Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 11.12.2005 20:20:39
|
|
|
|
taška30
|
Jaz hodim k njej. Občutki so mešani. Dejstvo je, (to sem že od večih slišala), da je strokovno zelo v redu podkovana in zanesljiva. Ni pa kaj hudo komunikativna. V bistvu je prav molčeča, resna in večinoma časa izgleda, kot da je slabe volje. Če jo kaj vprašaš sicer odgovori, lepo strokovno, ampak na kratko. Dokler nisem zanosila, me to sploh ni motilo, ko pa sem hodila k njej na preglede v nosečnosti, me je pa ful motilo. Ni tiste sorte, da bi razlagala: lejte, tule mu pa srček utripa, tule so pa rokice itd..., ampak se vedno ful poglobi v tist ekran in v glavnem nič ne komentira, kadar je vse v redu. Ne vem no, odvisno koliko ti to pomeni, če hočeš G, ki se rada pogovarja, potem Polonca to definitivno ni. Ima pa fuuuuuuuul prijazno sestro (tako, da to pol odtehta), pa naroča na uro in si res točno na vrsti. Lp Jaz bom vseeno ostala kar pri njej.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 11.12.2005 20:30:02
|
|
|
|
Una
|
Se strinjam s Taško30. Strokovno se spozna 100 na uro, ji pa manjka tisti čut za komunikcijo. Je pa sestra super druper prijazna in toliko bolj zgovorna. LP, Una
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 11.12.2005 21:52:00
|
|
|
|
sarazan
|
Ta G je tudi moja osebna G. Kot sta že Taška30 in Una povedali - se strinjam. Meni je zelo pomembna strokovnost in ne hodim klepetat k zdravnikom. (Grem raje na pijačko s prijateljico ). Na NS in morfologiji je pokazala veliko mero potrpežljivosti, saj je skoraj pol ure porabila, da se je plod toliko umiril, da je lahko vse premerila. Dokler ni bila zadovoljna z lego, ni hotela narediti meritev. Imam občutek, da ni površna. Ne ovinkari in ne govori "cukrastih" stvari. Je pa res tudi, da zdaj, ko sem noseča, hormoni delajo svoje in sem kar malo nesrečna, ker ni kakšnega velikega zanimanja za mojo nosečnost s strani G. Pri njej vedno na hitro opravim - saj imam popolnoma neproblematično nosečnost (tok, tok po lesu, da tako ostane do konca). Če mi pa paše malo pojamrat ali pa "poklepetat", pa klepetam z Irenco (med. sestra). Irena je res prava dušica.
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 11.12.2005 22:36:46
|
|
|
|
Mari71
|
Draga Tita, se pridruzujem mnenju vseh mojih predhodnic. Jaz sem v 20t tretje nosecnosti (prve 2 sta tse zal neugodno zakljucili) in sem tudi tokrat rizicna, dr. Jermanova pa se posveti vsaki moji malenkosti in se bolj neumnemu vprasanju. Na noben odgovor mi se ni NE odgovorila, pa ceprav sem jo celo enkrat vprasala, ali se ji ne zdi moj busi premajhen (to je bilo v 17t) Skratka - zelo strokovna, malo res zadrzana oseba, ampak verjemi, da je v problematicnih zadevah ravno strokovnost dalec na 1.mestu. Drugace pa zna tudi tezave razlagati z veliko mero potrpezljivosti, vzame si res veliko casa, meni npr. dela UZ na 3 tedne (vsakic kaj izmeri, da smo vsi bolj mirni), da smo 100%, da vse stima. Jaz je ne bi zamenjala, so mi predlagali dr. Cerarja za to nosecnost (se mi je ponudil on sam, mi je on npr. delal tudi cerkazo v 12t), pri njem sem cakala 5 ur na en sam samcat UZ in me je od cakanja skoraj pobralo. Pri dr. Jermanovi cakas najvec 15 minut, v naprej dobis tocno uro pregleda. Vem pa, da se posvetuje tudi z drugimi strokovnjaki, ce si relativno "unikaten" pojav, kot sem sama (napotnico za dr. Cerarja oz. za drugo mnenej mi je ona dala, pa ne zato, ker ne bi vedela kako in kaj, pac pa ker je na tempodrocju toliko novitet, da vec glav res vec ve - tak je moj obcutek). Njena sestra pa je itak zelo prijazna. Pozdravcke, Mari 19t2d
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 12.12.2005 8:19:23
|
|
|
|
pikica*
|
