|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvete
15.12.2005 12:50:47   
mujcek
Prosim, če mi lahko date nekaj nasvetov!

Moja srčka težko kakata (nista pa zaprta), zato ju hranim z novalac it mlekom, ki je proti zaprtju, poleg tega ju mažem z brinjevo mastjo in občasno jima dam kakšno žličko sladkane vode! Ali lahko naredim še kaj? Ali ima katera slabe izkušnje z novalac mlekom in da je mogoče to vzrok (katero mleko bi bilo boljše). Poskusili smo že s Hippom,pa ju je še bolj mučilo!

Drugi problem je, da ju nahranim, čez nekaj časa pa spet kričita in ju moram ponovno nahraniti, s tem da drugič pojesta le 10 ali 20 ml, le redko več! Kaj naj naredim, da se bosta najedla do konca že prvič? Čez dan še to nekak gre, ponoči je pa zelo mučno!
Pa še to-stara sta dobra 2 tedna, ali so te težave pri hranjenju normalne za to starost?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 13:07:25   
kimba
Glede zaprtja bi ti svetovala, da ko prekuhavaš vodo dodaj notri par zrnc janeža (vendar smo toliko da spusti barvo potem pa janež takoj ven). Jaz sem imela prvega sina hranjenega z Hippom nato z Pregominom in potem z Aptamilom in mi je babica že takoj na začetku tako svetovala. Ampak pri nas je bil zaprt in je zaradi tega težko kakal.
Glede lakote po hranjenju bi ti rekla pa da jima daj prekuhano vodo za pit, ker nedojeni otrok potrebuje tudi drugo pijačo, ker prilagojeno mleko ne zadostuje njihovim potrebam (možno pa je da je tudi zaradi tega zaprt oz. težko kaka ker ne dobi dovolj tekočine oz. pijače)

< Sporočilo je popravil kimba -- 15.12.2005 13:08:54 >

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 13:34:26   
mujcek
Mislim, da nista žejna, ker pijeta komarčkov čaj; res da nista navdušena nad njim, ampak ju nekako prisilim, da ga nekaj popijeta user posted image

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 13:34:54   
lelaval
Lahko pa poskusiš dat žličko ali dve pomarančnega oz. mandarininega soka (izstisni sama sadež), če jesta samo še mlečno hrano. Meni je tako svetovala patronažna in je pomagalo pri sinu -pa je bil samo dojen.

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 13:52:16   
Anonimen
Ne vem za ostale vrste mleka, ampak mi smo imeli krasno izkušnjo z mešanico Aptamila in Comformila v razmerju približno pol : pol. Najprej smo imeli samo Aptamil, ki je Tiborja močno zaprl, potem pa sem začela dodajati Comformil, je bilo pa super.
A pri prvem hranjenju ti vse popijeta oz. pojesta? Se ti zdi, da nočeta več?

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 16:07:31   
Anonimen
Nam je zdravnica priporočala zelo sladko vodo (laktoza) navsezgodaj zjutraj, ko 6. dan ne bo kakal. Nič prej.
Hrano smo imeli Aptamil, Comformil, po 14 dneh prešaltali na Novalac proti krčem in je bilo vedno enako. Črevesje se pač mora navaditi na novo vrsto hrane. Če boš menjala sedaj hrano, boš znova na začetku. Žal. Mi smo mu dajali še kapljice Lefaxin proti krčem, kar ga je še dodatno zapiralo. Pa smo preživeli. Je pa zelo hudo in naporno to obdobje prvih treh mesecev. Nikamor ne minejo. Saj bo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 17:32:04   
mujcek
Pri prvem hranjenju pojesta 50-70ml mleka, kar je torej čisto dovolj za njuno težo; čez nekaj časa pa hočeta več, seveda ko sta še budna. Če pa zaspita po hranjenju sta pa mirna do naslednjega obroka! Večinoma pa pojesta nekje 40ml, potem ju previjem in nato še nekje 20-30 ml. Redko se zgodi, da bi pojedla naenkrat (brez premora) 60ml.

Kako pa se obnese samo Comformil mleko? Sem slišala, da je v LJ v Leku precej cenejše in da je v redu?! Ali mogoče katera ve koliko je tam cena?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 17:48:00   
Anonimen
Definitivno zamenjaj mleko. Novalac obupno zapira. Moj sin je po nekaj več kot mesečni uporabi kakal bobke, tako je bil zaprt.
Mi smo prešli na Bebo bifidus in od takrat naprej ni imel več problemov.

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 18:21:16   
Marogica
O Novalacu nimam pojma, ker smo uporabljali Hipp, s katerim smo bili zadovoljni in nismo imeli problemov. Kar se zaprtja tiče, mislim, da tvoja dva sončka potrebujeta več tekočine, kar se navezuje tudi na tvoje drugo vprašanje, zakaj pojesta nato še samo malo mleka.
Torej, če boš jima dala po hrani 10-20 ml pijače, mislim, da se bo tako uredila tudi prebava. Kot pa je predhodnica napisala, potrebujejo otroci, ki pijejo adaptirano mleko obvezno tekočino, da niso žejni. Sestava materinega in adaptiranega mleka je pač drugačna.
Če pa bodo še nadalje zaprti, pa probaj skuhati 1 dcl kamiličnega čaja in ca 5 žlic sladkorja(to imam od pediatrinje). Vendar pazi, da kamilice niso predolgo v vodi, drugače zapirajo. (največ 1 minuto, da se voda "obarva"). Zadnja možnost so pa svećke.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za nasvete
15.12.2005 21:01:03   
bobek05
Mi smo tudi vsega hudiča mlek dali skozi preden smo našli ta pravo za našega.. Hipp ga je zapiral, po Aptamilu je imel obupne krče,... in pristali smo na Bebi... Najprej sem mu nabavljala Bebo Sensitive, ki je proti krčem, vendar zna malo zapirat, ampak je bilo še vendo OK.. potem pa smo jo že mešali z Bebo 1 in od takrat je normalno kakal (pa smo imeli eno obdobje, ko je zraven jokal, ko je kakal)...user posted image   Zdaj smo na Bebi 2.

