|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bučke
3.7.2012 14:04:17   
gondola
Kaj vse delate iz bučk? Prosim, za ideje, ker bučk je ogromno idej pa niti neuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bučke
3.7.2012 14:09:16   
*mačka*
Jst najraje polnjene bučke mmmmmmmmmmuser posted image , pa na žaru, pa pečene v solato...
Jih pa narezane zamrznem pa uporabjlam v raznih omakah, rižotah, juhah...
Dobr tek user posted image

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.7.2012 14:11:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *mačka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bučke
3.7.2012 15:48:54   
mini86
-pohane
-naribane in dane v bolj gosto maso za palačinke-mmmmm
-narežem na pol, izdolbem, dam notr faširan meso in čez nariban sir pa v pečico
-žar

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
3.7.2012 16:14:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gondola)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bučke
3.7.2012 16:21:19   
sonček33
polepti, v frtalji, popečene s sirom in olivami, s paradižnikom v omaki poleg pireja, v juhi


_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bučke
3.7.2012 16:53:20   
mini86

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

polepti, v frtalji, popečene s sirom in olivami, s paradižnikom v omaki poleg pireja, v juhi


popečene s sirom in olivam


podroben opis tegale prosimuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bučke
3.7.2012 17:31:51   
sunny24
Pohane, temfane (dušene)-tle jih kar neki porabiš, ta majhne v solati, za mineštre,...

_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bučke
4.7.2012 11:49:05   
t5t6
- Polpete; naribaš bučke, posoliš, počakaš da spustijo vodo, dodaš jajce, parmezan peteršilj, moko, da pride gosto, z žlico vlivaš v vrelo olje,
- Zgornjo zmes lahko daš tudi v pekač ali pa v model za mafine
- Maso (če je malo bolj redka) lahko spečeš kot bolj debelo palačinko, jaz, ko se ena stran zapeče razrežem na 4 kose in vsakega posebej obrnem, če gre bolj težko
- Na ponvi za palčainke popečem narezane bučke, samo malo posolim na koncu dam gor sir (meni je zelo všeč mlad kozji) pustim še toliko, da se stopi in njami
- pohane
- tenstane
- mineštrica

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bučke
5.7.2012 13:21:36   
sonček33
Mini - bučke narežem na 1/2 cm debele kolobarje, jih posolim in počakam, da spustijo vodo. Nato jih malo popivnam, na vsak kolobar dam kolobar mozzarele (ali kateri koli drug sir) in izkoščičene ter narezane olive. Polijem z nekaj kaplijcami olivnega in hop v segreto pečico (lahko tudi žar) za cca. 10 minut. Zraven postrežeš popečen kruhek.


