Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Če je škodljivo,ste že škodvala 11.9.2005 7:28:04
|
|
|
|
buča
|
....na rit me je vrglo.Včeraj sem imela obiske.Kolegico sodelavko,ki je 16 tednov noseča.Dela in vse je ok.Zadnjič je imela 1 posvetovalnico in je svojo G vprašala,če je škodljivo,ker je v stiku s cinom(to spajkaš,pa flux smrdi...)...ne,ne je rekla G.Saj to nimate tistega industrijskega(ja kakšnga pa,če delamo to v službi ),to je tak navaden(A navaden obstaja...no,upam,da ja),sicer pa-berite tole-ČE STE MU KAJ ŠKODVALA;STE MU ŽE!!!Mislim,a je to izjava?Najprej,da ni škodljivo,potem pa tole!?
Bejba je drugače hvalabogu čist brez skrbi(ni takšna prpa kot jaz),kadi tud,testa za nosečnost sploh ni nikoli naredila,ja rekla,da je vedela,da ko ni blo M,da je poj nosečka.Matr,samozavest serijsko.Men jo tud mal manjka..
a ma ktera kakšne podatke,kako bi cin lahko vplival na plod?
|
|
|
|
Če je škodljivo,ste že škodvala 11.9.2005 7:39:10
|
|
|
|
Primoza
|
TIN
CASRN: 7440-31-5
This record contains information for Tin in its 0 valence state only. For general toxicity and environmental fate of tin ions and TIN COMPOUNDS, refer to TIN COMPOUNDS record; for compound specific information, refer to the appropriate individual tin records, e.g. stannous fluoride, stannous chloride, etc.
For other data, click on the Table of Contents
Human Health Effects:
Human Toxicity Excerpts:
METALLIC TIN ... GENERALLY CONSIDERED OF LOW ORAL TOXICITY DUE TO ... POOR ALIMENTARY ABSORPTION.
[Venugopal, B. and T.D. Luckey. Metal Toxicity in Mammals, 2. New York: Plenum Press, 1978., p. 182]**PEER REVIEWED**
Exposure to dust or fumes ... is known to cause a benign pneumoconiosis (stannosis). This form of pneumoconiosis produces distinctive progressive x-ray changes of the lung as long as exposure persists, but there is no distinctive fibrosis, no evidence of disability, and no special complicating factors.
[Sittig, M. Handbook of Toxic and Hazardous Chemicals and Carcinogens, 1985. 2nd ed. Park Ridge, NJ: Noyes Data Corporation, 1985., p. 862]**PEER REVIEWED**
Skin, Eye and Respiratory Irritations:
Tin dust is ... irritant to eyes & airways ... .
[International Labour Office. Encyclopedia of Occupational Health and Safety. Vols. I&II. Geneva, Switzerland: International Labour Office, 1983., p. 2177]**PEER REVIEWED**
Pa še obširnejša raiskava.
http://www.who.int/ipcs/publications/cicad/cicad_65_web_vers ion.pdf
Zanesljivo je elementarni kositer (kovina) manj nevaren kot njegove spojine (soli).
|
|
|
|
Če je škodljivo,ste že škodvala 11.9.2005 7:44:30
|
|
|
|
buča
|
Matr primoža,kje s pa to izbrskala?A tin se reče cinu?A poj ni tko nevarno?A veš,da kar ne upam it na tisto stran pogledat,ker sem vsak dan v stiku s cinom...
Hvala ti
|
|
|
|
Če je škodljivo,ste že škodvala 11.9.2005 7:48:06
|
|
|
|
paris
|
Buča, za cin ne vem, ampak izjava ginekologa je pa milo rečeno čudna!
|
|
|
|
Če je škodljivo,ste že škodvala 11.9.2005 9:38:22
|
|
|
|
dory
|
mislim to pa so izjave ginekologov...cin pa tud vsaj kukr jest vem ni glih najboljsi
|
|
|
| Stran: [1] |
Vrtec Radlje ob DraviMamice katerih otroci obiskujejo ta vrtec, kako ste zadovoljne z njim, z delom,..?Zelo sem zadovoljna, vse se mi zdi super. Ne bi ga menjala. (
54%)
Sem zadovoljna. (
24%)
Je kar v redu, vend (
22%)
Število vseh glasov: 41Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!