|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 10:12:38   
soncek&luna
punce a katera ve, kaj pomaga proti zaprtju... moj malcek je zaprt, jaz pa cist obupana....zbuja se mi na vsake 15 min in se napenja in joka user posted image user posted image ..
dobila info, da naj bi pomagale blage kamilice s full sladkorja al pa samo fajn sladkana voda? sam kolk mu pa lahko tega das????

hvala za pomocuser posted image

_____________________________

Mami, pika moja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 11:25:20   
Sofi
Kako dolgo pa že ne kaka? Koliko je malček star? A ga samo dojiš?
Če ga samo dojiš, lahko, da ne kaka cel teden, pa še ne bi bilo nič narobe. te pa čisto razumem, ker sem tudi sama pogosto v takšni situaciji in se mi otrok tako smili. Jaz sem skoraj prepričana, da je zaprt (moj otrok) zaradi kapljic D3.
Glede močno sladkanih kamilic sem tudi jaz slišala, vendar ker še ne pozna drugega kot moje mleko in kapljice D3, mu ga nisem ponujala - pride bolj v poštev pri otrocih, kateri se hranijo s prilagojenim mlekom ali pa seveda tistih večjih, ki že čajčke pijejo.
Jaz sem problem reševala z vztrajno masažo trebuščka in dva , tri krat na dan sem mu temperaturo merila v ritko. Še zmeraj nam je uspelo.
Ta zaprtja so se zaćela pri dveh mesecih in trajala vse do sedaj, ko je star tri mesece in že tretji dan zaporedoma kaka (kakšen praznikuser posted image ). Prav hecno - do dveh mesecev je pa kakal med vsakim obrokom, torej cca šest krat na dan. Nato pa enkrat na šest dni...
Jaz ti res priporočam masažo trebuščkauser posted image .

LP

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 11:57:34   
janjja
Kamilice popariš in kar močno sladkaš, spije pa naj kar kak deci, če ne bo takoj prijelo večkrat na dan. Na sploh pa naj pije veliko tekočine. NAšo sem mazala okoli ritke z oljem ker  je ponavadi v tem problem da je blato tako trdo da izločanje boli in dojenček/otrok ne upa kakati. Ali pa tudi pomaga če v mleko (na flašo), pride v poštev če sploh ima flašo in ni samo dojen DAš par kapljic navadnega jedilnega olja. No to je pri nas vedno delovalo.
Če je pa prehudo pa čimprej k zdravniku da dobi svečke in potem bo seveda kakal.
Čimprej zrihtajta.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 12:12:15   
soncek&luna
hvala za odgovore... sem mu dala mal sladkane vode... in je zdaj miren... hmmm... sem mogoce pretiravala? v glavnem ga je to pomirilo in zdaj spi ze skoraj uro in pol user posted image

hvala punce

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 12:25:21   
Ines.
Jest sem vse sorte probala: masaža, telovadba, zelo sladke kamilice (1 velika jedilna žlica v 1 dcl kamiličnega čaja), laktoza (pri 2,5 mesecih: ena mala zvrhana žlička v 50 ml čaja – dvakrat na dan), glicerinske svečke (tudi niso nedolžne, ker se lahko telo navadi), sirup Prorektal (ga imam še sedaj celo flašo, ker mu ga nisem dala niti žlice-sem vmes odkrila Donat), Milupino mleko proti zaprtju Comformil 1 (takrat Novalaca proti zaprtju še ni bilo-ta Novalac je drugačen od onega proti krčem), Comformil mešala s čajem in ne z mlekom, skratka pomagalo ni nič, dokler nisem odkrila Donata, ki dela čudeže. Aja, pa takoj zjutraj sem mu ga dajala, in to samo enkrat na dan. Če ga boš dajala malo več, pa je lahko en stranski učinek: malo več kakanja. :) Recept je pa naslednji: 1ml Donata na 1 kg telesne teže. Zvečer naliješ Donat v kozarček, pomešaš, zjutraj zaužije (s čajem, mlekom,..ali pa kar po žlički). Važno je, da je Donat brez mehurčkov in da ni mrzel.  Lahko pa probaš tudi s Hippovim čajem za prebavo od 1. tedna (svetlozelen pokrovček). Ta še meni pomaga, kadar me po trebuhu zvija (vetrovi).
 
 


(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 12:34:27   
soncek&luna
super Ines... hvala user posted image .. to pa je zelo podroben odgovor

lep dan vsem skupaj

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zaprtje - pomoc !!!!
9.11.2005 21:07:11   
POCA
Ojla! Ne vem koliko je tvoje dete staro, jaz  pri mojem 7 mesecniku resujem zaprtje tako da mu skuham suhe slive, te olupim, jih zmeckam potem pa dolijem tisto vodico v kateri so se kuhale in mu dam za popapcat in v pol ure imamo polno plenicko kakice. Meni je to najboljsa zadeva, ker se sladkorja izogibam.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?