|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako navajati dojenčka da bo sam zaspal
25.10.2005 22:49:25   
Kaja L.
Lepo pozdravljene!
Imamo 3 mesece strarega dojenčka. Do 2 meseca je imel kar hude krče čez cel dan. Tako da sva bila čez dan večino v vozičku da se je treslo, to mu je pomagalo da je bil tiho in da je vsaj takrat malo dremal, zvečer smo ga pa nosili in vedno je zaspal ko so krči popustili običajno v poznih večernih urah.
Zadnje čase pa nima več krčrv (oz. jih ima le občasno) a se stanje zvečer ni spremenilo. Še vedno ga je potrebno nosit, da lahko zaspi, včasih mi rata in mi zaspi ko se dojiva (od 23 ure zvečer). Večkrat sem ga že poskušala nest v košek in mu prižgala svetlobno lučko z melodijo, ki po 10 minutah ugasne, pa nič od tega. Nekaj časa sicer gleda potem se pa naveliča in sledi jok.
Prosim pomagajte mi z nasveti, kako naj ga navajam, da bi s časoma začel sam spat, ne da bi ga nosili in uspavali na vse možne načine.
(naj še povem, da zelo malo spi preko celega dneva. Običajno, zvečer prideva notr ob 18 uri in ga ob 20 uri začnem pripravljat na spanje, tako da se ugasne luči in je zelo malo svetlobe, tv se da bolj potiho, tako da bi videl da je večer in da je treba spat.)

Lep pozdrav,
Kaja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako navajati dojenčka da bo sam zaspal
26.10.2005 9:36:32   
Grascakinja
Zdaj se je seveda že navadil na eno rutino, tako da boš rabila kar nekaj volje in časa, da jo spremeniš. Verjamem, da ga je strah, vedno je zaspal ob topli mami, zdaj pa kar naenkrat ne več.

Predlagam ti uvajanje večernega obreda, ki ga ponavljaš vsak večer pred spanjem enako. Opisala ti bom našega:
okoli 19:00 jo slečem, da malo nagica brca. Čez kakih 15 minut sledi kopanje (se utrudi), masaža z oljem, oblačenje, hranjenje, podiranje kupčka, malo stiskanja, potem pa jo položim budno v posteljico, dam dudiko in lupčka za lahko noč. Skozi vse to igra vedno ista glasba Raimonda Lapa za dojenčke, od hranjenja naprej pa smo ob samo nočni lučki. Potem grem iz sobe in imam prižgan babyfon, pa vsake toliko grem pogledat, kako je. Če joka, jo grem vedno potolažit in potem položim nazaj. Nikoli je ne pustim jokat. Tudi tebi tega sploh ob uvajanju takega obreda ne svetujem, ker bo za detece vse novo in ga bo strah.

Še danes ne zaspi vedno takoj, pač odvisno. Dostikrat pridem popravit dudiko, ki ven pade. Na začetku pa tudi nisem takoj šla iz sobe, ampak sem ostala, dokler ni zaspala - naredila kak trebušnjak, kaj prebrala.
Verjetno bo trajalo kar kak mesec, da se navadite, ampak vztrajaj. Se ti bo obrestovalo. Upam, da ti uspe.

Aja, še to, moja se je, če je zaspala med podiranjem kupčka, vedno zbudila, ko sem jo položila v posteljico. Ker je bila postelja seveda bolj hladna kot moje naročje. To smo rešili tako, da jo oblečem spalno vrečo pred hranjenjem.

OK, dovolj nakladanja, držim pesti.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako navajati dojenčka da bo sam zaspal
26.10.2005 11:13:28   
Barbela
Se strinjam s Pupo. Otrok potrebuje rutino in da ga navadiš nanjo je potrebno veliko truda. Naša rutina je taka: Čez dan spi največ 2 uri - včasih skupaj, včasih pa si jih razdeli čez dan. Zdaj ko je proti večeru že bolj hladno, prideva noter najkasneje ob 18.15. Takrat ima predzadnji obrok. Potem se igrava, posluša muziko in sedi, oz. leži v ležalniku. Od vsega je že počasi utrujen in okoli osme malo zadrema. Ta čas jaz prižgem pečko v njegovi sobici in pripravim vse potrebno za kopanje (kopa se vsak dan, z milom pa ga namilim le ob sredah in nedeljah). Po 15-20min se prebudi in greva na čofotanje, masažo in telovadbo. Obred traja tja do pol ure - odvisno kako je pri volji. Sledi zadnji obrok ob 21.-ih, podiranje kupčkov in malo cartanja ter lupčki za lahko noč. nato ga položim v posteljico (malo pred 22.-to) in si še malo godrnja, potem pa zaspi. user posted image

