|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in zaroka
19.10.2013 18:28:16   
Anonimen
na kratko...

noseča je 5 mesecev in me zanima ali lahko zaroka (glede na to, da pišete vse ženske, da je to šok, veselje itd.) škoduje plodu/otroku?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in zaroka
19.10.2013 18:33:39   
LuLu
Ko sem tvoje vprašanje prebrala sem pomislila...

Hvala bogu, da nisem noseča, ker bi ravnokar splavila

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2013 20:45:57   
alda

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Ko sem tvoje vprašanje prebrala sem pomislila...

Hvala bogu, da nisem noseča, ker bi ravnokar splavila

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ojoj in taki osebki imajo otroke :D

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2013 23:41:00   
ronja
Komot se zaročiš, poročiš, veseliš in smeš biti tudi kdaj žalostna, pa zato otroku ne bo nič hudega. Zanj ne bi bilo dobro, če bi te recimo partner posiljeval, če bi bežala iz države pred revščino, bila podhranjena, če bi živela kjer je vojna itd... To so stresi, ki lahko škodujejo otroku (pa mu ne vedno). POzitivna čustva so sicer včasih utrudljiva, navadno pa ne izločajo kakih strašnih stresnih hormonov, ki bi škodovali otroku.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2013 0:11:20   
mateyka
si pozabla na Meto iz Cvetja v jeseni..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2013 0:15:40   
ronja
To se mi je vedno zdel najbolj za lase privlečen scenarij oz. "razplet" v literaturi! Mislim - kera neumnost! (nalašč v dialektu;). Starjši možakar že dolgo hodi z mlajšo deklico in potem NJO kap, ko jo zaprosim - adijo pamet! Tavčarja nisem mogla že samo zaradi te knjige ne! Pa glih to se učimo, no! ko da ni kake bolj pametne knjige vesoljni slovenski narod napisal...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2013 0:38:53   
Lukka
Hahaha... Mah jaz sem Tavčarja imel rad. Predvsem mi je bila ljuba Visoška kronika. Pa ne vem zakaj... Zdaj priznam, da ga že dolgo nisem bral.
Kar se tiče pa šokov - nisem ravno pravi naslov za to, kaj se dogaja v glavi nekoga, ki donaša, pa vendar - ne vem zakaj bi bil problem nekoga zaprosit, kljub temu, da pričakuje malčka. Po drugi strani bi ji pa jaz pustil nosečnost čim bolj v miru, brez da ji gre po glavi še "poroka".
Mogoče pa lahko malčku daš (ko bo rodila) doma okrog vratu zaročni prstan in sporočilce: bi ti mamica, se poročila z mojim očijem? Potem pa rečeš, da malček neki mrmra in če gre lahko v zibko pogledat kaj je...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2013 0:43:01   
Vijoličarka
Ronja, pozabila si, da je bila Meta srčna bolnica. Pa v tistih časih so bile poroke med mlado punco in starejšim možakarjem nekaj čisto običajnega. In če si predstavljaš, kaj je za kmečko punco, okoli katere so freleli lokalni zmešani petelini, en takle gospod, ki zna lepo govoriti, je zgodba čisto verjetna.

Preberi '4000', pa ti bo mogoče Tavčar kaj bolj všeč.

Po drugi strani pa, vsak ima kakšno 'mednarodno ljubezensko zgodbo', ki mu gre na jetra. Meni osebno gre na jetra Ana Karenina (ne celoten roman, samo nje ne maram preveč, predvsem pa ne prenesem Vronskega).

Kar se originalnega problema tiče, menim da za nosečnico snubitev ne bi smela biti šok, mogoče to celo na pol pričakuje.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2013 1:04:44   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
To se mi je vedno zdel najbolj za lase privlečen scenarij oz. "razplet" v literaturi! Mislim - kera neumnost! (nalašč v dialektu;). Starjši možakar že dolgo hodi z mlajšo deklico in potem NJO kap, ko jo zaprosim - adijo pamet! Tavčarja nisem mogla že samo zaradi te knjige ne! Pa glih to se učimo, no! ko da ni kake bolj pametne knjige vesoljni slovenski narod napisal...

