|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj je "normalno" za 4,5 mesečnike?
31.10.2005 19:16:59   
bobek05
no sprašujem zato, ker mi moja mama (in vsa okolica) ves čas dopoveduje, da Anej "ni normalen" - s tem mislim njegov razvoj.. pri 4,5 mesecih ima pribl. 8,5kg in je velik 70cm, ležat sploh več noče (niti za igranje ali ko je med vožnjo v lupinici..) -  že ko ga previjam ni več srečen, ker mora ležat (ja, sede pa še to ne obvladam user posted image ) - malo pomaga vsaj to, če se nekdo z njim pogovarja in ga tako malo zamoti, v čebričku bi že kar stal, v banjici pa tako brca, da je več vode zunaj kot v bani user posted image sploh vam ne morem razložit kakšne vragolije dela v banjici (no, in to je verjetno edini kraj, kjer tolerira vodoravni položaj user posted image ), zdaj pa če ga imam v naročju (obvezno sedet, če ne je vik in krik), začel pa si je že zmišljevat, da bi stal.. ne mislim samostojno, ampak se že precej opira na nogice.. kaj je to normalno???

s sedenjem pa je tak.. še 14 dni nazaj se mi je zdelo, da komaj sedi, zdaj pa ima že ful močno hrbtenico in če ga nagnem nazaj (da bi malo počival), ostane kar v zraku in prav čutim kako se trudi ostati vsaj v polsedečem položaju.. user posted image se mi zdi, da od mene že kar pričakuje, da mu bom prijela rokice in se mu pomagala dvignit v sedeči položaj.. user posted image meni se zdi vse to malo prehitro, ampak kako to dopovedat tako majhnemu otroku.. drugače ima Anej zelo močne kosti in tako konstrukcijo telesa kot njegov ati (ki ima pri 24-ih 110kg in 200cm)..

poanta je, da mi mama pravi, da v vsem prehiteva, da bo ful hitro shodil itd. kaj naj si mislim o vsem tem? je še pri kateri podobno ali pa ima katera izkušnje s tem? nekateri mi pravijo, da ti otrok sam "pove" kdaj je pripravljen za naslednjo stopnjo..

zanima me pa tudi vaše mnenje glede hrane.. pred dobrim tednom se je začel hitreje zbujat kot običajno (2-3 ure prej)... ker ni bilo pravega razloga za to in ker je po hranjenju takoj spet zaspal, sem mu začela dajat Bebo 2 (prej Bebo 1) in očitno je delovalo, ker je potem zopet spal dlje.. zdaj pa par noči spet ne.. bi morala že začet z gosto hrano? eni dojenčki vem, da rabijo prej kot drugi.. drugače smo že začeli s sokeci (korenček, hruška, ...), kašicami pa še ne.. bi morala??? kaj mislite?

joj, se opravičujem, ker sem tak zakomplicirala.. saj drugače ravnam vedno po svojem občutku, ker je pač moj otrok in svojega otroka pač menda najbolje poznam, vendar sem prvič mamica in ne vem kaj je za 4,5 mesečnika "normalno"...

HVALA vsem, ki se me boste usmilile s svojimi odgovori...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 19:24:34   
bobek05
aja, še to me zanima.. zadnje čase nekam dosti bruha (kakšnih 10-30 min po obroku).. bi to lahko bilo zato, ker je sedaj več v sedeč oz. dvignjenem položaju?

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 19:26:17   
ZARA
Jst ne vidim nič nenormalnega, je pač po fotru...ja geni naredijo svoje user posted image ...
S sedenjem je pa tako, da eni pač samostojno sedijo pri dobre pol leta, eni pa pri 9 mesecih. Tako to je.
Glede hrane...če se ti zdi, da bi morala počasi začet, pa začni...jst vem, da ne bi nikol več začela z dobrimi 4 mes, pa nisem imela nobenih problemov glede uvajanja...samo zelo malo se je redila in sem pol kar začela z gosto hrano po nasvetu pediatra...
lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 19:28:01   
ZARA
Še odgovor na podvprašanje...
Mogoče se preveč naje?? A misliš prav bruha v loku, al samo poliva??

