|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine v hrbtenici, pekoča peta
13.11.2012 10:15:33   
Paštetka
Vem, da niste zdravnice, da je težko karkoli tako na slepo govoriti, vendar veeno sprašujem, če je od katere otrok imel podobne težave.

V glavnem z malim (7 let) sva bila v petek pri P zaradi bolečin v hrbtenici. Pravi, da ga boli kost in pokaže vedno na enem in istem mestu oz. vedno na enem in istem vretencu (tisti, ki tako štrli ven).
P kjub včerajšnji ponovni kontroli ni ugotovila nič. Malega vidim, da normalno skače, dela prevale...kot verjetno vsak hiperativen 7-letnik. nič ne pojamra, ko se igra. Pojamra pa vsake toliko.
Ker je imel ta vikend tudi rojstni dan, sem pač mislila, da si je izmislil, da ne želi v šolo... V šolo je vseeno šel v petek.
Trenira nogomet, začel je rokoborbo in je navdušen športnik. Pediatrinja to ve in sva nekak prišli do zaključka, da si je mogoče nategnil kakšno mišico, nerodno padel ali ima muskelfiber... sam se ne spomni, da bi se kje udaril, razen pri rokoborbi, ga je baje en vrgel na blazino, kot pač to počno..

Kar me pa skrbi oz. zakaj pišem pa je, ker včeraj ni želel iti na trening nogometa (bajdovej, nogomet je zakon in bi šel na trening, tudi z vročino, hodil je z zlomljeno roko in prstom, fusbal mu pomeni trenutno vse...), ker ga baje boli hrbtenica.

Poleg tega mi danes zjutraj pove, da ga peče peta, da ima žulj na peti. Peto sem pregledala in nikjer nima niti pikice ali sledu ne od žulja, ne kakšne druge poškodbe. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolečine v hrbtenici, pekoča peta
13.11.2012 10:26:54   
bubu_bibi
Napiši malo več:

- peta: pekoče ga boli na otip (sezuj ga, poleži ga na hrbet, dvigni mu obe bosi pokrčeni nogi in mu enkrat eno enkrat drugo peto tipaj . kar potipaj, ne pobožaj - čutiš mogoče kakšen izrastek, zrnce, karkoli), ko hodi, ob določenem gibu? probaj dati v toplo (ne vročo) vodo - je bolje/slabše? osuši, počakaj malo, daj v hladno (ne mrzlo) vodo - bolje/slabše?
- kako ga bolo v hrbtenici in kje točno: na vrhu onega vretenca, ob njem, na pritisk, ob gibu?

Sicer: pekoča bolečina je vedno prava bolečina, ker tak občutek moraš čutiti, neke difuzne, nepomembne stvari ne bi opisal s pekoča.

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.11.2012 10:36:41   
Paštetka
hrbtenica: boli malo višje kot je križ. Saj veš, če pogledaš hrbtenico, tisti dve vretenci, ki štrlita ven. Tam skoz kaže. tudi, ko ga je P pregledovala je tam kazal pri različnih gibih, ko mu je potrkala na vretence. Edino, ko je ležal, in mu je kolčni sklep pregledovala (vaja- rotacija stegna) je rekel, da ga ne boli. Kako ga boli..ne vem, ker ne zna povedati. Boli ga. Na otip, tako...

peta: sem pregledala celo boso peto. Je ležal, sedel. Nisem božala pete, sem kar lepo pretipala. Nobenega izrastka, nobene bule, nič nisem našla. Tudi, ko sem pritisnila ni rekel, da ga boli ali au...ampak samo: tukaj ja, ????? user posted image .