anede? user posted image moj mož se je skoraj rofl-al od smeha, ko sem mu povedala ta poboldani "zaplet(odplet?)". user posted image

všeč mi je izraz "vesoljni slovenski narod"; tako pompozno vseprisotno - fensi user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2013 1:06:52   
ronja
Mnajh, nisi me čisto prepričala... Ajde, je bila bolna (ne bolanauser posted image ), ampak vseeno... Meni vseeno deluje za lase privlečeno. Mogoče se težko vživim v to, da ji je toliko pomenila ta poroka ali da si ni mislila, da bi si želel poročit z njo, če sta bila pa skup... to mi je čudno.
No, zadnjič me je lubi prijavljal za zdravstveno in pravi, da bi prijavil svojo punco... In ga una tako uradniško pogleda: "Punco? hm... Pa mata vidva kaj otrok skupaj?" On: "Uh, kolikor hočeš, tri!" Ona:"Tri? Aja, no, potem pa ni problema, pa še skup živite, na istem naslovu, sploh ni problem! Ampak kaj pa rinka?" On:"Ja, za to pa ne vidiva razloga." Ona:"Hahaha, pri treh, pa ne vidita razloga, hahhaha!" Se baje kar ni mogla nehat smejat. On: "Ste pa taki ko moja tašča: ampak pri treh je pa res vse drugače." user posted image Sva se ful narežalauser posted image No, glavno, da sem dobila papirjeuser posted image .

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2013 1:09:09   
mateyka
ronja, sam v dubaj na počitnice pazi kako greš..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2013 1:09:17   
ronja
všeč mi je izraz "vesoljni slovenski narod"; tako pompozno vseprisotno - fensi

Saj smo res povsod! V najboj zakotni kubanski vasici smo sedeli v vozku, ki je peljal naprej... sami slovenci (prišli tja neodivno). V Himalaji sta dva slovenska biciklista v celem času kolesarjenja srečala samo še enega norca z biciklom... Slovenca... Ma, kamorkoli greš, smo tam. Samo očitno ne znamo napisat ene bolj pametne knjigeuser posted image . Ne, saj so super knjige slo. avtorjev, samo majo pač to na listi, zakaj pa ne bi vedela...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2013 1:11:18   
ronja
ronja, sam v dubaj na počitnice pazi kako greš..

Ko bova mela za dubaj, se pa tudi poročiva, hahauser posted image . Ne, saj če bi bilo treba, bi se že predstavila za moža in ženo - čeprav mi je to strašansko hecno - da bi rekla, da je moj mož, se tako resno sliši in mu čist nič ne paše, ene tok kot meni ženauser posted image . Že to, da sem mama, sem rabila 3 otroke, da sem sprocesiralauser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2013 9:11:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

na kratko...

noseča je 5 mesecev in me zanima ali lahko zaroka (glede na to, da pišete vse ženske, da je to šok, veselje itd.) škoduje plodu/otroku?

user posted image ... ammmmm ... a ti to resno?
Ko sem bila 5 mesecev noseča z našo frajlo, so mi na polikliniki brez protibolečinskih sredstev ravnali nogo s počenim meniskusom (bolelo je tako, da grem raje še 3x rodit ... me je cela travma slišala user posted image ), pa je s tamalo vse vredu ... no ok, mogoče bi brez te travme znala že znala poštevanko do 100 ... ampak jeb** ga user posted image
Pozitivna presenečenja pa po mojem mnenju znajo samo pozitivno vplivati na otročka ... hormon sreče pa to user posted image

< Sporočilo je popravil Otika -- 20.10.2013 9:12:01 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2013 13:21:41   
SU
Tudi jaz nisem bila sigurna, če je vprašanje resno ali ne... Mene je zaprosil in, ker sva potem vse svoje energije usmerila v načrtovanje poroke, nama je končno uspelo narest bebiko... Torej sem čez mesec dni po zaroki ugotovila, da sem noseča.
Menim, da je to kvečjemu pozitivno--kako naj bi veselje, vzhičenost, tak lep dogodek negativno vplivali na nosečnost in otročka?!!?
Moj prvi otroček je v bušiju moral preživeti moje celodnevno in nočno jokanje, ko je umrla moja psička, na katero sem bla zlo, zlo navezana... to je bil verjetn šok zanj.
Pri drugi nosečnosti pa smo imeli neke druge probleme v družini (sorodniki) in sem bla spet vsa nervozna, jest nisem mogla itd. itd. itd. pa je blo kr vse ok.
Tko, da ja... kot je napisala ronja... škodijo bistveno hujše stvari kot je poroka, zaroka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?