Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doll Treba si je razjasniti pojme,zaprtost in takšne stvari nimajo veze z želodcem kajne če ne veš kdaj se dela gastroskopijo ,ti povem,da se dela tudi zaradi nejasnih bolečin v trebuhu. pač,ok saj ne rabiš svojega dat,meni je vseeno. jaz sem tudi imela bolečine,pa se nisem ulegla :) pa je gastroskopija pokazala marsikaj. veliko otrok je takšnih ,da četudi jih nekaj boli se ne uležejo itd zaradi bolečin vključno z mojim otrokom. jaz nimam samo enega otroka tko da .... Kako veš za koga kaj govorim hihihi. delaj kar želiš,pač želim ti povedati da ni treba da se otrok uleže ali neha divjati. Lep dan ja in ti si razjasni pojem, da otrok mogoče ne zna reči kaj ga boli in kje in zato pač ne veš ali je krivo črevesje ali ga boli želodec ali požiralnik ali čisto nekaj tretjega, npr mišica ali pa sploh ne v tem predelu, ampak čisto nekje drugje. Jaz že vem da nima zaprtost veze z želodcem. Mogoče tvoj otrok tudi ve in ti lepo servira in ti ukrepaš, moj nima pojma in ker mi ne zna pokazat kje, lahko mi samo ugibamo kaj bi bilo (zato je treba vse zajet in zato gledam malo bolj širše kot ti) in če sploh je kaj. Lej če bi mi pokazal tu gor ali tu dol, bi bilo lažje. Zdravila za želodec je dobil in ni učinka. Vsi mi pravijo, da bi se učinek moral pokazat, če bi bile težave v želodcu, kislini. Iščem info, če se komu ni pokazal učinek in je bilo vseeno kaj z želodcem in kaj je bilo! Pa lahko ti napišeš kaj so ti našli, kako so pozdravili, zakaj otrok gre na gastro že drugič! To mene zanima, to iščem, ne tisto tvoje nakladanje, ko v bistvu nič novega ne poveš. Pa raje dam skozi še kako preiskavo npr UZ, pa magari psihologa... kot pa letim že jutri na gastroskopijo z narkozo. Če bi bile neke hude težave, bi letela že jutri, tako pa ne vidim potrebe, lahko komot počaka še 2 tedna. Moj ni praktično nikoli nič bolan, zgleda zdrav, vse preiskave so ok in valjda da bom prej sumničava kot ena mama, ko ima skoz bolane otroke, je skoz na različnih preiskavah. Ne pravim, da ga ne bom dala! Hočem samo zvedet čim več info, kaj bi lahko bilo, če sploh je kaj. In tudi ni mus da je gastroskopija rešitev, je tako? Daj si dopovedat, če otrok ali odrasel zna povedat in pokazat, da ga boli v predelu želodca, ima še kakšne druge znake, se bo naredila gastroskopija zaradi nepojasnjenih razlogov- tu imaš prav. Če pa otrok ne zna pokazat ali povedat kje ga boli, kako ga boli, pa bo praktično skoraj vsak zdravnik počakal z gastroskopijo in bo prej vse drugo probal. In daj si dopovedat, da zdravnik še ni odobril gastroskopije in je jaz nisem odpovedala... pač vem kaj bi lahko sledilo v prihodnosti in sprašujem. Če bi mi bilo vseeno, ga tudi ne bi peljala na vse zdajšnje preiskave in bi ignorirala, iščemo vzroke, delamo na temu in bomo magari tudi gastro naredili, ko bo zdravnik to rekel. Še prej želim čim več izkušenj, mnenj- tudi tvoje konec koncev- ampak to itak že sama vem, da bo to prišlo na vrsto. Pač sem mnenja, da dokler je tak kot je, da lahko z gastro počakam še 2 tedna in prej probamo še kaj drugega. Imamo tudi izkušnje, ko je nečak dal skozi vse možne preiskave, vključno gastroskopijo, pa niso našli nič, vse ok, mu je pa potem ultop pomagal in ga več ni bolel trebušček. Sto ljudi sto čudi, tudi gastroskopija ni vedno rešitev. Zdravnica mi je dala primer, ko je deklica 7 let govorila da jo boli želodec, vse preiskave ok, nobenih znakov, pa na koncu diagnoza celiakija. In kaj ima veze celiakija z želodcem- nič. Pa je 9 let stara in ni znala povedat, drugih zankov pa ni imela
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.4.2013 10:02:25 >
|