anajmad
|
Prvič sem rodila skoraj pred 12 leti,pa 5 tednov prezgodaj.Prišla sem na normalni pregled.Res pa je,da sem celo noč slabo spala in ko sem šla zjutraj na WC,se mi je izluščila ena krvakasta sluz,takrat nisem vedela,da je to čep.Na pregledu sem to omenila g.,ki mi je rekla potem,ko se me je pregledala,da sem že 4 cm odprta in da bom ponoči rodila.Jst v jok in na odd.E Lj porodnišnice.Zabičali so mi strogo ležanje.Dve uri sem zdržala,potem sem pa šla 2 štuka nižje eni prijateljici na kavo,ki je med.sestra na C odd.Veselo sem se sprehajala po porodnišnici še dva dni,ko je nastopil mlaj in moj mi je zabičal,da ga moram počakati do naslednjega dne,ko konča ob 12h delati.Celo noč sem hodila na WC,začela mi je počasi odtekati plodovnica.Omenila sem to sestri,ki je preverila z vložkom in res je bila plodovnica.Šla sem na pregled in potem v porodno.V čakalnici pred porodnimi sobami nas je zdihovalo in stokalo najmanj 20 žensk-groza.Tisti dan je bilo 33 porodov.Sledil je klistir in britje,pa hop na porodno mizo.Dajo mi prvo flašo umetnih-nič.Mislila sem si sama pri sebi,če je to-to jih bom še rodila najmanj 7.Sledi druga-vauu.Takrat pa je začelo šopati.Konstantno na 5 minut hud popadek.Bila sem sama v sobi,dokler ni prišla prijateljica.Potem je bilo lažje,ker sva skupaj predihovale popadke.Postajalo je vedno hujše.Nisem se odpirala,plodovnica mi ni vsa iztekla,Pii se je začelo slabo goditi.Potem pridejo moja g.,še ena zdravnica in dve sestri.Me primejo za roke in noge in mi z dolgo iglo predrejo mehur oz.da je iztekati začela plodovnica.To mi je bilo najhuje.Moža pa od nikoder.Vmes me je še ena babica nadrla,kaj toliko stokam.Pa če me bolliii!!Sem ji odgovorila.Končno se je zamenjala ekipa,babica je bila ful v redu,prišle sta obe prijateljici in potem mi je bilo vse lažje.Zadnjih 45 min.je prišel še mož in mi začel masirati hrbet.Parkrat sem potem pritisnila in naša Pia je poletela ven,kot strela.Drla se je ko jesihar in prvo,ko sem jo videla in sem videla njene nohtke,sem rekla:joj pa že zdej si grize nohte.Vsi so se začeli smejati.Rodila sem po dobrih 5 urah. Drugič je bilo lažje,ampak bolj zelo bolj boleče.Popadki so me matrali že cel teden,pa dohtarji sploh niso vedeli,da so popadki,ker sem bila komaj noseča 24.tednov.Tiste minute pred porodno,so mi bile najhujše,ko sem morala čakati,da mi sploh odprejo.Potem pregled,zakaj le,ko so videli,da sem že 8 cm odprta.Zadrževala sem tega mojga fantka notri.Telo so mi stresale najhujše bolečine,kar sem jih v življenju doživela.Tega se ne da opisati.Potem mi je počil mehur in plodovnica je iztekla.Naenkrat so postali vsi panični in mi govorili,naj pritiskam.Čez dobrih 10 minut sem porodila mojga .Bil je tako mičken.Slišala sem ga zajokati in od daleč sem gledala,kako je migal na tisti mizi,ko so ga intubirali.Najbolj mučne minute.Potem so me odpeljali v operacijsko,kjer so me še sčistili do konca,ker se je posteljica raztrgala.Večina jih pozna mojo zgodbo,zato se ne bom ponavljala. Sedaj tretjič me je grozno strah.Sprva so mi obljubljali Cr,pa iz tega ne bo nič.Upam,da bom v redu rodila,mož mi bo stal ob strani in mislim,da je že to dovolj,da imam moralno oporo,po takšni hudi preizkušnji. Držte se! en lp D.