Tudi jaz lahko potrdim zgodbo mojih predhodnic. Kar se strokovnosti tiče, je 1A, kar se tiče komunikativnosti, je pa malce slabše. Ampak mene to niti tako zelo ne moti. Res je, da bi lahko povedala kakšno besedo več, vendar je meni pomembno predvsem to, da ji zaupam kar se strokovnosti tiče. Jaz se bližam koncu nosečnosti, in lahko rečem, da sem z njenim vodenjem zadovoljna. Ne skopari z UZ, če meni, da so potrebni. Meni je npr. naredila že 2 dodatna, ker imam težave s pritiskom, poleg tega pa je naša že čisto "na izhodu" in me ima zato bolj pod kontrolo. Najbolj pa mi je všeč to, da ne čakaš v nedogled, temveč se ponavadi kar lepo drži naročenih terminov. To pa tudi nekaj odtehta.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 12.12.2005 13:20:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz hodim k njej in mi je zelo fajn. Je strokovna, ko dela UZ., npr. je čisto tiho, naredi svoje, vse premeri, si res vzame čas (za mojo morfologijo si je vzela 20 minut), na koncu ti pa vse pokaže. Jaz zato z vprašanji rajši počakam do konca pregleda, da jo ne motim med delom, potem pa jo vprašam, kar me zanima in mi je še vedno na vse odgovorila. Res vedno zgleda, kot da je slabe volje, pa ni. Samo ni komunikativna, čeprav me je sedaj na morfologiji zelo prijetno presenetila, ko je nama z možem pokazala čisto vse, kar je zmerila in tudi podrobno komentirala (je bilo veliko lepše kot na nuhalni, ki sem jo delala drugje). Sestra je pa itak faca.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 14.12.2005 7:13:30
|
|
|
|
l4ur4
|
vse to je res, ker moja enako pravi zanima pa me, ali se lahko pri njej da zmenit za predhodno bolniško? hvala! lp
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 14.12.2005 8:32:26
|
|
|
|
pikica*
|
Nisem čisto prepričana, če razumem kaj misliš s predhodno bolniško, vendar, če misliš na to, da bi tvoja žena začela z bolniško do porodniške, se da dogovorit, če so za to kakšni utemeljeni razlogi. Kar tako, "na suho" je po moje ne bo hotela dat. Če pa je vsaj malo indikacij na morebitne zaplete, bolniška ne bo problem. No, vsaj pri meni je bilo tako, ker imam že ves čas težave s pritiskom in me je že nekaj časa prepričevala, naj grem na bolniško, ampak je nisem želela. Naj poskusi pa bo videla.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 14.12.2005 9:07:08
|
|
|
|
l4ur4
|
ni še žena :) ja, vsak dan se vozi v službo 70km tja in nazaj ... verjetno je to dober razlog? je (sva:) ) pa v 3m.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 14.12.2005 11:16:55
|
|
|
|
anja 26
|
Jaz sem bila na prvem pregledu v 6t in mi je sama rakla glede na delo, katerega opravlam predlagala takojšnjo bolniško (stresna služba v gradbeništvu). Pa sva se dogovorile, da bolniška pride v poštev iz mojih razlogov - stresa - šele spomladi, ko je res naval in telefoni neprestano zvonijo. Tako, da bom to izkoristila šele od marca naprej.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 14.12.2005 12:41:03
|
|
|
|
Mari71
|
Jaz sem pri njej dobila OK za predhodno bolnisko, ampak sem imela kar nekaj razlogov (2 SS, 2X septum, cerkaza in krci). Za voznjo z avtomobilom dr. Jerman pravi, da za plod ni nevarna (sem jo vprasala, ali se jaz kam lahko z avtom vozim, pa je rekla, da seveda lahko) in nisem sigurna, da je to utemeljen razlog za stalež. Srečno!
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 21.2.2006 6:57:40
|
|
|
|
l4ur4
|
vceraj sva bila na morfologiji, sva videla malo, jupiiiii, prav videlo se je kako je s prstki migala in mi mahala :) ... zanima pa me ... kolikšna je možnost da se G oz. v tem primeru dr. Polona zmoti glede spola :) že tako mi deluje nekako "profesionalno", nevem no ...
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 21.2.2006 10:22:59
|
|
|
|
Grascakinja
|
Vse, kar so napisale predhodnice, drži. Je čemerna in kratko-jedrnata, stroga, ampak obvlada. Za meritve si vzame čas, za vpašanja si ga moraš pa ti, pa spraševat, sama od sebe ne bo skoraj nič povedala. Za nosečnice zna bit to kar problematično, ker smo takrat ful občutljive... ampak se preživi. Sestra Irena je pa totalen zakon. Marsikaj lahko tudi sestro vprašaš, ker je babica. Je pa dobra stran pri Polonci, da nikoli ne skopari z UZ (jaz sem jih imela ogromno, res skraj vsakič, sicer sem bila malo rizična, pa vendar) in da si skoraj vedno na vrsti takrat, ko si naročen, kar pri drugih še zdaleč ni tako. Jaz sem recimo lahko kar iz službe skočila na pregled, pa me samo pol urce ni bilo. Pa ful ma en tehnološko dovršen g. stol in kar lepo ordinacjo, se človek kar dobro počutil pri njih. Glede bolniške zaradi redne vožnje na delo, je menda nosečnica upravičena do nje, če se vozi vsak dan več kot 45km. Ampak je za preverit.