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 19:44:00   
mimica
Tudi pri našem je tako, da pri 4 mesecih več ni hotel ležati, sedaj pri 5.mesecih pa ni več niti zadovoljen v sedečem položaju. Še zaspal bi tako, da gleda okoli sebe. Mislim, da je to čist normalno. No, naš je bil pri 4.mesecih dolg 69 cm ( 47 cm se je rodil ) in težek 7060 g ( 2550 g ). Tako, da mislim, da ni na njem nič nenormalnega.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 19:50:27   
mia-2
Hoj pri nas je blo isto, pa se nisem nič sekirala se je pač odločil da bo sedel, stal(sicer ne predolgo),...JHest sem mu dala kašice pri 4 mescih in še mal ker je blazno vpil ko nas je gledal kako jemo pa sem mu dala mal pa je bil prov vesel.Verjetno ti bruha zato ker se hoče obdržati v sedečem položaju in napenja trebušne mišice.Naš ima pri 6 mesecih 70cm in 8900g, pa me je pediatrinja mal kregala da je pretežek-sam kaj morem če ja lačen.Je rekla naj mu dam več kašic(sadnih, zelenjavnih).Sicer pa se ne more naš primerjat z otročki ki so se rodili s 3kg ker jih je že ob rojstvu mel skor 4kg.Sicer pa tudi že čist samostojno sedi.LP

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 19:58:38   
Marogica
TUdi meni se zdi, je tvoj otroček čisto ok. Kar se sedenja tiče, ga pač malo "nazaj drži", kar pomeni, da si ga daj na roke sedet in to sp ravilnimi prijemi. NAm je to pokazala pediatrinja.
Kot je napisala Zara, so eni pač počasnejši, drugi pa pač hitrejši v razvoju.
Kar se prehrane tiče, sem jaz pri starejšem začela pri 4 mes, vendar je to pomenilo samo dodajanje k mlečnemu obroku, ne pa še samostojen obrok (nekaj žličk jabolčnega soka, banane...)
Kar se pa bruhanja tiče, pa je možno tudi, da so njegovi obroki preobilni.
Jaz bi na tvojem mestu vprašala pediatrinjo, predvsem to o razvoju. Ona ti bo najlažje svetovala in te temu primerno pomirila

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 20:09:02   
bobek05
zara, mislim, da res bolj poliva, ampak ni tako da bi šla bela tekočina ven (kot je to - sicer zelo redko - počel prej, ko je bil še manjši) - zdaj je že bolj - kako bi rekla? - na pol predelana gosta bela zmes user posted image s hrano ga pa NIKOLI ne silimo.. je običajno nekje na 3 ure, razen ponoči, ko nič ne je do jutra..

zara, zakaj ne bi več začela pri 4-ih mesecih?

mia-2, vas je kregala pediatrinja??? meni nikoli nič ni rekla, je pač samo rekla, da je pri vsem malo nad povprečjem (višini in teži in da je teža normalna glede na njegovo višino).. samo meni ne zgleda nič debeli user posted image mogoče ima zdaj samo malo bolj polna lička.. sicer pa, če otrok hoče jest, kako mu preprečit? user posted image sicer pa se je Anej rodil s 50cm in 3480g

marogica, jaz mu tudi samo malo dodajam sokeca.. pa običajno je več okrog njega kot pa v nejgovih ustih user posted image pediatrinjo pa imamo šele 24.11. ko imamo naslednje cepljenje..

