|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen OD?
5.12.2005 11:19:23   
KIRA
meni sicer še manjka nekaj do takrat, ko si bom službo iskala, sem na porodniški. ampak brez službe. sem pa ves čas moje zaposlitve imela minimalni OD, tako da sploh ne vem, kakšen OD mi pripada za %. stopnjo izobrazbe - upravni tehnik. Ko bom iskala službo zato sploh ne vem, koliko moram dobivat oz. koliko lahko prosim...
a ve katera kaj več o tem??? (znesek??? - burto ali netto)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen OD?
5.12.2005 11:19:58   
KIRA
5. stopnjo. se opravičujem.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2005 11:30:23   
Maxica
Po moje je čist odvisno, kje delaš. V Ljubljani so načeloma višje plače kot v kakšnih manjših, oddaljenih krajih. Mislim pa, da bi se morale plače gibati tam od 100000 sit pa do 140000 sit. Cirka...

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2005 11:43:30   
Sandra-10
tako je npr. v mariboru je od bruto 117.500 neto pa je potem nekje 86000 sit to je tisto kar dobiš ven. plača cela pa nekje prevoz in prehrana,l če ni organizirana tam, ko delaš je nekje vse skupaj med 105.00- 120.00

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2005 13:00:34   
muki1
122.600 je že nekaj časa najnižja bruto plača.
Sandra - 10, malo počekiraj plačilne, da te kje ne švinglajo.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Sandra-10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2005 13:03:43   
muki1
Je pa odvisno od podjetja. Poznam primere, ko delajo s peto stopnjo za minimalca, zgornja meja pa skoraj ni določena.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2005 14:37:58   
Anonimen
Jaz sem upravni tehnik, zaposlena v Ljubljani, javna uprava in imam plačo 144.000 SIT neto oz. 190.000 bruto.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2005 14:49:21   
CatJa
O, groza, če se samo spomnim primerkov, ki za administrativno delo, ne bohve kako odgovorno, prejemajo po reci in piši 250 jurjev. Neto!!! Pismo, folk ima pa končano fakulteto, pa komi prileze do 200 jurjev.

Tako da, Kira, predlagam ti, da se že zdaj začneš ozirati za službo, boš potem lažje izbirala. Če verjameš user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2005 14:54:01   
Anonimen
Imam 7. stopnjo precej zahtevne fakultete, povsod nas oglašujejo kot blazno manjkajoč kader, delo odgovorno (ko greš domov ne izklopiš) pa ne prilezem do 200.000 user posted image  - pa tudi večina mojih kolegov s faksa ne - pa da ne bo pomote - kot pripravnica sem imela samo 100.000!!! zdaj imam pa že skoraj 3 leta delovne dobe...

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2005 22:18:10   
KIRA
no, da pokomentiram zadevo - res je, odvisno kje delaš - take so tud plače. tud pri nas je tako (v prekmurju). žal je "dobrih" podjetij pri nas le malo, eno za drugim grejo po gobe. tud to, kjer sem jaz delala je finančno zabredlo v tako velike težave, da je od 9 zaposlenih ostalo na cesti 6 ljudi. ostali so samo šef, šefica (žena) in 1 trgovec.  če so medtem že zaprli, pa ne vem...

ampak ker sem jaz bila na pripravništvu 6m, pol pa cel čas v istem zasebnem podjetju (6 1/2 let), sploh nisem imela možnosti za primerjavo: tu so me takoj vzeli in sploh nisem bila na drugih razgovorih za druge službe -  poleg tega pa mi nobena "iz moje stroke" ni hotla povedat kolk ima plače;  domnevala sem, da imajo približno enako.

sem pa dobivala bruto (kpt. z malico) 114 jurjev (zadnje leto). ampak za ta denar sem morala delat pa čist vse, moje delo - tajniška dela, računovodska dela, čisščenje prostorov, strežba, vzdrževanje programske upreme, prevajanja .....še in še.... do pucanja stranišč. sem o tem že dosti pisala. blo je grozno. pa še šefico sem mela tako, da ni bla za nikamor. žive je res ne morem več videt, kako je delala z mano. sva se enkrat pošteno sprle in sem 3 dni delala "plavo", pa me šef ni odpustu - kje bi pa najdu takega bedaka da bi toliko delal za isti denar!?!

zato mi na kraj pametine pride, da bi še enkrat tako "šla na led" - zato ker mi je šef ob razgovoru obljubil 100 jurjev NETTO, pol je pa požrl besedo. ampak sem pač bla tiho - sem vsaj delovne izkušnje pridobila..

zahvaljujem se vam, da ste mi dale vsaj okvirni podatek o kakšnem plačilu se lahko pogovarjam, da ne bom podpisovala pogodbe preden ne bom vedla, kakšen bo moj OD, pa delovne obveznosti..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2005 0:02:31   
Annny
Fer bi bilo, da bi Država zakonsko uredila plačilne razrede glede na izobrazbo oz. zaposlitev, glede na katere bi zaposleni dobivali plačo. Tako je urejeno npr. v Avstriji- dober sistem.
Pri nas je pa tako, da na žalost ni nobenega pravila in ti tako rekoč ne pomaga niti faks..kot je napisala CatJa, najpogosteje so ljudje z visoko izobrazbo plačani zelo mizerno.
Prav imaš, Kira- da bi bila za 100 jurjev 'deklica za vse', to res ni za nikamor. Da s tabo ravnajo kot s tazadnjim dr..., nimaš nobenega dostojanstva in ponosa več- za ušivih 100 jurjev..to je res žalostno.
Veliko sreče pri iskanju službe!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?