|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:01:55   
nana 27
Ojla, danes gremo prvič k pediatru. Do pediatra imamo 20-30min. Ker se dojiva leže, bo malo panike, če bo lačen. Kaj naj naredim? Naj naredim umetno mleko, ki pa lahko "stoji" le eno uro, ali naj načrpam svojega?  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:05:46   
Anonimen
oj!

predlagam ti da se čimprej naučita dojit sede. js sem tut dolg časa dojila samo leže in vem kok je blo zoprno v takih primerih.
no zdej če tega še ne obvladata in ga ne morš podojit v avtu oz tm v čakalnici, pa s sabo vzemi mleko v prahu in toplo vodo v termovki in boš tm zmešala mleko če bo kriza. tut spumpaš si lahko, samo se bo mleko shladilo, pa tut kej dolg časa ni dobro da stoji.  sicer ne vem na kok časa je? misliš da ne bi zdržal ke in nazaj brez jest?

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:09:46   
eva1
zakaj pa tok kompliciraš-vsedeš se na stol in podojiš otroka! Mi smo to prakticirali vspepovsod-sej menda ne boš bila skoz doma, dokler boš dojila! Jst ga še sedaj pri 8 mesecih podojim kadar je tečen in zaspan tut v gostilni v kašnem kotu, kjerkoli, sej to pa res ni nič tašnega! V zdravstvenem domu so pa itak že vsi tega navajeni!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:11:12   
Marogica
Nič adaptiranega mleka dajat, če imaš dovolj svojega.Raje ga podoji sede. To je edino, kaj ti lahko jaz svetujem.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:47:32   
taška30
Jaz jo tudi še vedno dojim leže, kake 2x na mesec, ko smo zunaj, pa sede. Kaj pa čem!?
Lepo si podloži pod roko svojo bundo ali kaj takega, pa bo šlo. Če je otrok lačen, bo že zagrabil, brez skrbi. Mogoče ne bo pojedel tolk kot doma, ko sta sproščena, ampak za prvo silo bo.
Brez panike in kompliciranja.user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:49:04   
taška30
Matr, zdej sem pa tko napisala, kot da smo 2x na mesec zunaj.user posted image
Saj veste kaj sem mislila, ne?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:51:40   
Anonimen
Upam, da sta zdaj že kaj potrenirala sede, ker je res škoda. Veš kolikokrat boš še v podobni situaciji.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 12:53:49   
Anja**
Eva in Marogica!

Napisala je da se ne zna sede!!! user posted image  ...a nista prebrale...babe babe user posted image  user posted image

Jaz sem v istem polozaju Nalin, samo sem ugotovila da je moj pozabil jest po steklenicki (ne zna vlect Nukovega cuclja)... samo bova to uredila tako, da bo jedel preden greva, ker je na 3 ure (hvala bogu). Ce zna jest tvoj user posted image  po flaski si pa napumpaj in pol pri pediatru pod vroco vodo segrej user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 13:04:28   
Anonimen
ja ti se kr nauč, sam punce ne bit tko zlo ja sej to je simpl pač otroka na roko pa podojiš. zame to sploh ni blo simpl in sem rabla pomoje dobr teden da sem se tega naučila in to šele k je bla tamala pomoje že ene 2 al clo 3 mesce stara. res sem se namatrala. mam namreč večje prsi in morm z eno roko držat dojko z eno otroka in v javnosti sploh k mi ni do tega da moje balone opazuje vsa okolica mi zmanjka še ena roka da bi zadevo lahko nardila diskretno. ne vem, men je blo to prov stresno in nikoli nism dojila v javnosti!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 13:37:51   
Sugy
Men je sede tudi težje dojiti, ampak nekako že gre, če mora it. Pomagam si pa tako, da dam poušter na koleno (vedno ga imam v avtu). Doma pa ga vedno dojim leže.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 14:15:03   
simona2
Zanimivo, jaz naprimer pa ne morem več dojiti leže. Pa ne da ne znam, ampak nama nama enostavno ne ustreza. Saj čez dan je čisto OK, da se dojiva samo sede, ponoči bi pa kar pasalo leže, pa je moja user posted image  prehlajena, pa se ji pol takoj zaleti, zato smo kar ukinili dojenje leže. Tako ali tako pa se zbudi ponavadi samo enkrat na noč pa še to ali ob 3, 4 ali pa celo petih zjutraj, malo poje in zaspi nazaj.

