Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Me ne preseneča........saj starš več nič ne zna.....ne segreti mleka in ne naučiti otroka osnov gibanja......za vse je potreben tečaj......najprej starše v tečaj, potem pa otroke.......zakaj pa bi nekdo lahko kaj samostojno dosegel......? Pametnega, odgovornega in samostojnega odraslega vendar vzgojimo le s tečaji......tisti starš, ki ne obiskuje tečaje, ne vzgaja otrok po alinejah iz knjig, ne nudi otrokom socializacije že od tretjega leta otrokove starosti v obliki raznih tečajev in strokovnega nadzora je itak brezvezen starš.......to je novodobno starševstvo, ki se sliši nekako tako "ob pol štirih imam tečaj o duhovni rasti, nato grem v šolo staršev, kjer imamo abc gibanja za novorojenca in pravilen handling, vmes pa dragi pelje dvojčka, enega na violino, drugo pa na balet, ob šestih zvečer pa imata obadva dvojčka plavanje......ti urniki me bodo ubili in že mi je vse slabo, ker ko se bo tretji otrok rodil, bom morala vključiti še taščo, da nam bo pomagala pri razvozih....in jo vsak dan prenašati....potem se je pa še učiteljici v šoli zmešalo, kaj vse jim nalaga za učiti se....a v šoli res mislijo, da imamo popoldneve samo za šolo rezervirane.....?" Ja, nujno potrebni so ti raznorazni "handlingi" in tečaji.......tako pravijo...... Mi je razlozila kolegica, ki uci slovenscino, da otrokom ne daje veliko naloge, ker eni starsi zelijo prevec dati svojemu otroku in ko dete pride po vseh kitarah, violinah, nogometu, plavanju, aglescini, spanscini in nemscini ob 21.00 domov, nima energije za domaco nalogo... Vljudno sem jo vprasala ali se sola prilagaja tecajem ali se tecaji (njihovo stevilo ipd) prilagajajo soli.... malo cudno me je gledala... in izdavila, da so otroci res obremenjeni....