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2012 10:39:20   
Anonimen
Je mozno, da gre za vnetje zivca ali pa vklescenje zivca? Iz hrbtenice se potem bolecina spusti dol po nogi in lahko v peti ustvarja pekoc obcutek -- tako je pri isiasu oz. stisnjenem zivcu. Tega P ne bo ugotovila samo ob ogledu, niti njega ne boli vedno, ampak samo obcasno kar sem jaz imela ob isiasu. Lahko je problem v napacni drzi in ob njegovi sedaj povecani rasti so lahko to rezultati. Vprasaj ga, ce je kaksno mrgolenje prisotno in tudi kje vse cuti bolecino, ce se le-ta seli po celi nogi npr. Tudi naj opise kaj je naredil tocno pred tem ko je zacutil bolecino v hrbtenici -- lahko je napacen gib, ki sprozi bolecino.

Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2012 10:53:10   
bubu_bibi
hmm, za hrbtenico sem po prvem postu mislila, da gre za 7. vratno vretence, tisto, ki res štrli ven, dobro, da si pojasnila. ;)

za peto imam idejo, če se bolečina ne širi gor ob pritisku (kar bi verjetno znal povedati, če bi se, oz če bi ga vprašala, ali ne?) in sicer žulj, ki je v mehkem tkivu pod kožo. npr. imaš tanek oz že znucan podplat na čevlju, v katerega se ti zabije kamenček in potem tega ne pogruntaš takoj in tako hodiš nekaj časa. na vrhu (koža na peti) se ne vidi nič, notranja tkiva pa so lahko iritirana, ker so bolje preklvaljena in nežnejša - on to čuti kot žulj ti ga pa ne vidiš. ideja pač, tudi meni se kdaj tako zgodilo, sploh možno v kopačkah, da se oni žebljički od spodaj kaj premaknejo, podplat je poškodovan pritisk iz žebljička gre direkt v peto. in peče.

za hrbtenico pa... nimam ideje, ker si še vedno ne predstavljam dobro, kje bi to bilo. nad medenico gor? pač meni tam nič ne štrli, mojemu Malčku tudi ne. bi pa poskusila ga dat v toplo kopel in mu potem zmasirati hrbet oz ga potelovaditi oz bi ga peljala h kakšnemu fizioterapevtu, da naj ga malo v roke vzame. in počivat v smislu ne delat ekstremnih gibov (metanja na tla, rotacji z zasukom, itp) nekaj časa, dokler ne bo čisto dober.

pocajta naj se ti hitro! user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2012 11:09:29   
Paštetka
pa saj ne štrli ravno ven vretence, ampka se najbolj vidi. Spodnji prsni del hrbtenice, mogoče zgornji ledveni del. Bom doma pogledala in preštela vretenca, katero je user posted image Hrbet pa tudi masirava, božava...kar mu pač paše user posted image

Kar se tiče pete pa...saj sem rekla, da mi je čudno. To je bilo zjutraj, po zajtrku, ko je rekel, da ima "žulj". Včeraj ni nič treniral, oz. ni telovadil že od petka, tako, da ne more biti od kopačk. Od kamenčka??? potem bi verjetno že včeraj rekel. Ali?

Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2012 11:15:29   
Janya
Ali je možno, da so delali trebušnjake, ker se mi zdi da sta ta dva vretenca najbolj obremenjena, če delaš trebušnjake na trdi podlagi user posted image posledično bi tudi peta lahko zaradi tega bolela, ker se bi upiral s peto, še posebej če je imel noge kam zataknjene ala ripstol....

Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2012 11:18:48   
Doll
peta ga boli zaradi nogometa,kupi mu primerne vložke,če pa s tem ne bo boljše ima mogoče "trn" v peti ali kakšno vnetje . za hrbtenico je pa treba deklati vaje in vaje in vaje. Mojega tudi boli hrbtenica in jamra,pa ni z njim čisto nič narobe. V šoli sedi kakor mu paše,ne sedi čist vzravnano itn.
vaje delati vsak dan zjutraj in zvečer

