aljuška
|
Oj! Jaz sem tudi diplomirala na Turistici leta 2002 in imam naziv dipl. organizator v turizmu in ti lahko povem, da v bistvu lahko delaš na več področjih, odvisno od ''začetka'', dosti pa tudi od poznanstev, Lahko si v kongresnem centru, marketingu, prodaji hotela, tur.agenciji, recepciji, tudi PR ( stiki z javnostjo ), protokolarne zadeve..Sam ponavadi je tako, da moraš nakje začeti, kakšna recepcija, da lahko potem napreduješ in si nabiraš izkušnje. Jaz sem najprej delala na recepiji, zdaj pa sem že od leta 2001 zaposlena ( pogodbeno ) kot informatorka ( TIC ), kjer pa sicer ni možnosti napredovanja, edinole če grem drugam, pa še tam bi morala začeti ''od nič'', ker se kar tako povzpeti na kakšno bolj 'nobl' mesto, bolj težko. Veze in poznanstva pospešijo zadeve, pa tudi tvoja pridnost pomaga.In ja, tudi dosti sreče. Jaz vem da sem poslala eih 20 prošenj za delo, preden sem dobila delo na recepciji. Od 20, so mi 5 odgovorili negativno, eden ( tam sem delala ) pozitivno, ostali pa so me kar ignorirali (???)..Ne vem, če je ravno povpraševanja po tur.delavcih..Se mi zdi, da je tu na obali že precej več ponudbe kot povpraševanja in je dejansko preveč diplomantov turistice kakor razpoložljivih del. mest.. Pa so nam takoo zagotavljali službo po diplomi.. Potem pa znajdi se.. Amap močno upam, da v drugih mestih ni tako in da kje tur. delavce tudi dejansko potrebujejo! Ciao! Alja