|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sladkorna
19.10.2005 19:24:28   
pikica_
Zivjo Vsem,

mam eno vprasanje. Danes sem bila pri ginekologu in mi je dal napotnico za test sladkorne. Zdej me je pa kr strah, ker ni kaj dost povedal, zakaj se je tako odlocil. A je ze katera od vas morala med nosecnostjo na test zaradi sladkorne? Ce ja, zakaj?

Hvala za odgovore ze vnaprej in Vsem user posted image in njihovimuser posted image  lep pozdravcek.

Pikica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sladkorna
19.10.2005 19:28:09   
sarazan
Jaz bom šla na ta test naslednji teden. V družini imam sladkorne bolnike in sem tako nekako lahko nagnjena k nosečniškemu diabetesu.
Na pregled moraš priti tešča, spiješ glukozo, vzamejo kri in počakaš na rezultate.

Nič hudega ti ne bodo naredili.

Če pa slučajno imaš nosečniški diabetes, ti bodo pa svetovali dieto in te pregledovali malo bolj pogosto, saj ta "bolezen" lahko poškoduje plod.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu pikica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2005 20:05:38   
Ninica
Ja, meni so ga delali med nosečnostjo 2x. In so me potem registrirali kot gestacijski diabetes, to je takšen, ki se pojavi samo v nosečnosti potem pa izgineuser posted image . Vedno sem imela povišan sladkor v krvi in urinu, tako da sem dobila aparat za merjenje sladkorja v krvi  ter si ga 3x dnevno po obrokih merila. (imela sem strogo dieto - brez inzulina)

Nič ni hudega, le glukozo boš mogla piti- ogabno kotuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu pikica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2005 21:42:18   
XXYY
Živjo!

Tudi jaz sem bila na tem pregledu. V naši družini ima moja mami diabetes. Ampak jaz mislim, da je šla večina nosečnic dati kri za sladkorno? Vsaj takrat ko sem šla jaz, jih je blo še ene 6 - 7 nosečnic.
Men se zdi, da se je zdaj v zadnjem letu pojavilo veliko število nosečnic, ki imajo sladkorno. Po mojem, da hodijo na te preglede skoraj vse (večina).

Tako, da je to v nosečnosti normalno. Bolje, da ti ugotovijo sladkorno v nosečnosti, kot pa pol, ko je prepozno (da nimaš še komplikacij v nosečnosti). Vsaj zmanjšajo ti ga, če ga imaš kaj (sladkorja v krvi)

Nič bat, če te je g. dal na ta pregled. Bodi vesela, da te je dal.

To popiješ na tešče glukozo, potem počakaš eno uro in ti potem vzamejo kri. Počakaš še 10 - 15 min. in ti povejo koliko imaš sladkorja v krvi. Normalno je do 7,7. Tako je meni rekla una gospa.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2005 21:43:15   
Pajaca
Naj te ne skrbi, nekateri g pošljejo na ta test vse pacientke. Mene so ker je bil otrok prevelik.

Je pa tako. Imaš dva testa. Prvi je ta hiter. Na tega ni treba prit tešč (saj men so to po testu povedal). Uglavnem prideš tja, dobiš sladkor v vodi za spit (ni tko hudo, sam če je mrzla voda) pol moraš pa eno uro mirovati. Ne smeš hodit, jest, pit, nič.... sediš in čakaš. Pol ti vzamejo kri in čez 10min dobiš rezultat.... v tem času lahko ješ!

Ta dolg test je pa smotan. Ta je na tešče. Prideš tja.... ti vzamejo kri in dobiš še enkrat več cukra v vodo (zato svetujejo da prneseš limono, da lažje popiješ. Pol pa sedet na klop... na nič pit, jest, hodit. Čez eno uro daš kri, pa še čez eno pa še čez eno. Torej 4x vzamejo kri, pa traja 3 ure. Vmes skoz miruješ. Najbolj da vzameš povšter s sabo, k drgač te bo rit bolela na trdi klopi, pa kakšno fajn knjigo. Rezultati čez 10min, vmes tečeš jest....

Večinoma ne ugotovijo ničesar. Pošljejo pa običajno na pregled pri diabetesu v družini, če ti teža ful poskoč, če je otrok prevelik.... eni pa... kar vse po vrsti.

Tko da ne skrbi, bo vse ok. Sam mal se boš načakala.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2005 0:03:36   
Suzi*
Ojla!

Mene je moja G dala na prvi test za sladkorno, ker sem se do polovice nosečnosti zredila za skoraj 9 kg. rezultat je bil le malo povišan sladkor. Potem sem šla še na 3-urnega, ki je pokazal nosečniški diabetes, kar pomeni netoleranco za sladkor, oz. da se ob zaužitju velike količine sladkega krvni sladkor trenutno preveč poveča. Potem sem bila zadnjo tretjino nosečnosti na dieti (nič sladkega, mastnega,...), ki sem se je trmasto držala in na koncu nosečnosti bila le na 10 kg plusa. Sem imela pa po tem kao odkritju diabetesa še 2x kontrolo sladkorja v krvi na tešče in ta je bil vedno normalen, kot vedno do sedaj. (na tešče nikoli nisem imela povečanega sladkorja). Tako da sem sam pri sebi tudi malo podvomila v te teste.....user posted image

Neodkrit nosečniški diabetes  teoretično lahko povzroči okvare ploda, pa otroček lahko da prveveč zraste in je pretežak (okoli 4 kg) in ima ful velik trebušček. Moja G je mislila, da bodo meni predčasno sprožili porod zaradi te diagnoze, vendar sem rodila normalno 2 dni pred PDP, popolnoma zdravega sončka, velikega 51 cm in težkega 3330g. user posted image

Tako da ti kar pogumno na test. user posted image

lp, Suzi

(odgovor članu pikica_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2005 0:08:41   
KODA
Jaz sem bila na OGTT v obeh nosečnostih,ker sta bila prevelika in ker sem potencialen kandidat za to,ker je v družini.Pri obeh je bilo nekako enako(mogoče kakšen teden odstopanja).Okoli 12tedna je bilo še vse negativno.Okoli 20 tedna in 25 tedna je bila motena toleranca glukoze(MTG).Šele okoli27 tedna je bila potrjena diagnoza gestacijski diabetes.Pa oba sta bila prezgodaj rojena zaradi velikosti.(maj-34teden-3320g)(Vid-35teden-3680g).Pa ne pozabi vzeti seboj limonce.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2005 0:40:44   
Anonimen
Moja G pošlje vse nosečke na ta test. Sem mislila, da je to standardna preiskava v nosečnosti.user posted image No, jaz sem ravno ta teden bila na tem testu, pa me niso nič klicali, tako da sklepam, da je izvid ok.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......