|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boli trebušček
16.4.2013 6:51:07   
Hope2
Mali je star 4,5 leta. Nekje od 2 leta je začel govorit, da ga boli trebušček. Najprej nismo posvečali preveč pozornosti, ker je to izrekel brez kakih posebnost, povedal in že šibal naprej, skakal, se veselil..... nikoli težav z zaprtostjo, ne z drisko lepo vsak dan 1-2x gre na veliko potrebo- normalen kakec. Po parih mesecih sem šla z njim k zdravniku, vzeli vodo in blato- nič posebnega, vse ok. Ker ni bilo nikoli nobenih znakov še zraven, ker ni krčev, ker se vedno počutisuper, zelo aktiven, ker je zdrav, ker se lepo redi, ker ima raznovrstno hrano, zdravo hrano.... smo pač malo ignorilali.

Črviček pa mi itak ne da miru in sem zdaj pri 4,5 letih spet zagnala akcijo. Šli k zdravniku, vzeli kri, blato, testirali za laktozo, celiakijo, krvne teste za alergije, imunost, blato za razne bakterije in parazite... in vse ok, fant je zdrav, trebuh ni napet... vse ok.

Ker je imel kot dojenček refluks in ker mu še zdaj kdaj pride sesirjena slina gor in mu non stop smrdi iz usta... je zdravnik posumil, če bi ga v bistvu peklo od kisline, ap nezna povedat, da ima mogoče težave z želodcem zaradi kisline... dobimo zdravila (nexium), se lepo držimo navodil, pazimo še dodatno pri prehrani... pa nič boljeuser posted image . še vedno jamra trebušček boli

Kaj naj? Ma ne vem, če si lahko en otrok 2,5 leti zmišljuje skoraj vsak dan (ampak res skoraj vsak dan) da ga trebušček boli? Je možno? Psiha? kaj pa vem, vsak dan? Z veseljem gre v vrtec, je razigran in vesel otrok. Kaj bi lahko bilo?

Zdajle moramo še nekaj dni dajat zdravilo, potem bi lahko naredili UZ. Za gastroskopijo sem sumničava. Jaz sem jo imela v otroštvu in še zdaj se spominjam te grozljivkeuser posted image . Glede na to, da so vsi izvidi ok, da zgleda zdrav in da to izreče kar tak, mimogrede, brez krčev, brez kakih drugih znakov- ga sploh matrat z gastroskopijo?

Je kdo imel podobne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boli trebušček
16.4.2013 6:56:34   
Doll
gastroskopija se dela pod narkozo,tako da ne vem zakaj b ibila sumičava.
Jaz nisem sumničava za nobeno preiskavo,ki je pomembna za zdravje mojega otroka.
Mi smo na gastroskopiji bili pri 3 letih in zdaj bom zahtevala še enkrat napotnico.
Moj otrok tudi nima krčev pa ne vem še kaj.

< Sporočilo je popravil Doll -- 16.4.2013 7:02:37 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2013 8:38:25   
Hope2
Lej jaz je nisem imela pod narkozo in sem jo imela 5x pri starosti 5-6 let in tudi zdaj mi niso povedali, da se dela pod narkozo.

Tudi jaz bom dala na preiskavo otroka, ko bo potrebno za zdravje. Ko bo kazal kake konkretne znake, ko bo pokazal, da so to res bolečine... skeptična pa sem lahko v neke invanzivne preiskave in narkozo, ko bo čist tak mimogrede izrekel- boli trebušček in se v isti sekundi dela kot da ga ne boli. Ne zna pokazat niti kje, ali ga fejst ali malo boli, nikoli se ne vleže, ustavi ali prime za trebušček, vse zgleda kot da bi si zmislil- pa sem kljub temu spet skeptična, da si ne bi mogel zmišljevat toliko časa- ali pač?

Saj če bo šlo tako naprej, bo tudi to naredil. Zato pa sprašujem, če je kdo imel tako izkušnjo. In če obstaja sum, da si zmišljuje, lahko imam tudi sum ali ga dat na gastroskopijo- oprosti, ampak tudi zdravnik je istega mnenja, bi še počakal z gastroskopijo. Mogoče ima kdo kako izkkušnjo, da je vzrok in bolečina kje drugje, da je vse psihološkega izvora, pa se reši nepotrebne gastroskopije in narkoze.

Ne tvoj otrok zdaj nima ničuser posted image , potem pa spet pišeš, kak je tvoj otrok bil zaprt, pa mel to, pa to preiskavo.... Zakaj ga boš pol dala že drugič na gastro, če nima nič, nobenih znakov?

