|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velikost ploda v 17. tednu
17.9.2005 13:56:56   
Nikita***
Živjo, zanima me, če ima katera punca podobne izkušnje. Sem v 17. tednu nosečnosti, IVF. Včeraj me je precej bolelo v spodnjem delu trebuha, zato sem šla h ginekologinji, da me je pregledala (maternični vrat zaprt, vse b.p) ter poslušala bitje srčka (ker nima trebušnega ultrazvoka). Rekla je, da je vse ok, maternica se razteza zaradi rasti otročička, za vsak slučaj pa me je poslala še v bolnišnico na ultrazvok. Tam sem naletela na zelo neprijaznega zdravnika, ki je ves čas nekaj jamral, da slabo vidi (res da imam trebuh še od prej kar precej "tapeciran", vendar so doslej vedno lahko vse videli). Nič mi ni povedal, le sestri je dajal informacije. Ustrašila sem se pa, ko je v materinsko knjižico sestra vpisala GV/TT/BIP 30=15/0. To pomeni, da je plod velik le za petnajst tednov. Zdravnik mi ni nič omenil, da je kaj narobe. Sedaj ne vem, kako pa kaj. Malo se tolažim s tem, da če bi zdravnik ugotovil, da gre kaj narobe, bi me verjetnoobdržali v bolnišnici. Ima še katera podobne izkušnje, da je bil plod manjši kot pa je bila v resnici noseča? Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
17.9.2005 14:12:26   
štručka
Draga jery, brez skrbi! To, da tvoja nosečnost traja 17 tednov (šteto od prvega dne zadnje menstr.),ne pomeni, da se otrok dejansko razvija 17 tednov oz da je tudi od dneva oploditve 17.tednov. Ker pride do ovulacije nekje 7 dni od konca menstruacije je normalno, da je pri 17tedenski nosečnosti otrok dejansko star (oz.se razvija) 15 tednov. In tvoje dete je čisto normalno veliko za 17 detensko nosečnost"!!!!

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2005 14:13:15   
Anonimen
Pri katerem zdravniku si pa bila? V kateri porodnišnici? Ker se mi zdi tako zelo znano tole jamranje.
Zdaj sem šla gledat v materinsko knjižico. Najbližji tvojemu UZ je pri meni tisti iz 19. tedna. Pri meni so vse mere napisane zelo na približno, tedni nosečnosti piše 19 4/7, GV/TT/BIP 4,5/19 +- 1t, Femur 3,1/18 +- 1 t, obseg trebuha pa 15,2/20 +- 2 t. Kolikor jaz iz tga lahko razberem so bile torej ene mere primerne za 18 tednov, druge pa za 20 tednov, pa nekje +- 1 teden, nekje 2 tedna ... V glavnem, te mere so tako približne, da bolj ne morejo bitri. Posebno še, če je jamral, da vidi dobro, potem je gotovo pomeril bolj približno. Ne se s tem ukvarjat, če bi bilo kaj narobe, bi ti gotovo povedali. Uživaj v nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2005 14:19:49   
Nikita***
No ja, res je, da je pri meni točno znan datum oploditve oz. embriotransferja. Ampak sta me malo potolažili, hvala. Res me je strah, da bi šlo karkoli narobe, ker to detece je pa res ekstremno zaželjeno. Je bilo pa na nuhalni svetlini vse b.p., tudi velikost ploda.

Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2005 14:20:48   
Nikita***
Aja, Splišni, bila sem v Trbovljah, pri dr. Pogačniku, vendar sem doslej imela z njim zelo dobre izkušnje (lani me je operiral in zelo skrbel zame). Se mi zdi, da je imela včeraj pač slab dan.

Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2005 19:14:16   
giti1
Tudi pri meni je bilo detece vedno premalo. G mi je komplicirala iz enega UZ v drugi UZ. Vedno premalo. Tako da sem bila že teden pred datumom UZ-ja v depresiji. Pa smo dobili 49 cm veliko in 3150 težko pikico. Tako, da NE SE SEKIRAT, bo otrok imel posledice. Uživaj v teh lepih trenutkih nosečnosti.
LP, giti1

Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?