|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah
15.9.2005 22:40:21   
janč
vas je kaj strah pred porodom in zakaj?
mene namreč je zelo in to zato ker grem rodit že tretjič
prvič sem z umetnimi popadki rojevala 14 ur, drugič pa 6 ur in zaradi tega me je noro strah
kaj pa ve???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   strah
15.9.2005 23:07:45   
Anonimen
Mene je bilo obupno strah, prav panično. Je moj 6. čut imel prav, strah je bil upravičen.

(odgovor članu janč)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   strah
15.9.2005 23:18:23   
Aleksandrin
Mene pa niiiiiiiiiii...

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   strah
16.9.2005 7:35:28   
Lunca1
Janč vzemi EA, če te je strah. Jaz sem se noro bala poroda in si zabila v glavo da bom rodila na jesenicah Z EA. Ni mi bilo žal. Porod je od sprožitve (samo umetni) trajal 6 ur in nimam slabih spominov nanj. Tistim ki se bojite definitivno priporočam.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   strah
16.9.2005 8:07:58   
medvedek
Moram vam priznati, da mene ravno še ni strah. Sem namreč v 30 tednu nmosečnosti. Kako bo pa na koncu pa še ne vem. Želim si le, da ne bo prehudo in da bo z najinim medvedkom le vse vredu.

LP MAMI

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   strah
16.9.2005 8:10:06   
Teni_
Mene ni strah poroda, mene je strah šivanja. Še vedno, enako je bilo namreč tudi 1. Lp,Mojca

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
16.9.2005 12:05:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janč)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   strah
16.9.2005 12:15:06   
puncica
Ne ni me, ker me tud prvič ni bilo, kaj pa vem, kr nekako sproščena sem bila, bol strah me je it k zobraju kot rodit. je pa res, da sem upala da bo tako kot pri mami in stari mami, ko sta rodile v trenutku in res je bilo v 2 urah smo imel malčico.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   strah
16.9.2005 15:42:06   
DrejcDrejc
Jaz sem še daleč do tam in še ne razmišljam o tem, a sem ravno včeraj prebirala en članek, da je ogormen del poroda psiha. Ženska, ki jo je strah poroda, bo izločala preveč ali pa premalo adrenalina in s strahom podzavestno ovirala dober potek poroda. Zato je potrebno pozitivno razmišljati in iti v to sproščen.

Nimam pojma, kako bo to pri meni izgledalo, ker bo prvič, pa še precej časa je do takrat. Bom pa prebrala čimveč porodnih zgodb, ko bo čas zato in se iz njih gotovo kaj naučila. Konec koncev je vsaka bolečina in trpinčenje ure in ure na koncu poplačano z ogromno nagrado - bebica pokuka na svet!

Predvsem se je treba rešiti strahu pred bolečino. To je tudi nasploh v življenju moj edini strah in verjkamem, da še marsikoga drugega. In če se tega rešiš, je po moje veliko lažje pri porodu.

Sicer pa obstaja tudi EA, a ne?
Vso srečo in čim lažje porode vam želim!

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   strah
16.9.2005 17:17:46   
mml
Mene osebno samega poroda ni strah, ker je to pač stvar, ki prej kot slej mine in veš, da ima bolečina smisel in da te na koncu čaka nekaj lepega.
Mene bolj skrbi kako bo po porodu, kako bo z dojenjem, navajanjem na novega družinskega člana in še kaj bi se našlo....