_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bučke
6.7.2012 8:37:51   
Tippi
Ker se prehranjujemo pretežno po kravje user posted image , so bučke skoraj sestavni del večine obrokov. enkrat v omakci bolj redki, drugič bolj gosti, tretjič kot samostojna jed, pečene, polnjene. Nam so najljubši bučkini polpeti. Pa bučkine juhice, enkrat samostojne, drugič s česnom, tretjič s cvetačo, četrtič z brokolijem. Pa bučkini narastki na sto načinov. Edino pohanih ne jemo, ker pač pohanja ne jemo tudi sicer. Pa bučkini namaz. Uf, ogromno tega. Na kulinarika slovenije imaš receptov tono.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bučke
6.7.2012 10:18:12   
ronja
Imamo enake prehranjevalne navade, hehe.
- bučke popečene na žaru ali v ponvi (najboljše narebreni, da naredi tiste lepe črte:) - mi smo včeraj jedli popečene bučke, omako iz lisičk in zapečeno polento, recimo - je bilo prav njami:)
- bučkina juha (za okus zraven pašejo rahlo popražene pinjole recimo, če hočeš tako bistro varianto, ali pa če vmešaš smetano in narediš bolj nasitno, kremasto varianto - probaj oboje, da se malo menja:)
- bučke v omaki (s smetano, sladko ali kislo, s paradižnikom, same,... z različnimi zelišči...) - omako lahko preliješ čez testenine ali riž, kusku, katerokoli kašo,...
- bučkin kiš (slana pita: krhko testo spodaj, čez pa naložiš bučke in poliješ z mešanico mleka/smetane in jajca z dodatki po želji: začimbe, šunka, sir,...)
- polnjene bučke (z jajcem, sirom in drobtinami, s šunko in sirom, z mletim mesom, če že hočete (ta nam ni toliko), s kuskusom z dodatki,...)
- bučkini polpeti (naribane bučke, sir, jajce, drobtine,...)
- bučkini zvitki (popečene na tanko narezane bučke namažeš s skutnim/fetinim/rikotinim namazom (torej skuta/feta/rikota - pač ena mazljiva zadeva z začimbami), zviješ in po želji še malo popečeš, lahko še kaj čez poliješ,...
- bučke v solati (ali - popečene na koščke ali debelejše kolobarje narezane bučke začiniš s kisom in oljem in začimbami, dodaš lahko še kako papriko, kumare,... ali pa surove, narezane na tanjše trakce, začinjene z jogurtovim prelivom, recimo)
- marinirane bučke - podobno kot bučkina solata
- zelenjava s krompirjem v pečici: bučke lahko flikneš kadarkoli zalaufaš pečico - so super, ker so bolj sočne in pašejo h krompirju in kakemu korenju, recimo - in imaš cel obrok:)
- bučkine marmelade še nisem delala - ankica, a je to dobro?
- ratatuj - njamnjam
- bučke z drugo zelenjavo in/ali mesom v voku - zraven riž ali kitajski rezanci ali stekleni rezanci
- bučkov kari (kot ena gosta omaka/enolončnica)
- bučkov zapečenček: bučke in krompir: surove bučke in skoraj do konca kuhan krompir narežeš in naložiš strehasto v posodo za narastke, začiniš z zelišči in potreseš s sirom, hop v pečico, pa je
- bučkov narastek: skuhaš testenine skoraj do konca (da so še trde), flikneš v naoljeno posodo za narastke (pač en pekač, lepo pa je, če je ali steklen ali keramičen, samo to je že preseravanje male gurmankeuser posted image , ki je z očmi;)), mednje zapikaš na rezine narezane bučke in preliješ z mešanico juhe/mleka in jajca, lahko dodaš malo smetane, če želiš bolj močno jed, seveda obvezno sveža zelišča (ali pa vsaj suha, no, samo zdaj se res dobi sveža, izkoristite, pa itak jih verjetno imate na vrtu, če imate sveže bučke;), čez lahko potreseš še malo sira in hop v pečico
- bučkina solata z melancani in/ali papriko: oboje/vse troje popečeš, začiniš z olivnim oljem, kisom in zelišči
- bučkini njoki: v krompirjevo testo vmešaš dobro odcejene naribane bučke
- bučkin kruh - v krušno testo vmesiš naribane bučke (rabila boš manj vode, ker so bučke že mokre): bučk se praktično ne čuti, je pa tak kruh dalj časa svež in bolj sočen
- bučkova omaka z gobami - super paše na testenine
- bučkova omaka s paradižnikom (iz konzerve ali svežim - to dvoje paše ful dobro skupaj): ja, vem, da sem že rekla, bučkina omaka, samo teh omak je res malo morje, pa lahko enkrat narežeš bučke na rezine, druigč na male kockice, enkrat prej popečeš, drugič vse pokuhaš v paraižnikovem soku, enkrat daš svež paradižnik, drugič mezgo, tretjič vložen paradižnik v koščkih ali pelate, pa različne začimbe, dodaš olive, kapre, inčune, lahko tudi kake tune, sardele, če vam manjka beljakovin v taki omaki,... drugič pade not košček šunke ali pršuta,...
- bučke in paradižnik s sirom v pečici: oboje narežeš na kolobarje, izmenično naložiš v posodo, čez potreseš slan sir (feta ali fitaki) in daš v pečico, da se zapeče:)
- bučkina fritata: bučke in vmešana jajca z zelišči
- bučina omleta
- slane palačinke z bučkinim nadevom (zmešaš naribane bučke (ali popečene in narezane) s skuto/rikoto/feto, začiniš, namažeš to na palačinke, zviješ, po želji še gratiniraš: naložiš v posodo, potreseš s sirom, v pečico, da se malo zapeče, to je to.
- rakle (racqlette)
- pica z bučkami

