Anonimen
|
Skoraj me je kap, ko me je včeraj kontaktirala žlahtnica (iz druge države), češ da so 14-letni hčer sestrične sprejeli v bolnico... zaradi anoreksije?!? Pred nekaj dnevi smo bili pri teh sorodnikih na obisku, z mamico (sestrično) sva čvekali tudi o tej punci, mi je bilo čudno, da se nikakor ni prikazala iz hiše, je pa kao za nas naredila torto. Mi je bilo zelo čudno, pa je sestrična rekla, češ da mala zelo rada peče in kuha, ampak poje pa potem ne... Debelo sem vprašala, češ zakaj pa ne? Pa je nekaj zamrmrmrala v smislu: saj veš, mlade punce pa teža. No, in včeraj - malo so pri vsega še 35 kg sprejeli v bolnišnico, ker je že ves teden omedlevala in se zelo slabo počutila, čez dan jo hranijo pod zdravniškim nadzorom, ponoči dobiva infuzijo. Najhuje je, da si je s tradanjem že precej načela številne organe, te dni ji bodo vse pregledali, ampak zdravnica baje pravi, to je to eden najhujših primerov anreksije v zadnjem času in da si je verjetno kaj trajno poškodovala. V bistvu sem v šoku. Zdaj mi ta žlahnitca pripoveduje, kdo in kaj vse je krivo za tako obnašanje male, ki ima očitno hude psihične težave. Sploh ne vem, kako lahko pomagam, sploh ker so v drugi državi in se vidimo morda 1 x letno, ampak kar ne morem biti križem rok?!? Se opravičujem morala sem izliti, morda bo pa komu v poduk.
|