|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Barve
4.11.2012 18:47:47   
divans1
Kdaj naj bi otrok prepoznal barve? Moj je star 2,5 leti in je fulll pameten, ampak pri barvah pa še vedno kiksne...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Barve
4.11.2012 18:55:39   
Doll
Potem pač ne more biti full pameten user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
4.11.2012 19:01:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2012 20:10:43   
naja17
To sicer ne vem, se pa spomnim situacije, ko sta bili punčki narazen nekaj mesecev in je starejša že ful lepo govorila, stavke in vse, barv pa ni poznala, medtem ko druga pa ravno obratno. Pač vsak otrok po svoje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2012 20:18:46   
Tippi
Verjela ali ne, od moje kolegice sin, je barve začel prepoznavat šele v drugem razredu. drugem razredu osnovne, si lahko predstavljaš??? u bistvu je potem zdravnik povedal, da je že prej vse vedel, le ni želel s tem priti na dan. pač tudi to se dogajauser posted image . in je en zdravnik kolegici lepo povedal. če bi bile prisotne še kakšne druge ne ravno običajne stvari pri otroku, je potem to za ukrepat, tako pa. brez panike!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2012 20:31:03   
aknela123
eno vprašanje - kaj to pomeni, da je pri 2,5 letih fulll pameten?

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2012 20:37:06   
Tippi
Verjetno se je avtorica malo nerodno izrazila v zvezi s to pametjo dvepapolletnika. najbrž je imela v mislih, da je na določenih področjih, ali pa morda celo v večini področji/stvari bolj napreden, kot njegovi vrstniki. vsaj jaz sem tako razumela.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2012 20:53:52   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Kdaj naj bi otrok prepoznal barve? Moj je star 2,5 leti in je fulll pameten, ampak pri barvah pa še vedno kiksne...user posted image

Moja je pri 2,5 letih šele na pol govorila, tako da se z učenjem barv (in seveda z osvojitvijo abstraktnega sveta barv) pri tej starosti še nismo ubadali.....kdaj jih je pa spoznala in tudi osvojila pa ne znam povedati.....po moje tam okrog 4. leta.....če ne še pozneje....da recimo res ve kaj je zeleno in kaj rdeče, pri kakšnih odtenkih sive, vijolične ali rjave pa še danes kiksneuser posted image ....ne pa da dveleten otrok dvigne zeleno barvico in pove, "to je zelena", ko pa ga vprašaš po barvi na semaforju, ko gre čez cesto, pa ne ve povedati, ker se barva pojavlja v drugi obliki kot je naučen......

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2012 20:54:57   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Verjetno se je avtorica malo nerodno izrazila v zvezi s to pametjo dvepapolletnika. najbrž je imela v mislih, da je na določenih področjih, ali pa morda celo v večini področji/stvari bolj napreden, kot njegovi vrstniki. vsaj jaz sem tako razumela.

Povsem verjamem, da je to imela v mislih.....user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2012 22:07:06   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

To sicer ne vem, se pa spomnim situacije, ko sta bili punčki narazen nekaj mesecev in je starejša že ful lepo govorila, stavke in vse, barv pa ni poznala, medtem ko druga pa ravno obratno. Pač vsak otrok po svoje...

Naš fantek je bil tak. Spregovoril je zelo pozno (pri 2,5 letih), barve pa je poznal še preden je povedal tri besede. Pa ne samo osnovne barve, ampak tudi rjava, siva, roza ipd. Ko sva hodila mimo parkiranih avtomobilov, mi jih je z roko kazal, jaz pa sem mu morala govoriti barve. Če sem kdaj zanalašč narobe povedala, je skoraj doživel živčni zlom. user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2012 22:33:55   
mita21
To je po moje res odvisno od posameznika. Naš fant je tudi pri dveh letih "kitajsko" govoril, poznal pa večino barv (rjava, roza, oranžna), pa ne samo barve določenih predmetov ampak vseh. Napr. zelo čudno se mi je zdelo, ko ni nikoli uporabljal imen kot so "sonček" barva, pa "travca" barva, kar sem slišala pri več otrocih. Seveda me je zaskrbelo, če sploh zna prirejati barve predmetom in ko sem ga povprašala mi je vse povedal. Njegov bratranec takrat 3 leta star pa nikakor ni ločil rdeče in modre. Pa ne bom rekla, da je sedaj kdo bolj pameten, ampak otroci pač različno razvijajo določene veščine. Naš pa napr. sploh noče plesati, tudi za petje potrebuje ogromno motivacije, ko napr. isto stare otroke slišiš kaj vse že zapojejo v teh letih. Zato brez skrbi.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.11.2012 11:13:34   
ronja
Svojih otrok nimam za ekstra pametne, sta pa obe povedali barve, takoj ko sta začeli govorit (to sta šele pir 2 letih začeli ornk, prej par besed, pri dveh letih pa bum in od takrat dalje samo čvekata non stop:D) - prej sta pokazali, če si jima rekel, kaj je rdeče, recimo, sta pokazali rdeče stvari v sobi ali v knjigi, res pa ju barve zanimajo in sta si očitno to pač bolj zapomnili. Nama je bilo čudno, ko je toliko teh nalogic za učenje barv, ko pa takrat ko lahko to rešujejo, vendar že znajo barve... Ampak očitno ni tako, nisem mela niti pojma, da naj bi bilo to tako težko, sem mislila, da je to bolj ena prvih stvari... No, celo življenje se učimo:).

