Tiya
|
Pozdravček, Prva krvavitev v 14. t. Sem že spala, ponoči grem na WC in kmalu se znajdem na urgenci. Tam se je pa samo vlilo. Malček je bil o.k., jaz pa prestrašena. Diagnoza - grozeči splav, vzrokov pa je lahko več. Dolžina materničnega vratu je bila 1,1cm, prisotni so lahko bili tudi maternični krči pri večanju le-te. Po prvem izlitju sveže krvi sem imela v maternici še ostanek krvi - hematom - velik 3x4cm. Naslednji dan sem v bolnici bruhala in se mi še to izlije ven. Vsi so skakali okrog mene. Odpust po enem tednu - seveda petek je- z bolniško.Po 5 dneh grem na nuhalno, kjer spet ugotovijo hematom, za znoret. Doma počivam, po 6 dneh (16t) se mi ponoči izlije stara kri, spet na urgenco, spet ugotovijo nov hematom, vzrok - posteljica je obdana s samimi žilicami, te pokajo zaradi takšnih in drugačnih razlogov, ne morejo nič narediti. Spet v bolnici, kjer ponoči spet doživim izliv stare krvi, naslednji dan ugotovijo maternični krč in me pustijo domov - seveda petek je! Čez 4 dni grem k svojem G, ki ugotovi, da imam hematom v velikosti 7 x 4 cm na desni strani posteljice. To je kritična mera (1/3 hematom, 2/3 posteljice s plodom). Imam strogo mirovanje, sem bila na koncu z živci, vsi so rekli, da ne morejo nič narediti, da bo narava odločila. Po 14 dneh spet pregled, nimam novih hematomov, tisti veliki je še prisoten, vendar je kri že strjena. Odločim se, da se neham sekirati in začnem dokaj normalno živeti. Malček v 20. začne brcati, čez 6 dni imam spet pregled, zdaj sem v 21. tednu. Rečem ti lahko samo to, da če je nekaj narobe s potekom nosečnosti, je večja verjetnost spontanega splava, tukaj odloča narava in ni nobenega posega, da bi lahko zdravniki to preprečili. Jaz sem rabila dosti časa, da se s tem sprijaznim. Povem ti pa še to, da rabi ena notranja žilica 10 DNI, da se zaceli. Zdaj je pa odločitev pri tebi, koliko boš mirovala ali pa ne. Sem pa na bolniški že 8 tednov in bom še nekaj časa. Želim ti vso srečo.
|