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2013 9:01:26   
Doll
Treba si je razjasniti pojme,zaprtost in takšne stvari nimajo veze z želodcem kajne user posted image

če ne veš kdaj se dela gastroskopijo ,ti povem,da se dela tudi zaradi nejasnih bolečin v trebuhu.
pač,ok saj ne rabiš svojega dat,meni je vseeno.
jaz sem tudi imela bolečine,pa se nisem ulegla :) pa je gastroskopija pokazala marsikaj.

veliko otrok je takšnih ,da četudi jih nekaj boli se ne uležejo itd zaradi bolečin vključno z mojim otrokom.
jaz nimam samo enega otroka tko da .... Kako veš za koga kaj govorim hihihi.

delaj kar želiš,pač želim ti povedati da ni treba da se otrok uleže ali neha divjati.
Lep dan

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2013 9:48:44   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Treba si je razjasniti pojme,zaprtost in takšne stvari nimajo veze z želodcem kajne user posted image

če ne veš kdaj se dela gastroskopijo ,ti povem,da se dela tudi zaradi nejasnih bolečin v trebuhu.
pač,ok saj ne rabiš svojega dat,meni je vseeno.
jaz sem tudi imela bolečine,pa se nisem ulegla :) pa je gastroskopija pokazala marsikaj.

veliko otrok je takšnih ,da četudi jih nekaj boli se ne uležejo itd zaradi bolečin vključno z mojim otrokom.
jaz nimam samo enega otroka tko da .... Kako veš za koga kaj govorim hihihi.

delaj kar želiš,pač želim ti povedati da ni treba da se otrok uleže ali neha divjati.
Lep dan

ja in ti si razjasni pojem, da otrok mogoče ne zna reči kaj ga boli in kje in zato pač ne veš ali je krivo črevesje ali ga boli želodec ali požiralnik ali čisto nekaj tretjega, npr mišica ali pa sploh ne v tem predelu, ampak čisto nekje drugje. Jaz že vem da nima zaprtost veze z želodcem. Mogoče tvoj otrok tudi ve in ti lepo servira in ti ukrepaš, moj nima pojma in ker mi ne zna pokazat kje, lahko mi samo ugibamo kaj bi bilo (zato je treba vse zajet in zato gledam malo bolj širše kot ti) in če sploh je kaj. Lej če bi mi pokazal tu gor ali tu dol, bi bilo lažje. Zdravila za želodec je dobil in ni učinka. Vsi mi pravijo, da bi se učinek moral pokazat, če bi bile težave v želodcu, kislini. Iščem info, če se komu ni pokazal učinek in je bilo vseeno kaj z želodcem in kaj je bilo! Pa lahko ti napišeš kaj so ti našli, kako so pozdravili, zakaj otrok gre na gastro že drugič! To mene zanima, to iščem, ne tisto tvoje nakladanje, ko v bistvu nič novega ne poveš.

Pa raje dam skozi še kako preiskavo npr UZ, pa magari psihologa... kot pa letim že jutri na gastroskopijo z narkozo. Če bi bile neke hude težave, bi letela že jutri, tako pa ne vidim potrebe, lahko komot počaka še 2 tedna. Moj ni praktično nikoli nič bolan, zgleda zdrav, vse preiskave so ok in valjda da bom prej sumničava kot ena mama, ko ima skoz bolane otroke, je skoz na različnih preiskavah.
Ne pravim, da ga ne bom dala! Hočem samo zvedet čim več info, kaj bi lahko bilo, če sploh je kaj. In tudi ni mus da je gastroskopija rešitev, je tako?

Daj si dopovedat, če otrok ali odrasel zna povedat in pokazat, da ga boli v predelu želodca, ima še kakšne druge znake, se bo naredila gastroskopija zaradi nepojasnjenih razlogov- tu imaš prav. Če pa otrok ne zna pokazat ali povedat kje ga boli, kako ga boli, pa bo praktično skoraj vsak zdravnik počakal z gastroskopijo in bo prej vse drugo probal.
In daj si dopovedat, da zdravnik še ni odobril gastroskopije in je jaz nisem odpovedala... pač vem kaj bi lahko sledilo v prihodnosti in sprašujem.
Če bi mi bilo vseeno, ga tudi ne bi peljala na vse zdajšnje preiskave in bi ignorirala, iščemo vzroke, delamo na temu in bomo magari tudi gastro naredili, ko bo zdravnik to rekel. Še prej želim čim več izkušenj, mnenj- tudi tvoje konec koncev- ampak to itak že sama vem, da bo to prišlo na vrsto. Pač sem mnenja, da dokler je tak kot je, da lahko z gastro počakam še 2 tedna in prej probamo še kaj drugega.