bom pa zdaj bolj pozorna na to, če poje več kot običajno ko poliva/bruha

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 20:13:10   
CIPRESA
Oh Bobek kaj naj pa jaz pol rečem naš Žiga je star slabe 3 mesece pa ima 68cm in čez 7KG tko da mislim da ni to nič nenormalnega. Glede sedenja je naš Žigec že od rojstva navajen tako (to so ga naučili v pediatrični bolnici ker so jih hranili sede...) da večinoma sedi ali pa kar pokonci, glavico drži pokonci tako da je moja roka samo za kamuflažo če slučajno kdaj omahne, poje tudi nenormalno veliko obrok ima po 130-170 in ima od 5-6 obrokov na dan..... pa še bi lahko naštevala. Jaz mislim da ni to nič narobe eni so večji drugi manjši, enim paše pokonci drugim spet leže...ni panike!!!!!!!!!1

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 20:14:40   
CIPRESA
Bobek kakšnega sokeca mu dodajaš in kdaj si ga začela dodajat????????

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 20:20:32   
ZARA
No, če bi bla tamala še enkrat stara 4 mesece, bi definitivno počakala vsaj do 5-6 meseca...to pa zato, ker se ni nič bolj redila, celo manj...ampak takrat sem pač probla vse, da bi jo poredila...no zdej vem, da je to navaden bullshit! Te pač z vseh strani psihirajo in na koncu podležeš...user posted image
lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 21:25:31   
PBJ
Naš od treh mesecev naprej noče biti več v vozičku (samo joka v njem, čeprav ga imam že v polsedečem položaju), ker je bolj zadovoljen, če ga mami ali ati nosita in lahko gleda naokoli. Zadnji teden pa se mi na previjalni samo dviga. Ko ga primem za rokico se je oklene in se trudi dvigniti.
Nič ne skrbi, jaz mislim, da je z njim vse ok.V otrokovem napredku vidiš, da je zdrav.
Glede polivanja pa je pri nas že od nekje treh tednov starosti prava groza - vsak dan imamo kup umazanih slinčkov in plenic. Smo se že navadili. Poliva pa čisto različno. Ponavadi takoj po dojenju kar s kupčkom polije tudi mleko; poliva pa tudi še pol ure ali eno uro po hranjenju. Tako sva z možem vedno v polni pripravljenosti, obložena s plenicamiuser posted image , ker sva v nasprotenm primeru mokra po hrbtu in še kje. Včasih imamo luže tudi po tleh. Zdravnica nam je rekla, da naj večkrat med hranjenjem podiramo kupčke - včasih to pomaga, včasih pa tudi ne.Pravijo, da to nekje pri šestih mesecih mine. A prej ti ni nikoli polival??

lp user posted image

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
31.10.2005 22:37:39   
eva1
A sploh kateri pri 4.5 mesecih še hoče ležat-naš tut ni hotu...glede velikosti...ja po atiju...naš je tut ful večji kot ostali pri 8 meseih(ati velik 192cm)...in valda da je vse ok...eni začnejo prej, drugi kasneje...eni se bolj redijo, drugi manj...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
1.11.2005 0:13:55   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

marogica, jaz mu tudi samo malo dodajam sokeca.. pa običajno je več okrog njega kot pa v nejgovih ustih user posted image pediatrinjo pa imamo šele 24.11. ko imamo naslednje cepljenje..