Ufff, sem se razpisla. upam, da sem ti lahko kako pomagala. Kopanje pa smo uvedli vsak dan prav zaradi krčev, da smo se jih zvečer znebili.
Lp, Barbara

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako navajati dojenčka da bo sam zaspal
26.10.2005 17:21:07   
smrka
Naša je tudi imela krče pa smo jo nosili in komaj uspavali. Vse to je trajalo nekje do 2.5 mesca. Sedaj jo podojim okrog 19 ure, ji dam flaško z mlekom ob 20 uri... ko vse popije, se malo še igramo da se utrudi, potem jo ob 21 uri dam v tavelko posteljo in jo probam uspavat z dojko. In mi rata. Zdaj že nekaj časa tako zaspi in se mi ponoči sploh ne prebuja, ali pa mogoče enkrat proti jutru. Zelo sem zadovoljna. S tem da mi podnevi nič ne spi, mogoče vse skupaj kar spi podnevi je 1 ura.
Jest sem ji začela dajat še mleko po flaški, ker očitno nimam dosti mleka, in mi je jokala ob večerih, ker je bila lačna... tako da... mogoče bi tudi otročku dala flaško ob večerih da bo bolj sit.

SMrka

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako navajati dojenčka da bo sam zaspal
26.10.2005 18:26:54   
bina
živjo

Jest te čist razumem jest sem mela enako situacijo. Samo da smo imeli mi krčke do 3 mesecev in pol. To je bilo pri nas ravno konec avgusta ko smo prišli domov iz morja. Tudi midva z možem sva ga skoz nosila pol sva pa rekla da bo dovolj. Nekaj sva probavala z ukrepi da ga daš v posteljo in da bo že sam zaspal seveda je jokol. Po treh dneh sme jest rekla da se tko ne gremo več. Naredila sva kompromis. Jest sem bila pri njemu dokler ni zaspal. Učasih je zaspal hitro učasih je pa trajalo tudi pol ure ali več.

Kar se tiče rutine je res tudi mi se začnemo rihtat ob ene pol osmih nekje do devetih že spi. Ampak če mene uprašam morš met predvsem potrplenje pa ne preveč na hitro uvajat spremembe. Jest misllm da je vse odvisno od naših malčkov. Naš Jaki se zdej tud že sam zaigra k prej sem mogla bit skoz pri njemu in se znjem ukvarjat boš vidla zdej je čas ko bo ratal lušten. Men je bilo prve tri mesece kr hudo dons je star pol leta in zdej uživamo. Je res lepo dobili smo prvi zobek boš vidla to so vse faze pri otrocih.

Veliko uspeha z našimi vražičkiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako navajati dojenčka da bo sam zaspal
28.10.2005 13:03:01   
pravljica
jaz si pa te znam predstavljat, da bi se mogla držat neke ure, rutine user posted image  

pri nas je tako...če smo doma, ga okoli 19ih (ura gor al dol) skopam in vse kar sodi zraven, potem ga podojim in položim v posteljico z vrtiljakom...ponavadi brez problemov zaspi
večkrat pa je tako, da se ob večerih potepamo...če mine več kot 1-2 dni od kopanja, nesem čebriček zraven in ga kar pri sorodnikih skopam, kjerkoli že smo, ga zvečer oblečem v spalnega pajacka oz žabice, ker če ne prej, zaspi v sedežu na poti domov - doma ga samo prestavim v posteljico

enako je bilo pri ta veliki piki oz je še zdaj - če smo doma, okoli 20ih umivanje in pravljica pa cartanje ipd, če pridemo pozno domov pa samo "hitro" umivanje (če je res pozno, samo zobje) in kakšna "hitra" pravljica ali tudi ne...nikoli nismo imeli neke posebne rutine

si ne znam predstavljat, da popoldan oz zvečer ne bi mogla nikamor, ker bi bila že določena ura, mi gremo večkrat ob 19ih ali 20ih šele od doma user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu bina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?