Imamo tudi izkušnje, ko je nečak dal skozi vse možne preiskave, vključno gastroskopijo, pa niso našli nič, vse ok, mu je pa potem ultop pomagal in ga več ni bolel trebušček. Sto ljudi sto čudi, tudi gastroskopija ni vedno rešitev. Zdravnica mi je dala primer, ko je deklica 7 let govorila da jo boli želodec, vse preiskave ok, nobenih znakov, pa na koncu diagnoza celiakija. In kaj ima veze celiakija z želodcem- nič. Pa je 9 let stara in ni znala povedat, drugih zankov pa ni imela

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.4.2013 10:02:25 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2013 11:21:04   
Doll
Nisem kot ti da napišem romane,pa v bistvu prideš na isto točko kot prej ;)
Skratka bilo bi zelo neodgovorno da bi nek splošni pediater kar tako dal napotnico.
Pediater ti mora dati napotnico za pediatrično in oni tam ukrepajo . Nič takega niso našli kar se ne bi dalo pozdraviti. pa ti priporočam,da se zmeniš z zdravnico naj ti da vermox in vi tudi vsi jemati,saj gliste je zelo težko dokazati v blatu .
Uživaj v prelem vremenu

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2013 11:39:03   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Nisem kot ti da napišem romane,pa v bistvu prideš na isto točko kot prej ;)
Skratka bilo bi zelo neodgovorno da bi nek splošni pediater kar tako dal napotnico.
Pediater ti mora dati napotnico za pediatrično in oni tam ukrepajo . Nič takega niso našli kar se ne bi dalo pozdraviti. pa ti priporočam,da se zmeniš z zdravnico naj ti da vermox in vi tudi vsi jemati,saj gliste je zelo težko dokazati v blatu .
Uživaj v prelem vremenu

Romani gor ali dol, lahk še kaj najdeš, da popljuvaš, te še kaj moti? Jaz pač tako, ti pa tako, da ti je težko podat konkretne informacije. Vedno samo opletaš jezik, in govoričiš naokoli, pišeš okoli ovinkov, kjer je tvoja stalna in edina točka.Tole nobemu nič ne pomaga. Povej info, kar sprašujem, kaj so vam odkrili, kake težave ste imeli, ne pa neke ovinke, ki nobenga ne zanimajo-že vemo. Al bod tiho, ali napiši kar nekdo vpraša.
Pediater je v pediatrični bolnici, preiskave so narejene v pediatrični bolnici. Sistem tu je malo drugačen od slovenskega- pa nima veze.
Razglistali smo se vsi večkrat. po navodilih zdravnikia, ki so ne boš verjela ista, kot si dala v enem postu. Tak da ne brskaj tu naprej . Vseeno pa hvala za tale predlog. Je bilo hudouser posted image ?

Nisem spraševal ali gastroskopija ali ne, sprašujem in iščem ves čas, čim več info o znakih, preiskavah, o izkušnjah.. preden bomo pristali na gastro. Kljub romanom, kljub temu, da sem nazaj na isti točki, še vedno ne dojameš

hvala ti

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.4.2013 11:45:50 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2013 12:18:28   
lily32
Hope2, kot da bi brala našo zgodbo, s to razliko, da je naša trenutno stara 4 leta. Imamo doma še eno škatlo nexiuma, a sem ga na lastno pest nehala dajat, ker ne vidim izboljšanja. Pred 14 dnevi sva bili na UZ trebuha in so bili izvidi OK. Pediater vztraja, da bomo še nekaj časa dajli nexium, a razmišljam, da bom šla samoplačniško še kam. Tudi jaz ne vem, kako naprej.user posted image Žal ti ne morem pomagati, te pa dobro razumem.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2013 15:00:32   
aknela123
mogoče otrok vidi, da pridobi tvojo pozornost, ko začne tarnat da ga trebušček boli?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2013 15:05:21   
Paštetka
Jaz kalvarije, in pekla, ki ju je doživljal moj otrok do 5,5 leta ne bom opisovala. user posted image

Najprej izključite, da nima bakterije v želodcu. To lahko narediš s testom doma s slino ali kupiš test v lekarni in ga narediš doma. Stane par evrov.
Če je bakterija izključena, prosi pediatra naj namesto Nexiuma predpiše Ultop.

Moj otrok je na drugi dan, po prvi kapsuli Ultopa, prvič v petih letih rekel, da ga ne boli trebušček: "mama, ko pojem vse te tablete jih bom šel več prosit, da me nikoli več ne bo bolel trebušček." Jaz sem se jokala od veselja.

