tlb
|
-zemljevid narišeš, da je čim bolj jasen (izpostaviš nekaj dobro vidnih stvari na npr. dvorišču-kakšno drevo, pa potem 5 korakov v smeri hiše, pa dva togrova poskoka do peskovnika, pogled v nebo in lopato v roke......se mi zdi, da ko začneš risat, ideje kar letijo :) ) Gasilsko pa tudi mi pripravljamo, naš ima 3 leta. Zaenkrat imam te ideje: -iz kartona sem izrezala nekaj ognjev, ki jih sedaj s tamalim skupaj barvava v rdečo barvo (trenutno nama je zmanjkalo rdeče temperke in vodenk in imava samo dva ognja), potem pa bomo na dvorišču sestavili gasilski poligon; od "doma" do gasilske postaje preko "ovir"-otroci bodo malo skakali, malo plezali, vmes pa "gasili" te kartonaste ognje-zadevali jih z majhno žogico). V poligon bo vključena še domača lestev s trami stopnicami-pod nadzorom velikih seveda :) pa od ene do druge točke bodo morali vključit sireno (to pomeni, da bodo sami "zavijali in tulili" :) ). Na dvorišču (ki ni veliko) imamo tudi eno poševnino, tam bi rada naredla tisto "dričanje" v reševalno mrežo; verjetno bom strgala vrečke za smeti, pa se bodo po riti dol spuščali. -"gasilci" bodo imeli seveda čelade (kolesarske in smučarske) in posebne gasilske jopiče-mi mamo doma dva avta in iz vsakega bomo vzeli tiste odsevne jopiče. Naš mali je še "Mali" (3leta) in mu je tako šemljenje zeeeelo všeč. -aja, verjetno bom še naredla gasilske izkaznice; prerisala bom nek enostaven gasilski znak (npr. ogenj in sekira-to bi še zmogla) na bele nalepke, pa to potem nalepimo na nek kartonček in napišemo gasilčevo ime - ime je lahko otrokovo lastno ali pa izmišljeno (se mi zdi, da bodo vsi gasilec Samo, hihi), -ukvarjam pa se tudi z idejo PRAVEGA ognja; namreč v samokolnici bi zakurli "pravi ogenj" in tega bi potem slavljenec s cevjo z vodo resnično pogasil oz. on bi bil prvi, ki drži in usmerja cev, ostali otroci pa za njim (ker ogenj bi zakurli samo eden, zelo majhen) -če bodo pa preveč divjali (upam, da ne bo deževalo v nedeljo) pa bomo zadeve naredili notri in ko bo najhuje otroke "pogasili" z risanko; seveda Gasileca Samo....vmes pa itak moramo pojest nekaj gasilskih čevapčičev, pa kako gasilsko perutničko, pa rdeči gasilski paradižnik....pa seveda torto (NA torto dam taki mali kupljen gasilski avtek z lestvijo (se ne "trudim" s slikami gasilcev ali oblika torte=gasilski avto, nisem taki maher; lahko pa to seveda naročiš....in seveda OBVEZNO svečke z ognjemetom; tiste, ki jih prižgeš in nastane taki mali gnjemet.....) to je po moje čisto dovolj za neko "vodeno" igro; če bo lepo vreme bodo tak sami takeli po dvorišču in tulili kot gasilci in se igrali. Lestev pa mislim takoj po uporabi skrit :) se mi zdi, da bo glavni hit. Mogoče po lestvi spležejo do kakšnega drevesa in rešijo še kako muco :) ker gasilci so največji frajerji (kot reče naš mali-gasici so fulski :) je slišal od sestrice ful kulsko pa si je poenostavil......) pa številko 112 moram nekam napisat (saj je to za gasilce klicat????hm.....) eto. pa bo :) za otroke stare od 2 do 7 let (skupaj bo 5-7 mogoče 8 otrok, če pofišamo še kterega soseda). -aja, pa legokocke-naš ima tistega gasilca pa nonstop zidamo gasilske domove.....trenutno je naredil 5nadstropi gasilski avtodom :) pri nas so vsi lego ludeki gasilci..... Eto. tolko zaenkrat :) Bo pa vsaka nova ideja tudi dobrodošla :) čeprav mislim,d a si bodo otroci kar sami kaj namislili :) seveda bodo tisti dan tudi vsa vozila gasilska vozila (poganjalec, kolo.....) FAJN ZABAVE VSEM :) T --------
|