bom pa zdaj bolj pozorna na to, če poje več kot običajno ko poliva/bruha



Meni se je isto dogajalo, ko so mi rekli na žličko, pa sem mu enostavno v stekleničko dala. Pa je bil problem rešen.
Rri hrani sem se pa držala vsaj približno količine, kajti moj bi tudi še, še.... Sem raje nadomestila s čajem. Otroci, ki pijejo adaptirano mleko so tudi žejni, pa enostavno vlečejo. Če je to mleko, pač dalje mleko pijejo.
Ne vem zakaj, jaz vedno tako paničarim oz. se bojim, da bi bil moj otrok žejen. Mogoče, ker se nase spomnim, kako grozno je to. Jaz imam celo navado, da mu vedno po hrani ponudim pijačo, pa tudi drugače, kadar se spomnim. Če noče, sem vsaj pomirjena, da ni žejen.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
1.11.2005 7:57:54   
Lana_s
Nič nenormalnegauser posted image  Tina že lep čas na rokah noče biti drugače kot da sedi. Zelo močno se že z nogicami odriva in skače po kolenih. Še ko ima v vozičku naslonjalo najbolj gor se dviguje in hoče sama prav sedet.
Glede velikosti - je pa po atijuuser posted image  Tina je bila pri dobrih štirih mesecih velika 65 cm in težka 8 kguser posted image
Z gosto hrano pa lahko kar začneš. Jaz nisem začela s sokeci, ker se mi je zdelo brezveze, to je tak kot čaj, ki mu ga verjetno že daješ, če je adapt. mleko. Začela sem s sadnimi kašicami in jih obožuje.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
1.11.2005 11:05:36   
LONA13
Nejc pri 3,5 mesecih tudi noče več ležaT, skoz se daje v sedeč položaj, bolj ga rinem ležAt-bolj je živčen in tuli kot zmešan. Zdaj je začel že v leže na postelji glavico v luft tiščat...
Poje ful velik, glede na to a je imel kar velik manko ko je prišel iz Londona, raste tako da ima zdej že št. 74.
Morm pa se pohvalt da je danes prespal celo noč - od 22 - 6.30 Kr nism mogla verjet. 

_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
1.11.2005 15:25:28   
katarina2004
Naš malček bo 13 star 5 mesecev in na zadnjem pregledu smo namerili 72 cm in 8500g res pravi korenjak tudi mene okolica staši, da prehiteva v razvoju in podbno samo jaz se prav nič ne zmenim za njih. Pač sva oba z mojim pri ta velikihuser posted image !! Do sedaj sva se dojila počasi pa sva začela s kašicami-dopoldan in pa dodajava Aptamil do predkratkim samo zvečer po novem pa še po vsakem dojenju okoli 60-70ml. Ker mu je premalo to pa takoj pokaže z groznim jokom no bolj podobno cviljenju-kričanju.Te pa čisto razumem kako se počutiš saj so njegovi vrstniki (vsaj jaz opažam) bistveno manjši in lažji. Jaz sem vesela, da se tako razvija in da je zdrav korenjak.je pa res neugodno vsaj meni zarad oblekic ko jih pa takoj preraste mi imamo že konfekcijsko 74-80.

kar se pa tiče sedenja že kar lep čas prakticiramo v ležalničku skoraj. Pa tudi na nogicah že čisto mocno stoji. V vozičku pa tudi noče več biti odkar ga je oči razvadil z nošenjemuser posted image !!

pozdravček

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
1.11.2005 20:03:36   
bobek05
HVALA vsem, ker ste si vzele čas in mi namenile teh nekaj vrstic.. sama sebi grem na jetra, ker se sekiram tam kjer ni treba user posted image bomo pač prej dirkali za njim..

Cipresa, s sokeci smo začeli, ko je dopolnil 4 mesece.. Kam pa tvoj Žiga raste??? user posted image

PBJ, ne se mi zdi, da prej ni skoraj nič polival.. (ali pa imam tak za drek spomin user posted image ) ..

poje bolj ali manj isto kot prej (le da ima sedaj Bebo 2 in ne več 1), le zvečer poje običajno več..

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kaj je "normalno" za 4,5 mesečn...
1.11.2005 20:07:00   
bobek05
Aja, Cipresa dajem mu pa Hippove sokece - hruško, korenček, jabolko, pa kakšnega z 2 okusoma...

Joj, Marogica, saj sem mu jaz tudi že dajala sokeca kar čez flaško in ga je več spil kot pri tistem "žličkanju", ampak sem mislila, da je ravno v tem poanta - da se pač navadi na žličko (za kasneje ko mora na kašice) user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?