buča
|
jah,saj je žalostno.Včeraj smo se po 5 letih spravili v Prekmurje,kjer smo v domu obiskali pra pra babico.Je že klicala,kdaj in če bo sploh lahko videla mojo Piko.Žalostna sem in po glavi se tolčem,pa zakaj hudiča nisem šla že prej????Ma 1001 razlog sem vedno našla,zakaj ne morem.Od leta 01-02 sem bla noseča,potem sem imela splav,potem sem zanosila spet in sem imela rizično,tko,da sem veliko ležala(moram napisat,da mi bo lažje )...ko je bla Pika majhna,sem rekla-no way-...in to je minilo slabih 5 let Ko smo vstopili v 3 štuk doma,sem zagledala mamo(kličemo jo mama)...mah,saj je niti nisem spoznala.Gledala sem svojo mami,da naj že kaj reče,če je to res mama... ko je spregovorila,sam vedela,da je ona.Vsa upadla v lica in brez barve...še manjša,kot je bila...bolna,komaj hodi(87 let).... Ja,Zdenka,a si ti prišla k meni,je rekla...in zajokala.......................Pika ji je nesla rožico in ji je brez besed dala,pa še objela jo je...pa nihče ji ni rekel...to me je zelo ganilo...A to je pa tvoja Pika,je udarjala mama po prekmursko,,,kako lepo,lepo punčko imaš... .... V glavnem..tam pri mami smo bili 1 uro,potem je postala utrujena. Včeraj smo prevozili 7 ur vožnje,da smo za 1 uro videli mamo,to je tudi največji razlog,zakaj Pike nisem odpeljala na to pot(vedno iščem neke izgovore,neumna jaz)...cesta je nevarna,videli smo veliko nesreč,med njimi tudi tisto hudo,pred Mariborom... V glavnem....zdi se mi,da mame ne bom več videla. Slikali smo se skupaj 5 generacij(pra pra babica,pra babica,babica,jaz in PIka),kar ne doživiš vsak dan...poslovili smo se od mame,ki je nemočno stala na hodniku in močno kašljala upam,da mi bo oprostila,ker res dolgo dolgo nisem prišla na obisk,ker jaz si sama sebi še dolgo ne bom.
|