puncica
|
Prišparamo predvesem zato ker nismo v mestu doma, kjer bi imel trgovine na peš dostopu, če hočmo v kak nakupovalni center se mormo vozit vsaj 30 km. Sicer pa si zase zelo malo kupim, prišparamo pri cotah in čevljih, moj itak kupuje samo stvari pod 10 jurjev, kar je več se mu zdi že bedarija, sama pa si kupim tud tako malo cot, da vse ponosim do konca, sej se pol že kr mal nerodno počutim iste cote 3 leta a kaj ko so še čist ok, tud kot otrok sem imela stvari zellooooooo dolgo glede na mojga brata. Tamala tud nima ne vem kakšnih cot novih, ker ima starih ful ko sem jih dobila, kupim sam kar nima, npr. je imela sam 2 bodija kratek rokav sem šla v merkator in dokupla še 4, ker je blo za naše potrebe 2 premalo. No to je glavni vir šparanja, drugače pa ne gledamo na stvari kolk stanejo, špecerija, kupimo pač kar rabimo ne glede na ceno. Pri elektriki, vodi, pa teh stroških tud ne šparamo, da ne bi kurl boh nedi, ker zmrznem, tako da tud če je zunaj 15 stopin pa še me zebe, si prnesem drva in kurim Za bencin ne mormo šparat, služba je služba, na izlete sicer ne vem kake ne hodmo, na vsakih 14 dni pa naredimo še vsaj +200 km k mojim staršem. Telefoniramo tud ne ne vem kolk, sam ne zato ker ne bi hotl, pač pa se nobenmu ne da . K frizerju ne hodim, nisem bila že 1 leto se mi zdi barva me kolegica, strižem se pa ne. Kozmetičarke tud še nisem obiskala, od kozmetike imam maskaro in glos pa črtalo za oči, pa nivejino kremo. NO to je to, pač je naš način življenja in moram povedat da se v 1 letu da dost prišparat, sva pač oba bol varčevna. Vsak mesec mi nekaj ostane na računu, nikol se še ni zgodil da bi šla v minus ali bila na nuli. Mam neko svojo mejo, ki jo na računu ne presežem, če ne se slabo počutim in če je ta meja presežena, šparam, tako da si pač tisti mesec kej ne kupim, če sem imela v planu.
< Sporočilo je popravil puncica -- 15.10.2005 17:31:44 >