kofetek2010
|
eno stavr sem pozabila, zato bom dodala - meni ni nihče rekel "gospa, vaš otrok pa je debel" (čeprav je bilo meni jasno, da ima preveč kil, a so vsi govorili, da bo že šlo stran, ko bo začel hodit, ko bo začel hodit v vrtec, ko bo....), dokler ni imel 5,5 let in ga je pediatrinja poslala zaradi visokega krvnega tlaka (med 110/60 - 115/75) na preiskave, kjer mi je doktor najprej rekel, da bo treba mal shujšat in začele so se borbe s hrano, a ni bil problem s hranjenjem doma, ampak v vrtcu in potem v šoli, saj sem morala vzgojiteljicam, učiteljicam, varuškam dopovedat, da moj otrok ne potrebuje večjega ali dodatnega obroka in da mu delajo slabo s tem, ko se jim "tako fajn zdi, da tako dost poje" saj je doma jedel le večerjo (skodelico čokolina ali kos namazenega ali obloženega kruha) in med vikendi da o opazkah, ki jih je dobival od drugih otrok in so psihično zelo vplivale, nanj niti ne govorim pri 3 letih je imel 21 kg in bil velik 102 cm, pri 5 letih 28 kg in 119 cm, pri 5,5 letih 33,5 kg in 121 cm nato smo dosegli pri 6,5 letih 30,5 kg pri 128 cm višine - je pa ves čas ful v pogonu, že 4 leto trenira nogomet, tako, sedaj bolj nabit in ga je sama mišica, ter nima več trebuščka in rokic in nogic kot kak mišelinko čez 2 tedna bo star 9 let in ima cca. 145 cm in med 40 -42 kg, živi pa res na veliki nogi, saj sem mu gojzarje kupila št. 38 spomladi bova že skupaj nosila superge
|