|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez - brazgotina
23.11.2005 7:07:48   
Anonimen
Pri najboljąi volji ne najdem nobene fotografije na Internetu. Piąe o vsem mogočem in nemogočem, fotografije pa nikjer nobene.
Bi mi mogoče katera od vas lahko kaj pomagala najti?
No, pa tudi kakąen vaą opis mi ne bi ąkodoval. Vem, kje prereľejo in na kakąen način; vem, da se ne vidi, ko si v spodnjem perilu ali kopalkah (naj se ne bi, no), ampak zanima pa me, koliko časa je potem brazgotina ąe vidna (ali sploh kdaj izgine, pravzaprav) in s čim je treba mazati, da se pospeąi celjenje in prepreči vnetje.
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Carski rez - brazgotina
23.11.2005 7:26:19   
nejcko
A se slikam? V spodnjem perilu ali brez?user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa resno - brazgotina je pač vidna kot vsaka druga pooperativna brazgotina in nikoli ne izgine popolnoma. Je pa seveda vse odvisno od tega, kako so te zašili, od tipa kože, podkožne maščobe itd, tako da verjetno ima s tem vsaka drugačno izkušnjo.
Jaz ne prvič ne drugič nisem imela nobenih problemov s celjenjem in tudi nobene posebne kreme nisem uporabljala. Vem pa, da drugače priporočajo mazanje s čim bolj mastno kremo. Pa v lekarni se kupi posebna krema, ki pomaga pri celjenju ran, mnoge pa hvalijo ognjičevo kremo.

Torej, nič bat. Če ti naredijo bikini oz. vodoravni rez, se brazgotina res skoraj ne vidi in niti najmanj ni moteča. Jaz nimam ploh trebuha, tako da je sploh ne vidim razen v ogledalu, haha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2005 8:16:06   
cuma
Po moje ti nobena slika ne more pomagat...Vsaka brazgotina je drugačna in ne moreš vedeti, kako bo izgledala tvoja user posted image .
Kar se tiče kreme, verjemi, da ti jo bodo omenili zdravnik oz. sestra. Dvomim, da bi te po operaciji kar prepustili sami sebi in ti ne bi nič svetovali glede nege rane za boljše celjenje. Tako da, glede na to, da ne moreš vplivat na to, se še ne sekiraj za brazgotino...
Razen če načrtuješ manekensko kariero? user posted image
Lp cuma

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2005 8:19:51   
Anonimen
Ja, res je.user posted image

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2005 9:37:07   
Anonimen
Meni se je ne vidi niti če sem naga - razen, če mi kdo med sramnimi dlakami brska. user posted image
Je namreč kak cm pod robom. Vidi se kot tanjka temno rdeča črta, na nekaterih mestih pa je že kožne barve ampak malo svetlejša - podoben lesk ima kot strija.
Mažeš pa jo lahko s Contatubexom (ali nekaj podobnega), ampak vzami malo kremico, ker je v njej večja koncentracija učinkovine.
Ko je bila še sveža, sem jo mazala s Bivacynom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2005 10:30:18   
Alina
Pri meni je brazgotina še vidna, vendar se je po barvi zelo spremenila. Na začetku je rdeče barve, sedaj pa kožnate, mogoče je malo bolj svetla. Brazgotina je pri meni vidna kot tanka črta. Na začetku sem jo mazala z CONTRAKELOM, ki se kupi v lekarni. Me pa sicer brazgotina ne moti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2005 12:30:42   
Anonimen
O zanimivo. Moja prijateljica pa jo ima po dolgem od popka do sramne kosti in to še 2 leti po porodu lepo vidno. Še dobro, da ne bere foruma, da bi slišala, kako enim skoraj izginejo oz. so skoraj nevidne, če so vodoravne user posted image

(odgovor članu Alina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2005 17:08:45   
gamini
Sama imam brazgotino od popka do sramne kosti, se pa sploh ne "sekiram" zaradi tega, po 3 CR pač ni mogoče pričakovati nevidne brazgotine, pa tudi manekenska kariera me ni nikoli mikala user posted image  (mogoče pred 1.porodom, zdaj pa zaradi objektivnih vzrokov: beri odvečnih kg odpade user posted image ).     

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2005 20:36:59   
bobek05
5 mesecev po CR je moja brazgotina še dokaj vidna, vendar opažam, da je na določenih mestih črta že prekinjena in da postaja že bela.. je pa že bolj svetlo rdeče barve, na začetku pa ful rdeče user posted image ... občasno me še vedno srbi, okrog brazgotine pa je koža vedno manj občutljiva user posted image
najbolje si je mazati s čimerkoli "mastnim", jaz si mažem kar z Anejevim mandljevim oljem.. (takoj po operaciji pa mi je patronažna sestra 1x ali 2x posipala po rani bepanthen prašek, da se je rana lepo zacelila)

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2005 22:47:10   
valči
Kerensa,nisem čisto na tekočem,greš na napovedanega caeskega?Sem že dostikrat brala,da sprašuješ o carskih rezih.Res me zanima,user posted image
Glede rane,jaz je nimam,sem pa sestrični videla,kmalu po porodu,pa sploh ni grozna.Je tik nad dlakami,je pa rekla,da so jo v nulo pobrili,tudi po trebuhu.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2005 22:48:45   
valči
Pardon user posted image greš na caeskega-carkega

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2005 22:50:32   
valči
user posted image user posted image Joj,boljše,da grem dol s teh carskih rezov,mi ne gredo.Se grem skrituser posted image user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2005 20:16:14   
KODA
Jaz sem pa bila rezana navpično.Taprvič so me ful grdo zašili,tadrugič pa je bilo dosti bolje narejeno(po isti črti,samo lepše zašito).

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?