< Sporočilo je popravil Doll -- 13.11.2012 11:22:38 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2012 14:46:20   
Taddy78
Vem, da ni primerjave, da je lahko karkoli, ampak pri moji mami, so iz bolečine v peti prišli na obrabo in posledično operacijo kolka.
Je mogoče v kratkem času dosti zrastel? Takrat zna bolet, moj vedno jamra.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2012 18:36:18   
bubu_bibi
paštetka - tole je pa ratal pravi brainstorming oz diferencialna diagnoza, kaj praviš?
kako kaj z malčkom danes tekom dneva?

za hrbet pa je P najbrž pregledala tudi tako, da mu je naročila naj leže nahrbtu dvigne stegnjeno nogo, a ne? pa, a mu ta bolečina pronica, se širi, ali je na mestu? zdi se mi, da bi znalo biti kaj nategnjeno od kakšnega padca/udarca/nenavadnega giba/preobremenitve. a to se mu zmanjša, dobro reagira na topoto, ali je konstantno?

peta - ja, glej, lahko ima nove čevlje, ki mu niso še dobro sedle na nogo, ali kakšne starejše, ki so se nekoliko znucali in zato. lahko, da se je recimo ponoči ali celo ves čas med zajtrkom upiral na peto oz z njo tiščal ob rob postelje/mize npr in zato taka bolečina - simptom ala žulj, ni pa žulj v resnici. sicer zdaj mi je klikinila še ena možnost: da se je udaril oz narobe stopil in sicer pretrdo na peto, ala doskok, samo ne tako očitno, da bi sam opazil. in potem, če tole ni bi ponehalo bi ga mogoče bilo smiselno peljati na rtg?

pa še to ti moram napisati: tvoja slika v avatarju je naravnost čudovita. sta to tvoja otroka? a vedno tako sladko spita? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2012 9:40:31   
Paštetka
Še vedno ga boli, še vedno ima mravljince v peti. Nič bom počakala do naslednjega tedna, da vidim kaj bo.

Čevljev novih nima, prav tako kopačk ne nosi, ker ima športne copate za dvorano. Poleg tega ima bolečine od prejšnjega torka, pred tem so bile pa 10 dni počitnice, kar pomeni, da je bil fusbal samo v ponedeljek inv torek rokoborba. Imam na sumu rokoborbo, ker se tam mečejo. Torej močno dvomim, da bi bili krivi čevlji (niso novi, stari pa tudi ne, če jih nosi že mesec dni) ali kakšno upiranje s peto pri zajtrku. Namreč noge mu bingljajo s stola.

bubu bibi, ja to sta moja dva, ko oba skupaj spita v vozičku user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2012 10:57:08   
bubu_bibi
paštetka - potem pa je možen le nek udarec kot sem pisala na koncu zadnjega posta (mogoče ob onem metu na tla, ki si ga omenjala, samo se on ga ne spomni, ker je bil pač šus?). samo potem ga magari pelji slikati, ker potem takem sta lahko hrbtenica in peta povezani. ker po moji logiki za otroke, ki so bolj prožni od nas, velja, da če nekaj traja brez izboljšav kakšen teden potem je treba najti vzrok. in srečno!

še enkrat slika - pa da si ju tako spravila, to sta ti najprej vsak sam zaspal pa si ju naštimala za na sliko, ali? ker je fotka fenomenalna!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2012 12:45:26   
Paštetka
Smo bili na dopustu. Mali je zaspal v vozičku, sestrica pa kengurujčku, potem pa sta 3 ure skupaj v vozičku vlekla.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
14.11.2012 14:12:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2012 9:58:33   
Paštetka
Ne, še nič. Bom počakala, do ponedeljka. Lahko, da ima muskel fiber ali kakšno drugo mišično vnetje, udarec.... upam no, da je to.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.11.2012 7:52:06   
bubu_bibi
paštetka in? kako je z Malčkom? upam, da so nadloge prejšnega tedna le še bežen spomin...

lep dan.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.12.2012 13:22:10   
dreamhorse
Kaj pa išias?

Neposredna povezava do sporočila: 17
4.12.2012 13:23:34   
dreamhorse
Kaj pa išias?

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?