|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izpis iz vrtca
30.9.2005 23:17:26   
Anonimen
Otroka sem izpisala iz vrtca.  Svetovalna delavka mi je omenila, da obstaja glede izstopa iz vrtca zakonsko določen rok.
Več mi ni znala povedati.
Mogoče ve katera od vas?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izpis iz vrtca
30.9.2005 23:26:51   
Gina
Poglej zakon o vrtcih - zdajle se mi ga ne ljubi iskat, če pa me spomniš jutri, ti ga poiščem, če ga do takrat še ne boš našla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2005 23:27:36   
Gina
Na pamet pa se mi zdi da je rok en mesec ali nekaj takega.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2005 23:39:50   
Katarina
Živjo,
en mesec, kaj naj bi se v tem mesecu zgodilo?
Je to za primer, če se premislim-o?
Vzgojiteljici se mi zdita neprimerni, zato sem otroka izpisala. Obiskoval je jasli, varstva ne potrebujemo, menila sem, da bi mu družba otrok dobro dela.
Grem iskat zakon, hvala za namig!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2005 7:28:39   
Natas@
Pri nas je odpovedni rok 15 dni.

(odgovor članu Katarina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2005 7:32:45   
Spark
Pri nas je tudi odpovedni rok 15 dni.

Lp

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2005 7:37:17   
Anonimen
Če je odpovedni rok 15 dni, moraš verjetno še za teh 15 dni plačat, kot da bi bil otrok v vrtcu. Mogoče, ne vem, razmišljam...

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2005 7:40:10   
CIPRESA
Pa zakaj pa rabijo odpovedni rok??? V čakalni vrsti jih je ziher veliko da ga zamenja za hrano pa en dan prej poveš nevem no....men se zdi čudno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2005 8:23:04   
Anonimen
Odpovedni rok sicer je (ne vem, kakšen), vendar pa to ne pomeni, da otroka v času odpovednega roka moraš voziti v vrtec. Če se en dan pač odločiš, da ga ne boš več pripeljala, ga enostavno ne pripelješ. V času odpovednega roka se samo urejajo birokratske zadeve in poteka vpis naslednjega otroka s čakalne vrste. Je pa vse to seveda na tvoje stroške.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2005 8:26:19   
Katarina
Zakaj na moje stroške,
sem mar jaz kriva, če so vzgojiteljice neučinkovite?
Poleg tega ne bo na novo vpisan prav nihče.

Hvala za info!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2005 8:38:46   
Anonimen
Ničesar nisi ti kriva...
Vsak ima pravico do svojega mnenja in v tem primeru velja to tako zate kakor tudi za vzgojiteljico. Ona naj bi bila za vzgojo in varstvo otrok strokovno usposobljena in na podlagi svoje izobrazbe in delovnih izkušenj ima pravico do tega, kako bo delala z otroci (tukaj ne mislim na to, da bi ji bilo vse dovoljeno, zakonske omejitve so logične). Ti, kot mati, pa imaš pravico, da se z njenim načinom dela ne strinjaš in imaš pravico otroka izpisati iz vrtca oz. prepisati v drug vrtec ali pa ga imeti doma oz. v zasebnem varstvu.
Žal pa vpis v vrtec ni nič drugega kakor neke vrste pogodba. Večina pogodb pa ima tudi odpovedni rok in to zato, da se ponudniki (v tem primeru vrtec) zavarujejo pred morebitno škodo. Kajti tudi vrtec ni nič drugega kakor profitna ustanova. Sebi v finančno škodo ne želi delati nihče, predvsem država ne, ki je lastnica vrtcev. Ko ti otroka vpišeš, se smatra, da ga vpišeš za do odhoda v osnovno šolo. Vedno pa imaš seveda možnost, da si premisliš - vendar ne na njihov račun. Ker ne smejo izbirati otrok, ki jih bodo vpisali, na način, od katerega bodo več kasirali, se lahko zavarujejo samo tako, da dajo odpovedni rok. Dam ti primer: če bi bila ti na RZZ, bi za vrtec plačevala minimalno, samo nekaj tisočakov. Si pa recimo za 1 dan pri vpisu prehitela otroka, katerega starši so tako bogati, da bi se zanj plačevalo polno ceno. In ta bogati otrok gre na čakalno listo, recimo. Ko se ti odločiš, da svojega izpišeš, tudi v vrtcu potrebujejo nekaj časa za ureditev dokumentacije za izpis, pa za to, da pokličejo starše otroka v čakalni listi, uredijo vpis, sporočijo spremembe plačil na Občino in podobno. Ampak dokler naslednji otrok ni vpisan, od njega ne kasirajo nič. Če še od tebe ne bi, so na izgubi. Kar pa pomeni, da je na izgubi država. To pa veš, da ne gre...

(odgovor članu Katarina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2005 8:39:44   
Anonimen
Pri nas je bil 14 dni, se mi zdi. Mislim pa, da piše na prijavnici, vsaj pri nas je. Saj moraš imeti en izvod. Mi smo se potem zmenili tako, da sem na izpisnico napisala datum 14 dni nazaj, pa je bilo.

(odgovor članu Katarina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2005 8:43:56   
Katarina
Hvala za razlago, dobro si razložila.
Vseeno bom poskušala, da za teh 14 dni ne bom plačala, predvsem zaradi tega, ker v podpis nisem dobila prav nobene pogodbe.
Hvala še enkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2005 8:47:07   
Anonimen
Kot "pogodba" se ponavadi smatra vpisnica oz. vpisni list. Redkokje dobiš prav pogodbo, v pravem smislu besede, z vsemi obveznostmi in dolžnostmi obeh strani - čeprav bi bilo po mojem edino tako prav. Črno na belem, da se ve, kdo in kaj in kako in kdaj in zakaj in kje.

(odgovor članu Katarina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2005 8:50:12   
Katarina
Vse obvladaš, hvala!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?