Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 16:29:04
|
|
|
|
ronja
|
Verjetno je malo odvisno od kože, ampak sama sem ga prebolela in potem mi ni ostalo nič - izpuščaji so izginili in zdaj je koža čisto normalna, taka kot prej . Se mi je pa potem še 2x pojavil, ampak v manj hudi obliki:).
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 17:31:36
|
|
|
|
Felicita
|
meni ni ostalo nič, res pa je da po prvem napadu sem se 'cajtala' kr kak mesec, da se je koža čisto obnovila... pri naslednjih ponovitvah je šlo pa precej hitreje. moja mlajša sestra s tem ni imela nikoli nobenih težav.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 20:39:00
|
|
|
|
petea
|
A ni tako, da se zoster pojavi samo enkrat?!? Sem vedno mislila, da ko ga preboliš, je stvar zaključena. Hm. Upam, da me več ne doleti, ker ni ravno prijetna zadeva. Jaz sem ga imela 5 let nazaj; nekaj mesecev je še koža bila rahlo bolj rdečkasta, zdaj se več nič ne pozna
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 20:42:05
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea A ni tako, da se zoster pojavi samo enkrat?!? Jaz sem ga imela 5 let nazaj; nekaj mesecev je še koža bila rahlo bolj rdečkasta, zdaj se več nič ne pozna na žalost ne, je pa pogosto, da se pojavi samo 1x. čeprov ni pa nič čudnega, da se večkrat.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 20:53:43
|
|
|
|
Paštetka
|
A pozna kdo kakšnega otroka, dojenčka, ki je prebolel ta virus? Ne mislim tukaj noric oz. vodenih koz, ampak prav ta zooster oz. pasavec, kjer se vname živec. Zanimajo me posledice na koži.
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 20:57:19
|
|
|
|
petea
|
paštetka, mislim, da je zelo malo verjetno, da bi dojenček imel pasovec. Najprej mora namreč zboleti za vodenimi kozami, da virus sploh pride v telo. Šele naslednji izbruh istega virusa je pasovec.
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 20:59:41
|
|
|
|
liliana
|
Lahko pa otrok oz. dojenček, ki še ni prebolel noric dobi od osebe, ki ima herpes zoster norice......
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 21:04:49
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Lahko pa otrok oz. dojenček, ki še ni prebolel noric dobi od osebe, ki ima herpes zoster norice...... seveda, saj gre za isti virus
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 21:50:09
|
|
|
|
Paštetka
|
Petea, liliana tudi jaz sem tako mislila. Sem iskala slike in videla, da so bili na slikah tudi majhni otroci s tem virusom oz. s tako naselivio pikic. Pikice pri noricah izgledajo drugače kot pri pasavcu- herpes zoster. Torej tu so mehurji v pasu kot gre živec, pri noricah pa povsod po telesu.
|
|
|
|
RE: Herpes zooster - a ga je kdo prebolel? 3.6.2012 21:55:06
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Petea, liliana tudi jaz sem tako mislila. Sem iskala slike in videla, da so bili na slikah tudi majhni otroci s tem virusom oz. s tako naselivio pikic. Pikice pri noricah izgledajo drugače kot pri pasavcu- herpes zoster. Torej tu so mehurji v pasu kot gre živec, pri noricah pa povsod po telesu. Samo tudi majhen otrok mora najprej preboleti norice, da dobi herpes zoster......ne moreš imeti herpes zoster brez predhodnih noric..... Aja, pa še to je nam zdravnica povedala (mož je namreč imel herpes zoster).....hčerka, ki ni prebolela noric, bo sigurno dobila od očetovega herpes zosterja norice (in jih tudi je).....jaz, ki pa sem že prebolela norice, pa se ne morem nalesti herpes zosterja......tako da herpes zoster kot tak ni nalezljiv, le če noric nisi imel, lahko dobiš norice, ne nalezeš se pa herpes zosterja......
< Sporočilo je popravil liliana -- 3.6.2012 21:58:28 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?