pety78
|
Mater, sem jezna! Danes me je v nabiralniku čakal list papirja, ki ga je napisala moja najemodajalka, stanuje pa v istem bloku, samo drug vhod. Napisala je, kdaj lahko pride, da se dogovorima za prijavo na občini za začasno ali stalno bivališče in za popis stanovanjske opreme, na kar je menda skoraj pozabila. No, da boste razumele, zakaj sem besna....ker sem v stanovanju že 5 mesecev!!! Popis opreme sem naredila, ko še vseljena nisva bila, pri predaji ključev in prevzemu stanovanja. VSE sem popisala in to v dveh izvodih, vendar je ona rekla, da tega ne rabi in ne bo podpisovala. Lista imam še vedno shranjena. Sedaj bi pa gospa lepo popisovala in pregledovala še najino opremo, al kaj???? Koza neumna!!! Joj, saj če bi vedele, kake scene smo imeli z njo že na začetku, bi se za glavo držale. Nekaj sem tako že na forum pisala. Najprej sploh ni pustila, da prebelimo. Hotela je biti zraven, kar pomeni, da je imela ključe in hodila po stanovanju še potem, ko je bila podpisana pogodba in ko bi lahko midva že lahko bila vseljena. O.K., sva tolerirala. Bila sem noseča in pač nisem hotela komplicirati. Ko je bil malar tu, je bila CEL dan zraven. Skor si je dal šus v glavo. Deke mu je pod noge metala, da ne bi parketa uničil.... Zavese mi je dol vzela in jih na roke v bani prala, potem pa jih je vrgla sušit čez balkon in to umazano fasado!!! O.K., sem tolerirala in bla tih. Itak sem jih vrgla v stroj in še vlažne obesla, ker jih je ona zmučkala. Pa še rekla sem ji, naj jih vzame, da bom svoje dala gor. NEEEEEEEEEEE, kje pa. Aja, pa rekla, je, da bo zraven, ko jih bom naslednjič prala. Pa za parket nama je dala loščilo, s čim naj čistiva. Z vodo nikakor!!! Sem namazala ob vselitvi najprej spalnico. Nekje v sedmem mesecu nosečnosti sem se skor zakotalila po sobi, ker so bila tla tako spolzka. Pa še in še.... Sedaj pa bi ona popisovala in šarila po stanovanju. Ima pravico do ogleda, kar pomeni, da odpre vrata, stopi noter pogleda se obrne in gre ven!!! Ne pa pregled vseh stvari, ki so v stanovanju. SAJ SO JA NAJINE!!! Prej pa tega ni želela. Dajte mi še povedati, kako je s prijavo. Najprej je težila, da me ne bo prijavla....zaradi davka seveda... Sem se strinjala. Pač, naj dela, kot če. Sedaj bi pa rada prijavla mene in to z nižjim zneskom, pa še da ji jaz novo pogodbo zrihtam. A ima ona kako pravico od mene zahtevat, da se tu prijavim začasno? Za stalno itak odpade, sploh ne vem, zakaj ji je to na misel prišlo. Začasno pa sem se tako imela namen, samo ne še sedaj. Pač po potrebi. Jao, kaka zmešnjava. Kaj pravite, kakšne so moje pravice? LP, Petra
|