Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 10.12.2005 15:10:35
|
|
|
|
aisha_
|
Pozdravljene! Vem, da je bila ta tema ze stokrat omenjena, sem tudi iskala po forumu, vendar pa odgovorov na moja vprasanja nisem nasla. Zato vas prosim za pomoc, sem v 10 tednu nosecnosti in bi se rada narocila na merjenje NS, sem iz Maribora in NEVEM h komu naj grem, da mi ta pregled opravi. Zato vas lepo prosim za vasa mnenja, koga mi priporocate, in ce je mozno za telefonske stevilke zdravnikov, kateri te preglede opravljajo. Ali ste sle na DHT, kje ste ga opravile? Za vase odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam! Zelim vam lepo nosecnost!
< Sporočilo je popravil aisha_ -- 10.12.2005 15:16:51 >
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 10.12.2005 15:36:39
|
|
|
|
JASNA D
|
Jaz ti lahko samo odsvetujem merjenje NS na Fontani. Bila sem zelo razočarana. Plačala, nisem dobila nobenega izračuna. Posnetka na kaseti je za enih 5 minut. Morala sem it celo 2 krat, ker so me 1. naročili prehitro. Plačala sem oba pregleda. Če bi bila še enkrat noseča, bi se verjetno odločila za dr. Miglarja na Smetanovi. Telefonske številke, žal nimam. Lepo nosečnost in zdravega otroka! Jasna
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 10.12.2005 16:41:58
|
|
|
|
ribica.
|
Tudi jaz sicer ne vem kakšna je ustaljena praksa z nuhalno, ampak se mi zdi, da ti mora tvoj G vsaj omenit možnosti kam lahko greš. No meni je moja G dala številko od dr. Pelkičeve, da naj se naročim. V bistvu je to tel. od bolnice, kjer si zapišejo tvoje podatke, potem pa te ona sama pokliče in se z njo dogovoriš kdaj naj prideš. Vsaj pri meni je bilo tako. Tel pa je 02 25 23 830
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 10.12.2005 22:12:14
|
|
|
|
biba77
|
Jaz sem bila pri dr. Zdravku Vajgerlu, dr. med. spec., v ZD na Vosnjakovi. Narocila sem se tudi v svojem 10. tednu nosecnosti, pregled pa sem imela v dopolnjenem 12. tednu. Na pregledu je bil z menoj moj . Dobila sva slikico in izracun in odgovore na vsa postavljena vprasanja. Sva bila zadovoljna. Placala sva 12.000 SIT. Ce ti ustreza, poklici na tel. st.: 02 33-31-815 (ponedeljek, torek in petek med 12.00 in 13.00 uro).
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 11.12.2005 8:35:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Dr. Pelkičeva ima licenco in dela v porodnišnici. Poskusi tja nekako priti. Jasz sem bila pri njej in je bia res super. Za ostale, razen Fonrane ne vem, žal.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 11.12.2005 11:09:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako kot JasnaD ti tudi jaz odsvetujem merjenje nuhalne svetline na Fontani. Tiste aparature, ki jih ima dr. Japelj, so zanič. Meni je zmeril preveč, mi sicer omenil možnost, da je kaj narobe z aparatom, ampak da to ni sigurno in me v bolnico poslal na ponovni pregled, kjer so namesto 2,7 mm zmerili 1,5 mm. Zame je bil to eden bolj strašnih pregledov v nosečnosti in odločila sem se, da naslednjič ne grem na NS. Itak, če bi bilo z otrokom kaj narobe, bi ga donosila, ker nuhalna svetline NE pomeni, da je otrok prizadet, temveč da je samo povečana možnost za to. Na amniocentezo najbrž ne bi šla, ker je ena moja sorodnica zaradi nje imela razpok mehurja in je skoraj splavila, nato pa je morala do konca nosečnosti ležat.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 11.12.2005 14:42:10
|
|
|
|
ribica.