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   strah
16.9.2005 17:45:47   
lenika
Jaz sem še na začetku nosečnosti in me je predvsem strah tega, da ne bi bilo kaj narobe. Vesela bom, če bom imela zdravo nosečnost in zdravega otročička in za to se pa splača malo potrpet, tako, da sedaj me ni še nič strah in upam, da me tudi ne bo.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   strah
16.9.2005 17:57:25   
Katjusa
Mene je ze zdej mal strah k si ne predstavljam kako lahko tako veliko bitje pride tam ven Pa sem mojmu ze povedala da me je strah pa mi je reku da mi bo pomagal da bo sel polek in da bo slo cist lepo! Sicer je res do tja se dalec sam mislim da nikoli ni prepozno se na to pripravit.... Sem pa drugace vesela k moj prag bolecine je malo visji od drugih tak da upam da mi bo to takrat pomagalo

Drzte se vse bo vredu sam kot je Drejc povedala treba je pozitivno razmisljat in bit sproscen

LP Katja

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: strah
29.9.2005 22:37:46   
janč
joj nekatere ste dobre da pozabljate na strah

jaz se ga pa kar ne morem znebit
no saj mogoče se bo pa kar izšlo

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2005 23:10:13   
Anonimen
Mene tud samega poroda ni strah, mislim bolečin zarad popadkov, čeprav nimam predstave, kakšne so. Me edino skrbi, da bi se kaj zakompliciralo, pa ne bi pravočasno ukrepali in bi bilo kaj z otrokom narobe. Pa strah me je, da bi me blo treba rezat in šivat, tega pa res.
Ja, pa tako kot je že ena zgoraj napisala, veliko bolj kot porod, me skrbi privajanje na novega družinskega člana. Ali bom zmogla, ali bom znala, bom sploh sposobna bit mama? Me je kar groza.

(odgovor članu janč)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2005 23:31:20   
kati*
mene tud ni strah samega poroda ... bolj tega, da bi blo karkoli narobe user posted image ... ampak ne smemo misliti na strah!!

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.9.2005 9:37:11   
Eviii
jaz sem že od vsega začetka nosečnosti v nenehnem strahu. na misel mi prihajajo različna vprašanja? bom dovolj skrbela za user posted image  v nosečnosti? bom imela kake komplikacije? kako bo zgledal porod? bom potem dobra mati in bom znala vzgajati dojenčka?
sem se o tem pogovorila tudi s svojo osebno zdravnico. povedala mi je naslednje. strah ni niti najmanj odveč, vsaj v dopustnih merah. je pa tako, da so punce, ki zanosijo mlajše, dosti manj pripravljene na nosečnost in porod in se tudi manj sprašujejo in jih je zato manj strah. starejše nosečnice (sama jih imam 32) pa so dosti bolj izpostavljene strahovom, ker so o situaciji bolj ozaveščene, ker si tudi same bolj želijo, da bi stvari potekale po planih in da ne bi kaj zamočile. popolnoma se strinjam z njeno razlago!

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.9.2005 10:45:06   
renan
Tako razmišljam: kaj je en dan bolečin nasproti celemu življenju...Vse slabo zelo hitro pozabimo..Sama sem doživela nekaj ogromnih udarcev usode ( izgubila oba starša v dveh tednih) in ne predstavljam si, da bi fizične bolečine lahko bile tako hude kot psihične. Vsaj trajajo ne tako dolgo. Bolj me skrbi, kako bom obvladovala življenje z malim bitjecem. Pa tudi to bo nekako šlo, da bomo le vsi zdravi..
In še eno floskulo si ponavljam: če je pred mano porod prestalo milijarde generacij žensk in je to najbolj naravna stvar na svetu, zakaj bi  potem paničarila...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.9.2005 11:08:42   
puncica
Mene ni bilo prvič nič strah, zdej pa tud ne kljub temu da mi moj skoz govori, pa kako te ni nič strah, a veš kaka bula se ti tam spodi naredi, ko glavica ven prideuser posted image Je pa res, da sem rodila v 2 urah od začetka popadkov do rojstva.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.9.2005 15:31:54   
sarazan
Včasih so rekli, da je strah votel, okoli ga pa nič ni. user posted image
Noseča sem prvič in sploh ne vem, kako izgleda porod. Prav nič se ne bom strašila, saj konec koncev sama lahko naredim največ, da pride naša punčka na svet. Poskusila bom misliti na vse lepe stvari, ki jih bomo počeli v naši mladi družinici in sledila bom navodilom babice, ki sigurno ve, kaj dela. Če bo kaj bolelo (pa sigurno, da bo), bom pa poskusila čim bolj pravilno dihat in izkoristit vsak popadek, da se mi porod ne bo vlekel.
Drage user posted image ! Kar pogumno, noben porod ni enak drugemu. Če ste imele slabo izkušnjo, ni nujno, da bo spet tako.

Lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.9.2005 16:20:03   
arielca
Moje občutke ne bi ravno povezovala s strahom, ampak s tistim občutkom negotovosti, ki se pojavi pred vsakim 'prvič'. Je bilo pa že milijonkrat ečeno, da se za malo pikico splača potrudit in tudi potrpet.

Bomo videli, kako bo!!!!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.9.2005 16:31:55   
anajmad
Ne govoriuser posted image .Imela sem dva težka poroda,da gorje.Pa nimam nizek prag bolečine.Pri prvi,sem bila odprta 4 cm,nafilali so me z dvema flašam umetnih,tako da se mi je kar mešalo od bolečine.Na koncu se je tamala zagozdila,ker mene so preveč našopali z umetnimi,tako da so mi dve babici skočili name in pritisnili na trebuh,da je tamala kar poletela ven,ker drugače se ji je že slabo godilo.
Pri mojemu drugemu porodu,je pa bilo itak vse narobe.Bilo je zelo prezgodaj v 6.mesecu,popadki so me že zdelovali cel teden prej in te neznosne bolečine,sploh zadnje tri dni,ki sem jih imela,se ne da opisati.S tem,da sem ležala cel teden notri in so me dan pred porodom odpustili,ker so mislili,da sploh niso to porodne bolečine,ampak bolečine od miomov.Jaz se nisem hotela več prerekati,ampak na žalost drugo noč sem rodila res v mukah svojegauser posted image .Res,kar sem doživljala,se ne da opisati.
zato sem bila kar vesela,po eni strani,ko mi je rekla g.,da bom imela CR.saj vem,da me bo potem tudi bolelo od operacije,ampak da bi še šla vse enkrat skozi....user posted image ne,sem preveč pretrpela.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.9.2005 17:36:06   
cuma
Jaz sem že enkrat pisala o tem pred kakim tednom dni. Takrat me je grabila panika in mogoče me bo še kdaj...user posted image , vsekakor pa vem, da ne meni in ne moji punčki strah prav nič ne koristi. Zato sem se odločila, da ga bom sicer sprejela, ampak se ne bom z njim ubadala več kot toliko. Odločila sem se, da je moj strah normalen in s tem se je zmanjšal.
Kar se tiče porodnih zgodb...
mislim, da je porod tako pomembna in s čustvi nabita izkušnja, da je nihče ne more opisati objektivno. Zato včasih prebiramo zgodbe, kjer so se dejansko dogajale težke stvari pa mamica o tem poroča na recimo temu "trezen" način...včasih pa smo priče zgodbam, ko se zaradi manjših težav nekdo zelo razburja - da ne rečem "napihuje", kritizira in ostro obsoja vse kar je bilo. Tako da, mene osebno, porodne zgodbe nikoli niso pomirile ali potolažile, kvečjemu obratno. Ob njih sem si vlila  novih strahov in novih dvomov.  
Upam zase in za vse vas, da bo šlo vse dobro skozi!
Bomo držali user posted image , druga za drugo pa bo!
Lp cuma 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.9.2005 21:04:07   
MojcaG
mene tudi ni (presenetljivo) prav nič strah, verjetno zato, ker ne vem, kaj me čaka..user posted image  

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.9.2005 21:36:44   
janč
joj jaz sem dvakrat zelo težko rodila, zato se bojim, ne zaradi drugege, ampak samo da bom zdržala
mene sam porod ne skrbi, ampak popadki, katere sem obakrat imela umetne

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?