|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 10:36:10   
diana 28
Pozdravljene,

Ker letos prvič pripravljam marmelado iz sliv me zanima, katere so prave. Sicer sem že pripravila iz 2kg (malih vijoličnih sliv-verjetno češp) in je marmelada uspela. Sedaj, ko sem naročila dodatnih 5 kg od drugega prodajalca (ker se jih skoraj ne dobi več) pa mi je rekel, da so tiste debelejše rdečkaste slive, ko so precej velike (tudi do 6cm). Spravil me je malo v dvom ali so sploh prave in dobre za marmelado user posted image . Pripravljam pa v pečici marmelado in je prva prav dobro uspela, le malo preveč gosta je postala. Upam, da se katera bolj spozna na te sorte in mi lahko pomaga- svetuje. Malo se bojim, da se zafrknem.

Hvala za pomoč user posted image

< Sporočilo je popravil diana 28 -- 24.9.2012 10:37:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 10:43:30   
Paštetka
Mene bolj zanima od kod si, da si našla slive? Ker letos nisem pri nas videla nobene slive. user posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 10:50:21   
diana 28
Iz goriške sem..... Sem jih pa zelo težko našla. Rekli so mi, da jih sploh ni več pa sem jih potem vseeno dobila na tržnici v Novi Gorici in sedaj še preko bolhe sem videla oglase. Branik pa je kar blizu Gorice. Na splošno pa pravijo, da jih je letos zelo malo zaradi suše in menda so že pošle.

Poglej na bolhi je nekaj oglasov user posted image . Menda se jih dobi v Brkinih, Kopru in ta v Braniku jih ima menda kar precej.

< Sporočilo je popravil diana 28 -- 24.9.2012 10:57:26 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 11:00:34   
Paštetka
ja, in za pot tja me stane 100 eurovuser posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 11:02:46   
diana 28
user posted image Ojej....sem vseeno mislila, da si od kje bliže ..... škoda....

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 17:58:30   
malaMravljica
super, bom jaz mojo slivovo marmelado prodajala, sem jo letos nakuhala iz 10 kg sliv user posted image

Glede sorte pa, ne bom kaj dosti v pomoc, samo jaz sploh ne gledam na sorto, glavno da so slive in pride vedno fina marmelada.
Sem jo pa glavni del kuhala v loncu, s 3 kg sem jo pa v pecici delala in po pravici povedano, to v pecici ne bom vec, sem samo na uro gledala koliko casa ze delam in koliko elektrike gre user posted image Ker pravis, da je ratala pregosta, koliko si pa dala sladkorja? Jaz sem na 3 kg dala manj kot 1 kg sladkorja ( dam kar navadnega samo v debelejsih zrnjih ga kupim) in pa mal limoninega soka sem jaz dala v tiste iz pecice.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Katere so prave slive za marmelado?
24.9.2012 21:46:09   
diana 28
Dala sem 15 dag rjavega sladkorja na na kg sliv . V pečici sem pustila 1 uro in pol, čeprav bi po receptu ''morala'' 3 ure. Še dobro, da sem vzela ven, ker drugače ne vem kaj bi ratalo iz sliv user posted image Je pa ravno prav sladka, tako da verjetno bi bilo skoraj bolje, da bi jo še kakšno minuto prej vzela ven user posted image .

Glede sorte pa ne bom komplicirala. Verjeno je skoraj vseeno katera je user posted image . Upam, da rata dobra user posted image .

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?