|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9 mesecev in samo sedi - pomoč
20.2.2013 10:07:49   
Blond1
Pozdravljene!

Hčerka je stara 9 mesecev, sama se poseda sicer z nekaj male pomoči (mislim, da ji je uspelo se sami usest le 1x do 2x max), plazi se ne, na noge se ne postavlja, ostalo vse je OK (se kotali, čeblja,...)

Iz sedenja sicer se nagne naprej toliko, da z levim kolenom kleči, da bi pa še z desnim pa nikakor, raje se zvrne na hrbet in tako pride do igrače. Tudi ko se dvigne v kleče v posteljici, se opre samo na eno koleno. Semjo probala postaviti na vse 4 na kolena je glasno protestirala in od takrat naprej je ne silim več.

Ko ji poskušam približati noge na ravno podlago (je ne postavljam na noge sploh) jih v trenutku pokrči in spravi skoraj za ušesa (zanimivo je pa to, da ko pa trmari dela pa take mostove in se opira na noge, da je celo veselje, da bi se pa probala postavit pa noče).

Nekajkrat sem opazila, da sicer se plazi v rikverc ampak še to raje ne kot ja. Če hoče priti do igrače, ki jo postavim pred njo in jo ne doseže, se bo toliko časa valila iz trebuha na hrbet in nazaj, dokler ne bo prišla do nje, da bi pa pripuzala do nje pa ni govora.

Ali ima katera izkušnje s tem? Sicer imamo ta teden pediatra ampak da vem, če slučajno naj zahtevam razvojno ali je vse skupaj prekmalu?

Vem, da je vsak otrok poseben ampak vseeno. Mogoče glih toliko, da se malce pomirim ali pa da mogoče dobim kakšne dobre napotke.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
20.2.2013 10:16:06   
balon_ček
Mi smo hodil v razvojno od petega meseca pa se je vseeno usedel sam in istočasno začel puzati pri desetih mes. Prej se je samo plazil po trebuhu, kot specialci :)
Vseeno je shodil pri 14-ih mes.
Ne se sekirat, nič ne zamuja.
Vseeno vprašaj pediatrinjo, da se boš boljše počutila.

(odgovor članu Blond1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
20.2.2013 19:14:38   
neli365
Mislim, da te skrbi odveč. Moj je pri 9 mes.samo sedel in nič druga, kotalil se je bolj tak tak, če sem ga postavila na nogice jih je takoj pokrčiluser posted image . Po štirih je hodil okrog 10 meseca, pri enem letu je stal ob opori, pri 15 mesecih pa je shodil, kar vstal se je in šel, prej pa niti ob opori ni hodiluser posted image

No vglavnem pediatrinja je naredila paniko (je bolj mlada), češ pa bi se že moral pri 9 mes.plazit itd. in sva šla v razvojno. Tam so naju poslali domov, da kaj paniko delajo, da redko kateri hodi po štirih in se plazi pri 9 mes., da bo že ko bo dovolj močen.
No in sedaj je skoraj štiriletnik, ki ga motorično redkokateri vrstnik dohaja.user posted image user posted image

Ne skrbi, s tvojo pupo ni nič narobe, bo že ko bo. Nič je silit. Eni prej eni kasneje.user posted image

(odgovor članu balon_ček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
20.2.2013 21:24:55   
Blond1
Hvala za vzpodbudne besede user posted image - ma je takoj lažje, če veš, da je že kdo bil na istem. Sej se ne sekiram toliko samo včasih te malce prime pa preveč razmišljaš - naprimer ko smo bli na plavanju pa vidiš kako ostali istih starosti že skoraj da ne skačejo pa kobacajo, naša pa le sedi in gleda - se mi je kar zasmilila :)

Saj bo! Bom videla kaj bo rekla pediatrinja - saj imam občutek, da ne bo nič drastičnega.

Hvala punce user posted image

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
21.2.2013 9:21:31   
rapinter
Starejši otrok se ni nikoli plazil, če sem ga dala na tla, je samo na miru ležal. Pri osmih/devetih mesecih se je dvignil na noge ( in to je bilo edino kar je delal isto kot njegovi vrstniki, da se je dvignil ob pomoči opore ) in padel nazaj na tla. To je bilo edino sedenje pri njemu da ko je padel je tako obsedel. Sam se ni nikoli niti usedel. Shodil je pri enem letu, in to popolnoma nepričakovano, glede na to, da prej ni dal nobene fizicne aktivnosti od sebe. In odkar je shodil se ga ni dalo več ustaviti, vsepovsod je skakal, tekal, divjal. Otroci so različni. Od kolegice sin ni spregovoril do tretjega leta starosti. Ko pa je spregovoril je pa govoril izredno lepo. Ni bilo otroskega čebljanja in pomanjševalnic. Brez napake in popolnoma pravilno je govoril, tudi črko r je znal. A so bili že vsi zaskrbljeni, zakaj ne govori.

