|
RE: Ema - za vse, ki ste drzali pesti! :) 11.11.2005 22:47:32
|
|
|
|
Barči78
|
Vse kar so mi povedali je, da se bo kri sama surbirala. Punčka je bila razdražljiva, zato so sploh opravili CT glavice. Tako so povezali. To so opazili šele drugi dan po rojstvu. Prej so pa mislili, da je srček, nato pljučka, potem infekt. Ničesar niso izključili, nato pa so skoraj obupali, pa so hvala Bou pomislili še na glavico. Neja je kakšne pol ure po porodu začela postajati siva, težko je dihala in so mi jo odpeljali na kirurgijo. Tam je bila sama 5 dni, nato pa sva bili skupaj en teden na Pediatrični kliniki. Neji se je stanje močno popravilo, EEG glavice je bil za starost v redu, sedaj čakam izvid aminokislin v urinu. Hodimo na fizioterapijo, kjer se ji je stanje izboljšalo, glede na to, da je na začetku precej slabo kazalo. FT-ka pravi, da smo prišli nekje do sredine. Drugače pa je njen kontakt odličen, je zelo firbčna in živahna punčka, danes nobeden ne opazi, da bi bilo z njo kaj narobe, mi pa še vedno čakamo. Pravijo, da je najvažnejše prvo leto. Potrebno pa je redno spremljanje, kar se mi tudi zdi, da je prav. Ja ti mali otročki se ne dajo kar tako. Jaz mislim, da počasi, z veliko truda, dela, potrpljenja in ljubezni, se to da prebrodit. Dojenček je kot spužva, vsrkava nove informacije, v prvem letu življenja tako hitro, kot jih potem ne bo nikoli več, tako da vem, da je možno, da bo zdravi del možganov prevzel funkcijo poškodovanih in bo z najinimi punčkami vse v redu. Veliko sreče in lepih trenutkov. za Emo.
|