peshich
|
Zadnje čase se pogosto peljem mimo Ljubljanskega, pa je kar konstantno gneča. Midva sva vzela letno, ni draga, mislim da 35 evrov - če potem seveda greš vsaj 5x, 10x. Mi smo blizu, in je LJ ZOO roko na srce precej fleten kraj za igranje in posedanje. Če pa je volja pa gremo še kako živalco pogledat. Ne vem, spomnim se pred leti, kako je bilo in če pomislim kako je danes, lahko rečem, da predvsem kar zadeva dogajanje in urejenost "dodatnih" objektov je vse skupaj veliko boljše. Se pa strinjam, da jim predvsem starejše kletke, stranišča (ki so za povrh brez previjalnice) in tista spodnja parkirišča niso ravno v ponos. Verjetno bodo kaj naredili tudi po tem planu v bližnji prihodnosti, imam občutek, da se trudijo napredovat. Pred kratkim smo bili v Zagrebškem ZOO, ni napačen, ampak ko sem videl v kakšni betonski jami živijo medvedi, me je kar stisnilo pri srcu. Saj si rečeš, da večina teh živali divjine nikoli niti ni videla, pa da je fajn iz poučnih razlogov, da lahko otrokom pokažeš živali in se še sam marsikdaj česa novega naučit, ampak bi jih morali precej bolj spoštovati, kot jih. Na Dunaj in v Muenchen pa se odpravimo takoj, ko bo naša mala pupika malce večja in bo dojela, za kaj se gre, ker na sladoled v Dunajski ZOO naju ravno ne vleče ;). Je pa ZOO še vedno boljši, kot cirkus z živalmi. Sem slišal, da so pri nas zdaj prepovedani. Kdo ve, kako to? Se je kaj zgodilo, ali je samo odgovornim končno kapnilo, da gre za totalno izkoriščanje živali?
|