Vsakemu dojenčku paše nekaj drugega, ampak v nedogled pa ne moreš sprobavat, pa še nekam majhna sta za to.. Probaj čim prej najt nekaj kaj jima odgovarja.. Je pa res, kar so že druge povedale - želodček rabi nekaj časa, da se navadi na novo hrano (mleko), ki je prej nista potrebovala. Spremembe boš opazila tudi, ko boste začeli uvajat gosto hrano.. Čez nekaj časa se stvari normalizirajo in potem je vse oK...

Glede tega pa, da jesta še drugo rundo malo kasneje pa ful malo - jaz mislim, da je to samo cartanje! Ko ju podojiš in če nočeta več, ju odstavi. Na 10 min pa res ne moreš dojit... Ok vsaj pol ure bi še razumela, ker vem, da so nekateri dojenčki ful zahtevni... Probaj rajši z dudo.. Veliko mamic je proti dudi, ampak jaz sem srečna, da je mali navajen nanjo -1. zato, ker je potem manj možnosti, da bo sesal prstek in 2. zato, ker lažje zaspi (se z nečim tolaži) in to je pomembno predvsem, ko je otrok malo  večji...

Upam le, da ne boste povrh še fasali krčev.. naš jih je imel od 3t dalje (do 3 mesecev)...

Pa vso srečo!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za nasvete
16.12.2005 8:00:18   
Anonimen
Sem najprej nameravala bit tiho (=ne napisati ničesar) ampak me preveč prsti srbijo... ker je tu kar nekaj malo premočnih.
Mogoče pa ti bo spodaj zapisano tudi v pomoč, zato vendarle:


Adaptirano mleko ima enako sestavo kot materino mleko. Manjkajo mu seveda protitelesa in dejstvo, da se ne spreminja. Materino mleko se namreč prilagaja potrebam otroka, ki se doji. Ampak če bi primerjali večjo količino izčrpanega mleka z adaptiranim mlekom, bi bila sestava enaka.
Torej je nasvet, da otroci, ki pijejo adaptirano mleko, nujno potrebujejo vodo oz. tekočino, bedarija. Nekateri jo, drugi pač ne, odvisno od potreb.
So dojenčki, med njimi tudi moj, ki absolutno ne potrebujejo in sprejemajo nobene tekočine. Moj ni pil do desetega meseca popolnoma ničesar. Kar ne pomeni, da mu nisem poskušala ponujati, enostavno ni potreboval.
Dokler nisem govorila s pediatrom, ki mi je zagotovil, da je žeja primarna fiziološka potreba, in da si jo bo otrok zagotovo potešil, če bo imel to potrebo, sem se sekirala. Potem pa nič več. Povedal je, da otrok pokaže žejo tako, da pomoli jeziček iz ust in z njim večkrat potegne po ustnicah ali pa ga poriva ven in noter. In res, edinikrat ko se je to zgodilo, je bilo poleti v Bovcu, ko smo bili na resnično vroč dan na sprehodu po poti, ki je bila brez sence.

Nasvet, da k mleku dodamo pomaračni ali kateri koli drug sok citrusov, je lahko smo škodljiv. Poskusi v kozarec s prstom mleka dati limonin sok. Mleko takoj fermentira, se sesiri - v želodcu je že dovolj naravne kisline, ki prebavlja mleko, dodatek agrumov lahko kvečjemu povzroči velike probleme.
Sploh pa tako majhni dojenčki agrumov ne bi smeli dobivati!

Dodajanje laktoze otrokom, ki jih Novalac proti zapiranju zapira, nima smisla saj to mleko temelji ravno na tem principu. Ima dodano laktozo. In če zapira, potem to pač ne pomaga.

Pri nas se je sprememba pokazala čez noč. Po nekaj obrokih Bebe B se je že odprl in kakal normalno naprej.
Res svetujem, da zamenjaš.

Aja, da ne bo kdo to razumel kot propagiranje nepitja tekočine. Če jo otrok potrebuje, potem je zagotovo dobrodošla. So pa dejansko tudi otroci, ki dodatne tekočine ne potrebujejo - neglede na to, ali so dojeni ali ne!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za nasvete
16.12.2005 11:30:01   
mujcek
Tudi meni se zdi, da dobita dovolj tekočine, tudi po hranjenju jo poskušam zamotiti s čajem, pa ne pomaga.
Govorila sem tudi s prijateljico, ki pravi, da njen otrok ne pije nič tekočine poleg hippovega mleka in nima nobenih težav!
Pač je pri vseh različno!
Bom pa poskusila še enkrat menjat mleko, pa bomo videli!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prosim za nasvete
16.12.2005 14:11:07   
kati*
naš se sicer doji ... je pa dvakrat dobil Novolac (AC) in trikrat Hipp (pre) ... Novolac mu ni bil všeč in je bil fuul zaprt ... Hipp mu je pa kar všeč,a je tud po njem zaprt user posted image



_____________________________

lp, K

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?