Jassika
|
Glede dekoracije je čisto odvisno od tega kateri poročni paket bosta izbrala (vsak hotel ima 3-4 poročne pakete, ki vsebujejo različne stvari). Midva sva npr izbrala osnovnega, kar je pomenilo urejanje vse dokumentacije (sodišče in matični urad), poročni priči, matičarja in prisotnost hotelske ekipe, osnovna dekoracija (kar je pomenilo 2 šopka na mizi in pa okrašen vsak steber poročne "hišice" - ampak ne v celoti, samo spodnji del - je pa bilo čudovito in dišeče lokalno cvetje), poročna večerja s šampanjcem in izbranim menijem in seveda torto, 20% popousta na wellnes (tukaj mislim na ličenje in firzuro, pedikura, manikura....), ritual odpiranja šampanjca s sabljo, darilo za mladoporočenca (klobuka, cekar , sadje in vrhunsko vino), glasbo na poroki (cd s tebi izbrano glasbo), pa mogoče še kaj, kar sem pozabila. Midva sva doplačala mojo frizuro, make up - oboje s probo, manikuro in pedikuro (kar je btw trajalo 5 ur ) in fotografa (s poročnim albumom), kar je vse skupaj zneslo mislim da okoli 300,00 EUR. Mislim pa, da ima vsak hotel na Mauritiusu vsaj 2 možni lokaciji za poroko. Večinoma je to plaža - hotelska, pa botanični vrt v kolikor ga ima in pa na plaži kakšnega bližnjega otočka, kjer je vse bolj intimno in svečano. Midva sva se odločila kar za hotelsko plažo, pa je bilo res lepo. Pazit moraš samo to, da pravočasno rezerviraš hotel, ker imajo povsod samo 1 poroko na dan in zato sva midva rezervirala že 6 mesecev prej. Tudi midva sva se poročila sama, doma pa sva naredila 2 piknika in je bilo čisto super. Ko sva povedala, kako se bova poročila, so nekateri imeli dosti za povedat, ampak na koncu so se sprijaznili, saj sva vsem dala vedet, da je to najin dan, ki ga bova naredila tako, kot bo nama všeč. Mogoče škoda, da ni bilo prijateljev, ampak jaz jih iskreno povedano nisem pogrešala, ker je bilo tako vse skupaj "na izi", poročne obleke brez pretiravanja, bila sva bosa... ne vem no, jaz si poroke drugače sploh ne znam predstavljati - takole je bilo za naju popolno
|