|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rdeče pikice po lasišču in telesu
29.7.2012 12:52:53   
LiliMia
Pozdravljene/i! Imam 5tednov staro hčerko, ki je kakšen teden nazaj dobila rdeče pikice po lasišču. Od takrat naprej se ji vsak dan širijo naprej na prsa, trebušček hrbet, še najmanj jih je na nogicah. Med tem, ko se širijo po telesu, se na lasišču množijo ( je že čisto rdeča če prištejem še temenca) in prehajajo že na čelo in vrat. Na ličkih ima mozoljčke (ki naj bi bili normalni), vendar se vidi razlika med njimi in pikami po telesu. Prenehala sem jesti prehrano z mlečnimi izdelki in čokolado, vendar ne pomaga. Ostala hrana je prekuhana. Prelikam tudi perilo s katerim ima stik in ne uporabljam mehčalca. Vročine nima. Je tudi ni imela, ker sem jo merila vsak dan. Ima katera podobne izkušnje? V torek imava sicer pediatra, vendar mi te pike ne dajo miru...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
29.7.2012 13:16:32   
Medea10
Mogoče so pa od vročine, ker temperature pa te dni niso ravno prijetne.
Jaz sem svoji dve večkrat na dan splahnila z vodo v taki vročini pa so pikice po nekaj dneh izginile.
Mogoče je tudi pri tvoji tako.

(odgovor članu LiliMia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
29.7.2012 22:16:49   
K_a_t_i
Tudi jaz sem pomislila na vročino. Temperature so za pleničko in max še kak bodi s kratkimi rokavi. 5 tednov gor ali dol. Koliko pa imaš oblečeno?

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
29.7.2012 23:06:23   
cilla
Pediater bo po mojem še najboljš naslov. Če te toliko žuli, pa pokliči in se pomeni po telefonu. Moja dva sicer dobita pikice od vročine, ampak jima izginjajo in se pojavljajo, pač odvisno od tega, al jima je OK al kuhata.

< Sporočilo je popravil cilla -- 29.7.2012 23:08:00 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
30.7.2012 10:08:02   
LiliMia
Doma je oblečena le v bodi s kratkimi rokavi, zjutraj ko sva na sprehodu pa čez še hlačke. Pikice so sedaj prisotne že več kot teden dni in ne izginjajo, vendar se množijo. Sedaj jih ima vse več tudi po hrbtu. Na čelu se je naredila kar taka hrapava koža iz manjših pikic, vendar niso več rdeče. Ostale po telesu pa še vedno. Vse bolj sem zmedena user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
1.8.2012 16:46:41   
nina166
Lahko so od vročine ali pa od kake hrane, ki si jo ti jedla (v primeru, da se dojita). Lahko pa se ji tudi samo koža čisti. Naša je tudi čisto pikasta povsod. Ker so ob vročini bolj izrazite kot takrat ko je bolj hladno, sklepam da je to od vročine. Ni pa to nič takega.

(odgovor članu LiliMia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
1.8.2012 17:01:39   
Orescek
Je odvisno od otroka do otroka. Vendar po tvojem opisu sodeč, so to mozoljčki. Tudi naša jih ima. Najprej se je začelo s čelom, ampak v zelo hudi obliki, so bili gnojni,tako,da smo dobili antibiotično kremico, pa je šlo pol po 2 tedenih kar precej nazaj. Zdaj je pa normalni mozoljček.:) Nakar je dobila temence. Sedaj (stara je 6 tednov) je pa pred parimi dnevi dobila najprej usip po prsih in rokah, par po nogicah.

Jaz jo večkrat dnevno prebrišem, da se osveži. Po obrazu še večkrat, po vsakem hranjenju, saj mozoljčki še bolj nastajajo, če je koža vsa mastna.

Po nasvetu pediatrinje, jaz 1x dnevno namažem z bepantenom, tam ko vidim, da je koža res fejst rdeča, drugače pa najboljše, da je fajn zračno, pa suho. Torej če se otrok pobruha, polije, se ga takoj preobleče, da se tisto ne tinsta vse.

Kar se pa tiče vročinskih izpuščajev, pa ti po mojih izkušnjah so precej drugačni kot pa mozoljči, jih ni težko ločit, pa tudi zginejo v roku enega dneva. Se pa strinjam, da ne glede na starost, je v teh temperaturah potrebno otroka čim bolj zračno oblečt in primerno in v vročini so to bodiji s kratkimi rokavi ali samo plenička (glede na temperaturo v stanovanju). Se pa ravnati po občutku, meni to vedno pomaga.

Če gre za alergijo na mleko mi je pediatrinja razložila, da je koža tam tak kot šmirgl papir. Hrapava, groba. Namreč mi imamo tudi ta problem in imam ''prečiščen'' jedilnik, ker se dojiva. Ti pa iz izkušenj povem, da alergija ne zgine v enem dnevu, gre postopoma nazaj, traja tudi do 2 tedna, no vsaj nam je.

Tako, da glavo gor, ... vem pa da zgleda precej grdo in se / no vsaj jaz sem se/ vstrašiš.user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rdeče pikice po lasišču in telesu
2.8.2012 16:45:07   
LiliMia
Smo bili v torek na prvem pregledu in po besedah pediatrinje se samo koža čisti in naj ne omejujem jedilnika(se polno dojiva).
Ravno to mi je sumljivo, ker to traja že več kot dva tedna, povsod berem da se čisti manj časa, če bi jih imela od vročine pa celo le par dni.
Sedaj jih je nekaj več tudi na rokah in nogicah. Še vedno se kar množijo, namesto da bi izginjale. In čelo je res šmerglasto.
Čudno mi je tudi to, da so na vsakem delu telesa drugačne. Recimo na lasišču in vratu so večje in bolj rdeče (in bolj narazen), po prsih in trebuščku bolj drobne, po nogicah, rokicah in čelu pa so bolj goste in bolj rožnate. user posted image user posted image
No res sem bila malo panična, ampak me je pediatrinja malo pomirila. Malo.

Orescek ali bepanten pomaga? je potem kaj manj rdečine, oz. je pikic manj?

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?