Nista pa takoj znali dat kocke v pravo luknjo, tudi Svit tega še ne zna (ma pa še čas, je komaj 9 m. star in tudi nima prav dosti priložnosti to vadit, ker se nobenemu ne da z njim tega delat:D).

Otroci so različni: tavelika pri 3 letih še ni lepo narisala kroga, tam pri 4ih se ji je pa enkrat odprlo in zdaj baje lepo riše (ne vem primerjat, ampak da se razpoznat, kar nariše, recimo ali nariše nosečo mami ali nenosečo, koliko ima hiša oken itd...). Tamala nariše vse živo, ljudi z rokami in nogami in popki in lasmi, očmi in vse..., ravnokar je narisala letalo, ki se takoj spozna, da je letalo, pa je tudi 3 leta stara. Pač različno se razvijajo.

Obe sta bolj pozno začeli govorit, pa imata zdaj baje ravno ta aspekt najmočnejši... Skratka: ne sekiraj se, če te to moti, ga uči barve, lahko pa to narediš tako sproti, da ne ti ne on ne vesta, da se učita barve;), recimo ko zlagate perilo na kupe za prat:D.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2012 11:24:14   
Najaa
Oh to je čist normalno, da pri 2,5 še ne pozna barv. Mogoče se pa zna že sam podpisat? Vsak napreduje pri čem drugem. Moji sta obe okoli tretjega leta začeli razločevati barve. S tem, da takrat se je tavečja znala tudi že podpisat, tamala se pa še pri 3,5 ne zna. Se bo že naučila. Ko bo čas za to.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.11.2012 11:32:37   
Paštetka
Madona, moja pa je začela govorit šele pri 3 letih. user posted image no, zato je pa zdaj pri 5 letih ne moremo ustaviti user posted image

barve hm... ima še čas.... jao kolikrat je še treba napisat, da so si otroci različni.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.11.2012 12:24:40   
ronja
S tem, da takrat se je tavečja znala tudi že podpisat, tamala se pa še pri 3,5 ne zna.

Hehe, to je tudi malo od imena odvisno: ni glih isto, če se moraš nučit Lea ali pa Kristina, recimo:D.

Madona, moja pa je začela govorit šele pri 3 letih. user posted image no, zato je pa zdaj pri 5 letih ne moremo ustaviti

vse nadoknadijo, hehe. Včasih se samo spogledava s tistim pogledom, ki govori: "A se spomniš, ko sva si želela, da bi začela govorit?"user posted image No, saj, če bi pa utihnila, bi bilo pa spet narobeuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.11.2012 12:34:17   
LittleSun
Naš je okoli 3 leta začel prepoznavati barve. Pri 3,5 je recimo vedel kakšne barve so, tak po 4 je pa prepoznal še tiste nevsakdanje.
Pa je na sistematskem pri 3 psihologinja rekla da je, če še pravilno spomnim izraza akceleriran (mislim, da to pomeni pospešen razvoj)...tako da nič ne skrbi, vse ob svojem času.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.11.2012 13:42:49   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

S tem, da takrat se je tavečja znala tudi že podpisat, tamala se pa še pri 3,5 ne zna.

Hehe, to je tudi malo od imena odvisno: ni glih isto, če se moraš nučit Lea ali pa Kristina, recimo:D.

Ne, imata obe kratka in nezahtevna za pisanje imena. user posted image Ampak tamali se ne da s črkami ukvarjat. Tavečja je pa pri njenih letih (3,5) že čisto notri padla in jih hotla pisat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2012 16:39:12   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ne, imata obe kratka in nezahtevna za pisanje imena. user posted image Ampak tamali se ne da s črkami ukvarjat. Tavečja je pa pri njenih letih (3,5) že čisto notri padla in jih hotla pisat.

Fjuuu A podpisujejo se že?? Svašta..user posted image Na dva sicer do neke mere poznata črke (barve pa že dolgo user posted image  ), amapk ko onadva pišeta je to eno vjuganje sem in tja...user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Ovulacijski testi...
Matejčika

Lažejo! (46%)

Ne lažejo! (54%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!