|
Dr. Pelkičeva ne dela v bolnišnici, saj ima svojo ordinacijo na gregorčičevi.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 11.12.2005 21:12:28
|
|
|
|
Eolina
|
Mi smo bili 8. 12. pri dr. Pelkičevi. Zelo zadovoljni. ...detece je zdravo. Pol ure sma bla pri njej, vse je razložila, na vsako vprašanje odgovorila, izmerila NS (iz večih strani), naredila 3 slikice, potem pa podatke vnesla v računalnik in sprintala rezultate: 2 izvoda - 1 za naju, 1 za G. Plačala sma 12000. Naročila sem se pa kar po e-mailu. ksenija.pelkic@siol.net lp E.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 12.12.2005 12:37:52
|
|
|
|
nika
|
Absolutno priporocam dr. Miglarja - naslov je Smetanova 49, MB, tel.: 02/25 25 016, dela v glavnem popoldne. Strokoven, prijaze, vzame si cas in vse razlozi!!!! Nika
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 12.12.2005 12:41:11
|
|
|
|
nika
|
Se to sem pozabila - odsvetujem dr. Vaingerla - ves cas je bil tiho, nic ni razlozil, vrednost NS se mu je zdela nekoliko prevelika in me je narocil CEZ EN MESEC (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) na ponovno merjenje NS. Samo vzela sem svojo kartoteko in zamenjala zdravnika. Nika
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 12.12.2005 13:25:53
|
|
|
|
malicki
|
A ima dr. Miglar tudi licenco za merjenje NS? Jaz imam še čas da se odločim, sem v 8. tednu in do sedaj sem nameravala iti k Pušenjaku v Dravlje. Za Pelkičevo sploh nisem vedela, da ima že svojo ordinacijo, pa še licenco. Bom šla kar k njej.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 13.12.2005 7:49:21
|
|
|
|
nika
|
Malicki - to, kar bom sedaj napisala je samo moje osebno mnenje - ves, raje grem k strokovnjaku, ki morda nima licence (nisem 100%), ki se mi posveti, mi vse razlozi in ki si vzame cas, kot pa k ginekologu z licenco, ki ni ravno prijazen, ki ti nic kaj ne pove, te po nepotrebnem vznemiri... Ta druga varianta je slabsa tako za mene, ki sem zaradi tega v stresu in skrbeh - in tudi za otrokeca, ki ta stres in negativno vznemirjenje sigurno cuti. Nika
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 13.12.2005 10:52:21
|
|
|
|
aisha_
|
Hvala vsem za odgovore! Odlocam se med dr. Pelkicevo in dr. Miglarjem, Fontano sem z kar na bazi vasih negativnih mnenj izkljucila. RIBICA- svoji G sem omenila, da zelim it na NS, in jo vprasala koga mi priporoca, vendar mi je odgovorila, ces da ona ne sme nobenega propagirat, ter da ni z nobenim v kooperaciji, da bi svoje pacientke posiljala k njemu. Halo, saj pa to se zdavnaj ne pomeni, da bom sla k tistemu ki mi ga priporoca, zelela sem samo "strokovno" mnenje. HVALA BOGU, da se obstajate ve, da se lahko clovek vsaj na nekoga obrne, ce ze vec ne ve naprej. Glede moje G pa sem zadnje case toliko slabega slisala, da bi jo itak najraje menjala, samo kaj ko so vsi dobri G ze polno zasedeni. Hvala se enkrat, zelim vam lepo , in se se slisimo kaj! LP
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 13.12.2005 11:05:25
|
|
|
|
lelaval
|
Tudi jaz sem šla na Fontano in bila razočarana. Sem pa klicala dr. Strahovo v Domžale, a sem potem raje izbrala Fontano, ker je bližje, a mi je bilo žal ker plačaš, zveš pa manj kot na navadnem UZ pri G. Dr Strahovo pa mi je predlagal moj G, pa tudi pohvale sem slišala o njej.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 14.12.2005 8:55:43
|
|
|
|
malicki
|
Nika načeloma se strinjam s tabo. Licenca še ne pomeni strokovnosti. In nisem iz tega razloga spraševala za licenco. Ampak kolikor sem do sedaj prebrala o NS in o tem pregledu na forumu je tako, da pri ginekologu brez licence ne dobiš vseh podatkov - poleg pregleda vseh organov dobiš le izračun v cm, kar pomeni da za isto ceno dobiš manj kot pa pri G z licenco. In če že nekaj plačam je pošteno, da za to ceno dobim vse. Če pa se glede tega motim, bom pa z veseljem šla k Miglarju.
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 14.12.2005 18:24:27
|
|
|
|
silvanija
|
Živjo punce! No ko se ravno pogovarjate o NS, sem ravno danez tudi jaz dala to skoz! Bila sem pri dr. Dariji Strah iz Domžal in sem bila zelo, zelo zadovoljna. Sicer je rekla, da imam NS malo povečano, za 0,4mm in mi je predlagala odvzem krvi za moje kromosome. Sicer mi to ni bilo najbolj všeč. ker sem ta odvzem plačala še posebej 7.000 SIT, poleg pregleda, ki je bil 12.500 SIT. Ampak mi ni težko dati ta denar, če vem da bom potem vsaj vedela na čem sem oz. kako je. Sicer je rekla, da ni nič nevarnega in da je drugače vse o.k. in da je zelo živahen. Drugače pa je dr. Stragova zelo prijazna ginekologinja in ti tudi vse razloži, pa še slikico ti sprinta. Lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 14.12.2005 18:47:50
|
|
|
|
Eolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: aisha_ svoji G sem omenila, da zelim it na NS, in jo vprasala koga mi priporoca, vendar mi je odgovorila, ces da ona ne sme nobenega propagirat, ter da ni z nobenim v kooperaciji, da bi svoje pacientke posiljala k njemu. Hm... Meni pa je moja G sama priporočala Pelkičevo. Ampak sem se potem seveda pozanimala o njej. ...in dobila same pozitivne informacije, pa tut js sem bila zadovoljna. lp
|
|
|
|
RE: Merjenje nuhalne svetline v Mariboru 14.12.2005 22:19:15
|
|
|
|
pearl
|
Pozdravljene! Tudi jaz sem iz okolice MB in sem se odločila za NS v Domžalah pri dr. D.Strah. Priporočile so mi kolegice. Baje ima obnovljeno licenco in še dobra je, zato sem se odločila zanjo. NS imam v začetku novega leta. Aisha, pa pohiteti bo potrebno z naročilom na NS. LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?