Zdravili sta sicer "podobni" pa vendar nista. Google razliko in učinke ob jemanju precej najde. Prav tako zadovoljstvo uporabnikov. Večinoma v korist Ultopa.

Samo ne verjet drugim, da si to otrok zmišljuje in išče pozornost.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 16.4.2013 15:06:39 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2013 15:26:27   
lily32
paštetka, in koliko časa je moral potem jemat Ultop?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2013 15:31:39   
Paštetka
Tri mesece. Ampak od prvega dne je bilo SUPER. Se mi zdi, da je na začetku jemal 2x/ dan, potem samo 1x.

Je pa dal vse preiskave, teste, kolonoskopijo, gastroskopijo... skozi. 5 let trpljenja in jokanja po 15x na dan, za 1 kapsulo Ultopa. Saj ne moreš verjet.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2013 16:20:03   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

mogoče otrok vidi, da pridobi tvojo pozornost, ko začne tarnat da ga trebušček boli?

sem napisala, da smo ga ignorirali 2 leti- ravno zato, ker smo mislili ker ima kako forouser posted image . Nobene posebne pozornosti. nIČ VEČ cartanja zaradi tega, ne božanja po trebuhu, ne kuhanja čajčkov.... pove lahko med igro in se naprej sam igra, mene sploh ne rabi....

Ultop vzeto na znanje, hvalauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.4.2013 16:26:22 >

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.4.2013 9:15:29   
mojcaziga
Tega verjetno pri vas ni, ker pravi da ga boli trebušček, ampak nekaj let nazaj je pri znanki tudi 4-letna hčerkica jamrala, da jo boli. Ona je sicer znala pokazati, je pa pokazala kar cel trebušček user posted image .
no, v glavnem so težave kar trajale, ampak ne vsak dan in sploh nepredvidljivo.
Po kakem letu je punčka nehala pridobivati na teži, bila je bleda in z manj energije. Do takrat je seveda bila na preiskavah, tudi v bolnici, ampak nič od nič. Eno nedeljo pa je začela ful jokati, so jo peljali najprej v Celje v bolnico in oni potem dalje na LJubljano, ker je imela popolnoma zamašen žolčevod. Do takrat nihče ni posumil na žolčne kamne pri tako malem otroku in baje tudi še v LJ niso opravili operacije pri tej starosti. Po odstranitvi žolčnika je spet vse ok.

lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.4.2013 16:49:40   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Kaj naj? Ma ne vem, če si lahko en otrok 2,5 leti zmišljuje skoraj vsak dan (ampak res skoraj vsak dan) da ga trebušček boli? Je možno? Psiha? kaj pa vem, vsak dan? Z veseljem gre v vrtec, je razigran in vesel otrok. Kaj bi lahko bilo?

Otrok se ne zmišljuje.
Tudi če bi bila psiha, bolečino v trebuščku čuti. A je psiha ali ne ne vem, verjamem pa da čuti bolečino v predelu trebuha.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.5.2013 6:26:19   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Hope2, kot da bi brala našo zgodbo, s to razliko, da je naša trenutno stara 4 leta. Imamo doma še eno škatlo nexiuma, a sem ga na lastno pest nehala dajat, ker ne vidim izboljšanja. Pred 14 dnevi sva bili na UZ trebuha in so bili izvidi OK. Pediater vztraja, da bomo še nekaj časa dajli nexium, a razmišljam, da bom šla samoplačniško še kam. Tudi jaz ne vem, kako naprej.user posted image Žal ti ne morem pomagati, te pa dobro razumem.

Lily kako je vaša malčica? Kaj bolje, ste šli še na kako preiskavo?
Jaz moram rečt, da je našemu zdajle hvalabogu boljeuser posted image . Po tem pogovoru je še kaka 2 dni jamral, da ga boli trebušček, potem pa kot odrezano nič več, niti 1x. Po 1 tednu mu je nexium začel pomagat, spil celo škatlo do konca in imamo mir vse od takrat.
Upam, da ste vi tudi rešili zadevo in vse dobro malčiciuser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.5.2013 5:25:34   
lily32
Na srečo moram reči, da je tudi z našo deklico hvala bogu bolje. Mogoče sem prehitro obupala nad nexiumom, a je tisti mesec jemanja vseeno pomagal. Pride še kakšen dan, ko zmeče, kljub opozorilom, 100 različnih stvari na hirtro vase in potem pojamra. Ali ko prehitro spije in se ji v želodcu naredi zračni mehur, a potem ko se ji spahne, je takoj bolje.

Me veseli, da je tudi vam bolje in bo v tako povsod ostalo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.