zjutraj na WC,se mi je izluščila ena krvakasta sluz,takrat nisem vedela,da je to čep.Na pregledu sem to omenila g.,ki mi je rekla potem,ko se me je pregledala,da sem že 4 cm odprta in da bom ponoči rodila.Jst v jok in na odd.E Lj porodnišnice.Zabičali so mi strogo ležanje.Dve uri sem zdržala,potem sem pa šla 2 štuka nižje eni prijateljici na kavo,ki je med.sestra na C odd.Veselo sem se sprehajala po porodnišnici še dva dni,ko je nastopil mlaj in mojuser posted image  mi je zabičal,da ga moram počakati do naslednjega dne,ko konča ob 12h delati.Celo noč sem hodila na WC,začela mi je počasi odtekati plodovnica.Omenila sem to sestri,ki je preverila z vložkom in res je bila plodovnica.Šla sem na pregled in potem v porodno.V čakalnici pred porodnimi sobami nas je zdihovalo in stokalo najmanj 20 žensk-groza.Tisti dan je bilo 33 porodov.Sledil je klistir in britje,pa hop na porodno mizo.Dajo mi prvo flašo umetnih-nič.Mislila sem si sama pri sebi,če je to-to jih bom še rodila najmanj 7.Sledi druga-vauu.Takrat pa je začelo šopati.Konstantno na 5 minut hud popadek.Bila sem sama v sobi,dokler ni prišla prijateljica.Potem je bilo lažje,ker sva skupaj predihovale popadke.Postajalo je vedno hujše.Nisem se odpirala,plodovnica mi ni vsa iztekla,Pii se je začelo slabo goditi.Potem pridejo moja g.,še ena zdravnica in dve sestri.Me primejo za roke in noge in mi z dolgo iglo predrejo mehur oz.da je iztekati začela plodovnica.To mi je bilo najhuje.Moža pa od nikoder.Vmes me je še ena babica nadrla,kaj toliko stokam.Pa če me bolliii!!Sem ji odgovorila.Končno se je zamenjala ekipa,babica je bila ful v redu,prišle sta obe prijateljici in potem mi je bilo vse lažje.Zadnjih 45 min.je prišel še mož in mi začel masirati hrbet.Parkrat sem potem pritisnila in naša Pia je poletela ven,kot strela.Drla se je ko jesihar in prvo,ko sem jo videla in sem videla njene nohtke,sem rekla:joj pa že zdej si grize nohte.Vsi so se začeli smejati.Rodila sem po dobrih 5 urah.
Drugič je bilo lažje,ampak bolj zelo bolj boleče.Popadki so me matrali že cel teden,pa dohtarji sploh niso vedeli,da so popadki,ker sem bila komaj noseča 24.tednov.Tiste minute pred porodno,so mi bile najhujše,ko sem morala čakati,da mi sploh odprejo.Potem pregled,zakaj le,ko so videli,da sem že 8 cm odprta.Zadrževala sem tega mojga fantka notri.Telo so mi stresale najhujše bolečine,kar sem jih v življenju doživela.Tega se ne da opisati.Potem mi je počil mehur in plodovnica je iztekla.Naenkrat so postali vsi panični in mi govorili,naj pritiskam.Čez dobrih 10 minut sem porodila mojgauser posted image .Bil je tako mičken.Slišala sem ga zajokati in od daleč sem gledala,kako je migal na tisti mizi,ko so ga intubirali.Najbolj mučne minute.Potem so me odpeljali v operacijsko,kjer so me še sčistili do konca,ker se je posteljica raztrgala.Večina jih pozna mojo zgodbo,zato se ne bom ponavljala.
Sedaj tretjič me je grozno strah.Sprva so mi obljubljali Cr,pa iz tega ne bo nič.Upam,da bom v redu rodila,mož mi bo stal ob strani in mislim,da je že to dovolj,da imam moralno oporo,po takšni hudi preizkušnji.
Držte se!
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......