Grascakinja
|
Mi smo kar zgodaj začeli navajat našo pikico na večerni obred, pri enem mesecu ali še prej, če se ne motim. To je zgledalo in še zgleda tako, da se jo okoli pol osme sleče, malo nagica brca, jo okopam, zmasiram, oblečem pižamico, potem nahranim, podrem kupčka in se malo stiskava ali pa pleševa po sobici, nato jo položim v posteljico in dam lupčka za lahko noč. Vse to delamo ob nežni glasbi (Raimond Lap, se dobi tudi v RR trgovini, zelo priporočam) od kopanja naprej ob zatemnjeni lučki. Malečka v posteljici malo gleda okoli sebe in počeblja, potem pa zaspi. Vedi, da ni bilo lahko, sploh na začetku, včasih smo zaspali šele po 2h urah - padala je duda ven, malo smo jokali in se nosili, pa nazaj v posteljico, in podobno, ampak smo vztrajali in se nam obrestuje, da začne zdaj okoli 19:15 kar sama sitnarit za spat. Mogoče imamo tudi zelo veliko srečo, ne bom trdila, da ne. Kar se tiče nočnega previjanja pa - jaz jo vsako noč v poltemi brez pogovarjanja in dodatne animacije enkrat previjem, preden se dojiva, ker se mi zdi razmak 12 ur (kolikor traja do najinega začetka dneva) prevelik za eno plenico. Ponavadi je tudi pokakana, tako da sploh. Vseeno imam to srečo, da se ne razbudi preveč, itak pa potem zadremlje na dojki, ko se naje, in jo samo položim nazaj. Torej, uvajanje večerne rutine ti bo vzelo kar nekaj časa in živcev, ampak se splača vztrajat. Osebno mislim, da 1 mesec ni prezgodaj. Če se hrani na 3-4 ure in zaspi okoli 20h, potem boš ti verjetno itak še budna za prvi nočni obrok, če si bolj pozne sorte. Veliko sreče!!!!
|