A bo za kak teden?user posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 6.7.2012 10:26:46 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
6.7.2012 12:57:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bučke
6.7.2012 13:14:32   
noranate
bučkina marmelada je super, sam če so same bučke men lih ni. Če pa daste zraven nekaj breskev, obvezen je rum in pa mal več vanilije in pride super zadeva user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bučke
6.7.2012 13:18:19   
ronja
Ha, Ronja, pozabila si še na lazanjo in musako iz bučk

Jao, lubi me bo skalpiral!user posted image Kako sem lahko pozabila LAZANJO??? Ajooooj!!! Kesam se, res!
PS: zelenjavne lazanje morajo bit pri nas nujno v tistem pekaču, ki si ga ti prinesla, ker je največjiuser posted image . Je pripravljen it vsakič v klet ponj (ker mi ne gre v omarico:D - bo boljše, ko bo večja kuhinjauser posted image )

hvala za nasvete glede marmelade, bomo enkrat res poizkusili:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bučke
6.7.2012 13:20:16   
enea
A je katera dala surove bučke zamrznit? Moja tašča ima fuuuuuuuuuuuuulllllll bučk, pa jo zanima ali lahko da surove v skrinjo?user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bučke
6.7.2012 13:22:33   
ronja
Mislim, da jih navadno vsaj blanširajo, nisem pa ziher, da je to nujno - se mi zdi, da so naše babice vse blanširale, čeprav ni bilo treba...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
6.7.2012 13:56:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bučke
6.7.2012 14:07:10   
gondola
Hvala

Res super, ogromno idejuser posted image

V skrinjo pa jih dam tudi jaz surove in so ok.

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bučke
6.7.2012 17:03:29   
caramel
Ronjin seznam je kar popoln. user posted image So pa meni bučke in paradižnik s sirom v pečici najboljše z mocarelo (obvezno za vsako plastjo bučk in paradižnika), česnom in svežo baziliko. Mmmm. Ampak paradižnik mora biti pa res okusen (po možnosti domač), drugače lahko ta jed pride malo "prazna". Pri nas je poleg naštetih jedi pogosto na jedilniku tudi slan bučni "štrudelj" (po možnosti s skuto) in pa bučke s tuno.

Zamrzujemo pa kar sveže bučke. Narezane na koščke za razne omake in pa naribane za polpete, štrudelj... . Naribane sicer odtajane spustijo precej vode, ampak jih pač ožameš in so super.

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
6.7.2012 18:09:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
6.7.2012 18:27:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bučke
9.7.2012 11:53:41   
ronja
aaa, poznam to. Zelenjavna mineštrca, ki se je kuhala vsaj eno uro, pa celo tono vegete notri, bljak.

Joj, jaa! Midva še zdaj prepričujeva taščo, da je nam tista"še surova, pretrda,..." zelenjava čisto zares najboljša! Smo prav veseli, če se ji kdaj "ne posreči, pa je še surovo"user posted image Pa dobro kuha, da ne bo nesporazuma, samo pri zelenjavi imamo druga merila. Moja mami pa je nekaj časa vedno servirala poln krožnik najrazličnejše zelenjave dobesedno surove in cele - in s tistim tudi nismo vedeli, kaj počet - ker dejansko zelo težko ješ surovo celo cvetačo, tudi cel velik paradižnik je omikano bolj težko jest... NImaš s čim odrezat, ma čudno je... Sva rekla, da če bi ju skombiniral, bi bilo pa idealno - pa se režala, ja, da kombinacija sva pa midva:D. Ne, zelenjava mora bit narejena na ugriz, da še ima konsistenco, ne da jo z jezikom stisneš, pa je ko pire (razen če delaš zelenjavni pire, seveda;).

PS. ti bi bila dobra za forum hujšarc - ob takemle opisu človeka ves apetit mine:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bučke
9.7.2012 12:47:14   
takotako
MI smo lansko leto dal zmrznit bučke. Na koščke narezane.
JAz jih mam ful rada z vmešane z jajčki.
Danes bom pa ravno delala pečeno polento z bučkami. Upam da bo ok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Ta živila so nevarna za otroke, mlajše od ...
video
Pri nekaterih živilih velja biti previden, ko gre za mlajšega otroka, saj predstavlja tveganje za zadušitev. Preverite, ...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?