Vem, da je lahko pametovati, ko eno stvar že obvladaš, vendar ti tudi jaz priporočam, da se naučite ali bolje navadite, saj se tu ne gre za učenej, dojiti tudi sede, je veliko lažje za vse in tudi bolj svoboden si. Morda poskusi najprej z blazino za dojenje.

Aja Lara tudi jaz moram dojko nujno držati z roko, ko je, pa nimam s tem nobenega problema. Če grem ven, ponavadi pazim, da imam oblečeno kaj na gumbe, da se ne rabim ravno razgaljat v javnosti. Drugače pa se vedno obrnem nekoliko stran,  svojo user posted image  pritisnem tesno k prsim pa gre in tudi še kar diskretno je, čeprav pa na žalost se bo vedno našlo kakšno zijalo. Pa naj si mislim, saj ni lepšega kot dojiti svoje dete in jaz sem ponosna na to in mi je malo mar za druge.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.11.2005 14:16:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sugy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 14:19:40   
Marogica
Anja, sem dobro prebrala, kaj je nana 27 napisala, vendar dolgoročno res ne bo mogla leže dojit, ker bo dojenček vedno večji, pa se tudi sam ne bo hotel samo na postelji dojiti, temveč na rokah. Čimprej se začneta sede dojit, bolje je. Sem sama oboje izkusila, pri prvem sem tudi najprej leže, pri ta drugem sem pa začela kar od začetka sede.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 14:22:35   
špelin@
Joj, ženska, zdaj je že malo pozno. Ampak prej bi pa lahko fino natrenirala dojenje sede user posted image  Jaz sem sede dojila že v porodnišnici, le ponoči leže user posted image  Je mnogo bolj priročno, saj boste menda kdaj šli tudi kam na izlet ipd. V avtu otroka ne moreš podojiti leže, razen če v karavanu podreš zadnje zice user posted image

Adaptiranega mleka ne pripravljaj, raje načrpaj svojega, če polno dojiš!

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 15:25:30   
Suzi*
Leže, sede, stoje, doma, zunaj, v restavracijah,v ZD,.....ni ovire. Jaz povsod dojim brez problema, oz. sem večkrat, ko je bil manjši.user posted image   Zdaj že bolj malokrat dojim. Svetujem, da se čimprej navadiš dojit sede, ker ful olajša, konisi doma, mali je pa lačen, da bi te pojedel. user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 15:33:01   
zoya24
Nana27 jaz tudi še vedno najraje dojim leže, pa čeprav je moj user posted image star že tri mesece, doma vedno dojim leže, če pa kam gremo pa sede. Pa se tudi nisem nikoli kaj učila. Sem se vsedla, in ga podijila. Če bo mali lačen bo zagrabil, brez skrbi.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prvič pediater - kako nahraniti?????
11.11.2005 19:01:57   
nana 27
Smo rešili zadevo in ni bilo treba dojit user posted image  Mene so v porodnišnici NAHRULILI, ker sem ga poskušala dojiti sede in so mi rekli, da bom sede lahko dojila šele po mesecu, ko pridem malo k sebi. Ker zelo malo spimo, mi dojenje leže ustreza, saj z malim lahko še malo odpim in se spočijem. Sigurno bom dojila tudi sede, saj tudi sem dokler se mi niso vneli šivi (takrat me je vse bolelo v ležečem položaju)... Nisem vedela, da bo toliko ogorčenja zaradi "tehničnega" vprašanja..se bomo že znašli in se naučili, kako je prav. Danes je bil pač problem, ker smo imeli prvič pediatra in smo bili malo živčni user posted image  in potem pač vprašaš. Hvala vsem! PS: Nalin, mi bi morali imeti prvič pediatra 23.11, ampak smo imeli težave z malim in smo šli zato danes (malo je hropel pa mami je preveč panična user posted image ). Z Mihom je vse v redu. Dobili smo recept za kapljice Oleovit D3, ki jih bo jutri šel nekdo iskat v Avstrijo.. Zate in Žana berem, da sta v redu user posted image  Jutri bosta najina piškotka stara 3 tedne user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
11.11.2005 19:39:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




sladoled
matejavs

Kakšna oblika sladoleda ti je všeč ?

na kepico (63%)

točen na avtomatu (29%)

ne jem sladoleda (8%)


Število vseh glasov: 345

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!