(odgovor članu Blond1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
21.2.2013 9:45:53   
m_o_i
nas je bil pri 9ih mesecih ko kebercek; pravzaprav do 11ega meseca, ko se je sploh prvic vsedel. tudi obracal se ni trebuh/hrbet. 
igracke je sicer poskusal doseci, ampak ce mu v drugem poskusu ni uspelo, je bil pac zadovoljen s svojimi prstki...
plazil ni nikoli, na noge ga nisem postavljala, sam pa se je zacel vlect gor en mesec, preden je shodil(shodil je pa pri 17ih mnesecih). shodil je dobesedno cez noc-tako nenadoma, da sploh nisem registrirala, kaj se dogaja, ko se je prvic sam odpravil do mene user posted image
zdaj, tri mesece pred tretjim RD je zacel plazit na stole-nekateri to pocnejo ze pri enem letu...

sva hodila v razvojno in na FTH do 18ega meseca, ker je imel povecan misicni tonus na eni strani, ampak to ni bil edini razlog za "pocasnejsi" gibalni razvoj. mulc je enostavno bil bolj na komot, ti pa prisezem, da je ze vse not spraviluser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu rapinter)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
21.2.2013 10:55:19   
Blond1
Keberček haha, lepa.

No mi smo bili danes pri pediatru in pravi, da je vse OK, da pa je tamala lenuh in da naj jo mal vzpodbujam z igračami.
Vse lepo in prav ampak kaj naj, ko ji razmečem igrače jih ignorira, če niso v njenem dosegu. Potem pa ali se tutdi ona zamoti s prsti ali gleda naokol al pa začne jokat....Se tudi zgodi da pade in potem se odkotali do igrače in leži na hrbtu in to je to...

Pač sedaj imam zdravniško potrdilo da je lene sorte ampak motorično ok. Tako da bomo očitno tudi mi počasneje napredovali...korak po korak, ko si bodo gospodična zaželela user posted image .

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
22.2.2013 18:51:40   
m_o_i
ja, mama-ti se bos morala v roke vzet oz. sprijaznit, da si bo gospodicna vzela svoj cas. prej, ko ti bo to uspelo, prej ti bo lazje user posted image user posted image

vidis, ce bi jaz primerjala svojega s sovrstniki, bi kar hitro pristala na psihiatriji...ko je bil star eno leto in sem ga se z vozickom vozila ven, sem gledala enoletnike, kak racajo in si mislila "saj bo Elias tudi enkrat".
zdaj oz. ze lani tak cas sem pa z nostalgijo gledala mamice, ki imajo otroke se v vozickih user posted image

go with a flow user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Blond1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
22.2.2013 21:31:49   
Blond1
Ja sej vem user posted image ... Na koncu bom pa hotela, da bi bila še pri miru ko jo bom lovila okol.... user posted image ... Sej bo, sej sem se sprijaznila...Vse ob svojem času.... user posted image

Hvala punce user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
23.2.2013 10:02:50   
nancy300
Jaz pa mislim, da mogoče vseeno ne bi bilo slabo, da se gresta v razvojno malo pokazat. Pediatri ne vidijo vsega. Če je vse v redu boš pomirjena, sicer pa bo dobila z vajami malo spodbude. Škoditi ji ne more.

(odgovor članu Blond1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
23.2.2013 11:23:03   
m_o_i
no, ne vem, kak je pri vas, ampak pri nas si napoten v razvojno ambulanto in ne mores kar it malo tja se pokazat...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
23.2.2013 11:57:54   
nancy300

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

no, ne vem, kak je pri vas, ampak pri nas si napoten v razvojno ambulanto in ne mores kar it malo tja se pokazat...


No, mislila sem samo to, da bi vseeno prosila za napotnico v razvojno, če ji uspe prepričat pediatrinjo seveda...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
24.2.2013 8:56:48   
Blond1
Ne, sej sem pomirjena. Pediatrinja je rekla, da v primeru, da do 11 meseca ne bi napredovala naj se pa oglasim. Ampak je poudarila, da se vidi, da je motorično kar razvita in da je ne skrbi, da ne bi napredovala.

Tako da bom še ta dva meseca počakala - baje se to lahko čez noč obrne user posted image . Bom poročala kako in kaj.

Bi se bolj sekirala, če res ne bi ničesar počela in samo sedela ali ležala. Ampak ona se že sama potegne na kolenčka v posteljici ali ko se opre na omaricoo, sama se že usede, čudno mi je samo da ne kaže nikakršnega interesa, da bi se dvignila na nogice ali vsaj oprla na njih - ampak sej konec koncev ima še čas, saj ima šele 9 mesecev user posted image

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 9 mesecev in samo sedi - pomoč
24.2.2013 16:31:32   
m_o_i
Elias ni kazal interesa za stat na nogah do nekje 16ega meseca. ko se je pa zacel dvigovat, je pa v enem mesecu shodil.
sej bo user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Blond1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?