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 21.2.2006 21:51:20
|
|
|
|
Wahoo RR
|
Se popolnoma strinjam s prehodnicami...tudi sama sem pri njej. Edino glede UZ pa ne drži. Oziroma kot si rekla ti pupa25...če je potrebno ga naredi brez težav. Kar tako pa ne...Men še CTG-ja ni delala 10 pred rokom, takrat sem pa že itak rodila.
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 21.2.2006 23:13:23
|
|
|
|
tinca34
|
Sicer sem bila pri njej samo na NS in moram rečt, da nisem navajena takšne redkobesednosti ; ker je toliko zamišljeno gledala v ta ekran in nič komentirala, me je v bistvu ful prestrašila. No, na koncu ko sem pa začela spraševati, smo razjasnili situacijo - da je vse vredu in sem se pomirila. Tinca
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 23.2.2006 16:24:01
|
|
|
|
l4ur4
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25 ...... Glede bolniške zaradi redne vožnje na delo, je menda nosečnica upravičena do nje, če se vozi vsak dan več kot 45km. Ampak je za preverit. Se to da v kakšni drugi obliki dobiti - zakon o delovnem razmerju, uradni-list, karkoli, oz. kje to piše, iz kod izvira ? :) hvala, lp
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 24.2.2006 14:54:45
|
|
|
|
LUNA06
|
Pozdravljena! Popolnoma se strinjam s taško.Ima čudovito sestro, prijazno, uslužno...vendar usega pač sestra ne odtehta. Dr. je morda res strokovno podkovana, vendar ti to kaj dosti ne pomeni, če si ne vzame časa, da bi ti to razložila oz. ti sploh ne zan razložiti.Meni osebno je pred kratkim na ultrazvoku odkrila pregrado v maternici in niti tega takrat nisem zvedela kako se temu reče in kakšen je postopek, za use sem se zanimala sama v KC.Pa tudi zaradi nje se mi je zavleklo use skupaj za tri mesece, ker mi ni razložila kdaj moram priti na ultrazvok, potem ko pa sem prišla, je ni bilo u službi... Skratka, toplo odsvetujem! Kolegica priporoča dr.Zoreta v KC. Pozdravček!
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 23.10.2009 14:09:22
|
|
|
|
ribica84
|
Pozdravljene! Mene pa zanima če naredi NS v 3D? In če na koncu dobiš kakšen filmček in slikce? hvala in lp.
< Sporočilo je popravil ribica84 -- 23.10.2009 14:10:04 >
|
|
|
|
RE: Izkušnje z dr.Polono Jerman Kačič 23.10.2009 14:55:32
|
|
|
|
pegi1
|
no naj se jaz pristavim piskrcek. ona je tudi moja ginekologinja, vendar do pred nekaj meseci nisem posvecala posebne pozornosti, sem si pac mislila, da je redkobesedna, kot pravijo strokovna in da je to pac to, itak so mi vsi govorili, da naj bom srecna, da sploh imam gin, ker je povseod taksna guzva. no potem pa se je zgodilo, da je bilo z mojim otrockom nekaj hudo narobe... da ne dolgovezim bom povedala samo dejstva: - na morfologiji je spregledala pomemben podatek -ko sem potrebovala strokovno mnenje (podatke, morebiti kaksno literaturo, internetni link o bolezni mojega nerojenega otroka), mi je rekla- dobesedno- "odtipkajte v google in poglejte, ce boste kaj nasli"... - ko sem prosila ali mi lahko pomaga stopiti v stik s tujimi strokovnjaki (bolezen je bila zelo redka), mi ni znala pomagati (potem so mi to omogocili ginekologi iz klinike-porodnisnice) toliko o vsej njeni strokovnosti... in kot so ze predhodnice napisale, ni tudi prav nic kaj prijazna. - ko sem nakoncu potrebovala napotnico za prekinitev nosecnosti (zaradi napake, ki je bila nezdruzljiva z zivljenjem mojega otroka), mi je brez kakrsnegakoli socutja odgovorila " aha, a takole ste se potem odlocili"... kot da sem imela kako drugo izbiro!!!! in takrat, ko sem najmanj potrebovala, sem se ubadala se z obcutki krivde pa res ne zelim blatiti kogarkoli, vsi smo samo ljudje...to je bila pac moja izkusnja z njo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?